Špízy anticucho s paprikovou pastou Ají
Recept ještě nebyl hodnocenŠpízy anticucho jsou tradiční peruánské špízy, které nabízejí výjimečnou kombinaci chutí. Při přípravě se využívá marináda z paprikové pasty Ají, která dodává masu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špízy anticucho jsou tradiční peruánské špízy, které nabízejí výjimečnou kombinaci chutí. Při přípravě se využívá marináda z paprikové pasty Ají, která dodává masu…
Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očistěná pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou,přidáme paprikovou pastu, podlijeme a necháme dusit. Když…
Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin. V hrnci rozpustíme dvě…
Játra odblaníme, pokrájíme na plátky a opepříme. Hlívu pokrájíme na úzké proužky. V hlubší nádobě zpěníme na rozpáleném oleji pokrájenou cibulku. Přidáme orestovat…
Pokrm inspirovaný mexickou kuchyní. To jsou tyto chilli fazole s cizrnou a klobásou. Jde o velmi snadný a rychlý pokrm, kdy ze suroviny vytvoříme hustou pikantní omáčku…
Na oleji nebo sádle si orestujeme cibulku do hněda, přidáme rajský protlak, taktéž orestujeme, abychom ho zbavili kyselosti a pak přidáme na kostky nakrájené maso.…
Vepřovou plec pokrájíme na kousky a zprudka orestujeme na oleji s pokrájenou cibulí. Vmíchámne paprikovou pastu, zalijeme vodou nebo vývarem z kostí a dusíme pod…
Koňskou kýtu nakrájíme na plátky a následně na nudličky. Takto připravené maso posypeme lžičkou koření Gyros, trochou oleje a celým rajským protlakem a dobře promícháme.…
Obsah sáčku na pizzu v prášku smícháme s vodou podle návodu na obalu a uhněteme tuhé pružné těsto. Na válu lehce posypaném hladkou moukou je vyválíme na plát asi 3mm…
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, mírně osolíme, podusíme doměkka a dáme stranou. Do pánve přidáme trochu oleje, necháme rozehřát,…
Kuřecí prsa potřeme ze všech stran jogurtem a dáme v uzavřené misce do chladu na 30 minut. Zatím očistíme cibuli a nakrájíme na měsíčky, mrkev na nudličky, fazolky…
Cibuli pokrájejte na drobno a na cedníku spařte vařící vodou (dělám to tak do všech pomazánek i do bramborového salátu, cibule má jemnější chuť a není tak čpavá).…
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou. Přidáme na hranolka nakrájené kedlubny, osolíme, opepříme a podlijeme malinko vodou. Na mírném ohni dusíme…
Pomazánková másla vyklopíme do misky. Oloupané cibule nakrájíme na drobno a přidáme paprikovou pastu.Vše pečlivě zamícháme, osolíme dle chuti a podáváme s běžným pečivem…
Vepřové karé (kotletky) nařízneme a lehce naklepeme. Plátky posolíme, opepříme a velmi zlehka potřeme paprikovou pastou. V pánvičce si rozpálíme trochu oleje a postupně…
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a obalíme v marinádě, kterou připravíme tak že si v trošce oleje rozmícháme 1 kávovou lžičku sladké mleté papriky, ½ kávové lžičky soli a…
Kuřecí špalíky očistíme, vykostíme a osušíme papírovou utěrkou. Kosti (měla jsem 6 ks) dáme vařit na vývar k podlévání (je lepší než čistá voda). Z každého špalíku…
Maso očistíme a nakrájené na větší kostky dáme do uzavíratelné misky. Přidáme argentinské koření, olej, důkladně promícháme a uzavřené uchováme 30-60 minut v chladu.Do…
Kombinace uzeného kuřete, žampionů, sýra a bylinek je prostě skvělá. Přidejte k tomu ještě pikantní, zeleninovou omáčku a kuskus ovoněný bylinkami a výtečné jídlo je na…
Hlíva ústřičná je doslova královnou mezi houbami a nabízí pro naše tělo spoustu různých benefitů. Pokud máte rádi pikantnější pokrmy a nevíte jak hlívu zpracovat,…
Cibuli zpěníme na oleji nebo másle, přidáme mrkev a celer a restujeme do mírného zezlátnutí zeleniny. Pak zalijeme vývarem, a spolu se šalvějí vaříme do změknutí. …
Připravíme si nejříve vepřová játra. Očistíme je od blanek a tuku. Omyjeme je a důkladně papírovýma utěrkama pak i osušíme. Pokrájíme na plátky a naložíme na cca 2…
V misce rozmačkáme uvedené suroviny, dále pokrájíme celer, mrkev, cibulku. Poté vše dáme do šlehače a vyšleháme jemnou pomazánku. Nakonec ji ještě zakápneme citrónovou…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust.Zeleninu očistíme a papriku nakrájíme na proužky, cuketu na půlkolečka, cibuli na měsíčky, rajčata přepůlíme a česnek nasekáme…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Dokonale nazdobeno: Jak umíchat co nejlepší bílkovou polevu na perníčky
Startuje třetí řada Peče celá země: Jde o masáž chuťových buněk, říká Bebarová. Zapomeňte na diety, dodává Landová
Jak poznat dobrý meloun? Plnou zralost a tak akorát sladkou chuť prozradí tvar plodu, barva slupky i pravidelnost pruhů