Šťavnaté karé se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté vepřové maso a směs čerstvé zeleniny ochucená oblíbeným kořením a sójovou omáčkou je tipem pro rychlý oběd nebo lehkou večeři. Záleží na tom, jako přílohu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnaté vepřové maso a směs čerstvé zeleniny ochucená oblíbeným kořením a sójovou omáčkou je tipem pro rychlý oběd nebo lehkou večeři. Záleží na tom, jako přílohu…
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou…
Pokud má maso na povrchu horní strany trochu tuku, nařežeme ho asi v centimetrových rozestupech a do zářezů nasypeme špetku soli. Potom maso svážeme provázkem, jakoby do…
Do kastrolu dáme trochu oleje, necháme rozpálit, přidáme celou cibuli nakrájenou na jemno, všechny stroužky česneku, které jsme rozmačkali v lisu na česnek. Necháme…
Takto pomalu pečené vepřové maso není po upečení vysušené. Maso je možné i prošpikovat slaninou, omáčku můžeme doplnit zelenou paprikou, rajčaty a kyselou okurkou.…
Maso si nařežeme na takové jako čtverečky, cibule na kolečka, cherri rajčátka na půlky a anglickou slaninu si složíme z každého plátku do čtverečku. Připravené maso…
Z bůčku stáhneme kůži a vyjmeme kosti. Pečlivě očistíme všechno maso od blan. Kůži, kosti a ořez z masa dáme vařit do menšího množství čisté vody, nesolíme a vaříme do…
Snadný pokrm na všední i sváteční dny. Plátky vepřové pečeně nejprve zprudka opečeme a poté spolu se špekem, cibulí, paprikou a rajčaty dusíme v troubě. Lahodné maso a…
Maso nakrojíme, jako když chceme dělat plátky, ale nedokrojíme až do konce, aby zůstalo v jednom kuse. Smícháme všechny ingredience na marinádu a potřeme s ní maso ze…
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami jsou bohaté na chuť a dokonalým spojením vepřového masa, aromatických bylinek a šťavnaté slaniny. Tento recept nabízí skvělou…
Vepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme.Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno…
Z masa uděláme plát, který přes fólii naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.Na másle orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme vejce, nakrájenou…
Řízky se dají připravit na spoustu způsobů. Restované plátky vepřové pečeně obalíme v těstíčku ze zelí, vajec a mouky, které pořádně ochutíme česnekem. Pak už jen stačí…
Připravíme pánev, ve které rozehřejeme sádlo. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousíčky. Dáme do pánve a necháme osmažit do zlatova.Vezmeme vepřovou pečeni, kterou…
Plátky masa opláchneme, osušíme a do každého opatrně nařízneme hlubokou kapsu. Postupujeme opatrně, abychom maso neprořízli.Plátky slaniny položíme vždy po dvou kusech…
Rádi by jste připravili slavnostní oběd a přemýšlíte, co uvařit? Zkuste trochu exotický recept. Vepřové maso upečte s malými cibulkami, osminkami jablek a přelité šťávou…
Knedlík s pečeným vepřovým masem a dušeným sladkokyselým zelím je známá a oblíbená klasika. K zelí tentokrát ještě přidáme kyselé jablko a kuličky hroznového vína, které…
I v létě je občas chuť na klasické sytější jídlo. Vepřové zasytí. Výpek ochucený cibuli a uzeným bůčkem snese jakoukoliv přílohu. Pro těžce pracujícího nebo sportovce se…
Nakrájíme maso na širší, ale tenké pásky a restujeme na mírně osmahlé cibuli, za stálého míchání, cca 5 -7 minut.Veškeré suroviny na pastu mixujeme ponorným mixérem za…
Vepřovou pečeni plníme směsí slaniny, zeleniny a koření. Zprudka opečenou ji pak vložíme do pekáčku a spolu s bylinkami pečeme, dokud není křehká. Tento na přípravu…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na olejem lehce vymazaný plech či pekáč.Brambory oloupeme a omyjeme. Pokud jsou s pěknou slupkou, tak je loupat nemusíme.…
Čerstvé lesní hříbky dodávají jídlu skvělou chuť i vůni. V tomto jídle si je vychutnáme nejen ve smetanové omáčce s vepřovým masem, ale i v lahodných houskových…
Špenátové listy propláchneme a dáme je asi na dvě minutky spařit do vroucí vody. Přendáme do cedníku a prolijeme studenou vodou.Dále připravíme bešamel. V kastrůlku…
V tomto receptu ochutnáme neotřelou a zajímavou kombinaci vepřového masa a švestek. Pomalu pečenou pečeni ochucenou sladko-pikantní směsí podáváme s pečenými švestkami,…
Česnek v octu, v lihu nebo v mrazáku? Nachystejte si jej rovnou na vaření!
Soutěž MasterChef Česko 2022 před branami finále opustil Ondra. Rodina už mi chyběla, říká v našem rozhovoru
Snídaně pro lenochy: Fermentovanou ovesnou kaši podle receptu Hanky Zemanové večer zamícháte a ráno posnídáte