Vepřová pečeně - opravdu skvělá
Recept ještě nebyl hodnocenRecept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, jen tak zůstane…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 525 kJ / 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,80 g |
– nasycené | 0,91 g |
– nenasycené | 1,93 g |
–– mononenasycené | 1,68 g |
–– polynenasycené | 0,25 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Recept na vepřovou pečeni s podrobným postupem by měli zvládnout i méně zkušení kuchaři. Lákavé libové maso vepřové pečeně je třeba upéct správně, jen tak zůstane…
Šťavnaté a měkké dušené plátky vepřového masa jsou oblíbeným jídlem naší kuchyně. Podáváme je se šťávou ochucenou rajčatovým protlakem a kapiemi. Jako přílohu můžeme…
Maso v celku osolíme, rozpustíme máslo a rychle maso opečeme z obou stran. Poté maso vyjmeme. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.Přidáme…
Maso nakrájíme na nudličky. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli. Vložíme maso, orestujeme a až se zatáhne, ochutíme Podravkou (Vegetou). Podlijeme troškou vody a…
Jedno z tradičních českých jídel je bezesporu knedlo-zelo-vepřo. Ale nebojte, zas tak náročné na přípravu to být nemusí. Podle tohoto receptu zvládne připravit dokonalou…
Porce masa prošpikovaná párky zaujme nejen hezkou mozaikou na talíři. Podle druhu a kvality zvolených párků můžeme ovlivnit i výslednou chuť omáčky. Čím kvalitnější…
Chcete rodině připravit lahodný oběd, který ale nedá moc práce? Vyzkoušejte tento výtečný pokrm připravený v jednom pekáčku. Vepřové maso, houby a majoránka v jedné…
Šťavnaté maso ochucené zázvorem a hořčicí, plněné slaninou, paprikovým salámem, míchanými vejci a hráškem si jistě oblíbíte. Roláda podlitá chutnou šťávou je skvělá s…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší dílky. Česnek oloupeme. Pečeni osušíme a ze všech stran dobře osolíme a opepříme.V pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm zprudka…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme špetku zázvoru a posypeme sušeným tymiánem.Olej rozehřejeme a orestujeme nakrájenou cibuli se špekem dosklovita. Vložíme maso…
Vepřová pečeně je šťavnatá a chutná, patří k oblíbeným a často používaným masům. Připravit ji můžeme vcelku nebo nakrájenou na plátky (kotlety), s kostí či bez.…
Tajemstvím šťavnatého a krásně křehkého masa je dostatečná doba marinování. I z kousku vepřového masa se tak stane skvělý chuťový zážitek. Vyzkoušejte připravit vepřovou…
Výpečky patří mezi největší klasiku českých hospod a jídelen. Hotovka, kterou si můžete vychutnat s houskovým či bramborovým knedlíkem, se zelím nebo špenátem. Připravte…
Ochutnejte tuto šťavnatou vepřovou pečeni špikovanou špekem a zalitou silnou šťávou ochucenou cibulí a lesními houbami. Pokud ji k nedělnímu obědu budete podávat s…
Maso omýt a osušit, slaninu a šunku nakrájet na obdélníčky. Do masa udělat podélné zářezy, cca 1,5 cm hluboké, vzdáleněji od sebe. Do zářezu vložit slaninu a šunku a…
Vepřovou pečeni rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným čerstvým tymiánem, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Z 5 vajec uděláme…
Masové závitky, které v sobě ukrývají sýr, slaninu a kousky zeleniny. Trocha práce s přípravou masa navíc, ale výsledek bude super. Milovníci rozehřátého sýra i dobře…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Z jedné strany natřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme k ní cibuli a orestujeme.…
Netradiční savojský řízek je obalený v klasickém trojobalu, ale těsně před smažením ho ještě navíc obalíme v rozšlehaném vaječném bílku. Takto připravené řízky smažíme…
Naše kuchyně je vyhlášená omáčkovými pokrmy s knedlíky. Jeden takový tu pro vás máme. Vepřové plátky podusíme společně s houbami a připravíme k nim hrníčkové houskové…
Toto lahodné a syté jídlo tvoří vrstvy brambor, vepřového masa a brokolice. Na závěr vše zalijeme smetanovou směsí s nivou a zapečeme dozlatova. Pokrm můžeme podávat se…
Vepřové karé, neboli pečeně, je šťavnaté maso, které vynikne na talíři v každé úpravě. V tomto receptu je dušené na způsob španělského ptáčka, v omáčce totiž nechybí…
Řízky se dají připravit na spoustu způsobů. Restované plátky vepřové pečeně obalíme v těstíčku ze zelí, vajec a mouky, které pořádně ochutíme česnekem. Pak už jen stačí…