Puntíkovaná piškotová roláda s višňovou marmeládou
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky s moučkovým cukrem mícháme zhruba 30 minut. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a spolu s polohrubou moukou opatrně vmícháme ke žloutkům.Těsto vlijeme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky s moučkovým cukrem mícháme zhruba 30 minut. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a spolu s polohrubou moukou opatrně vmícháme ke žloutkům.Těsto vlijeme na…
Hrušky oloupeme rozkrojíme a vyndáme jádřinec. V hrnku svaříme cukr s vodou, vínem a kořením, vložíme hrušky a necháme táhnout asi 20 minut. Vše uložíme do lahve s…
Bílky vyšleháme téměř dotuha, poté přisypeme moučkový cukr a došleháme v tuhý sníh. Přisypáváme mouku s kokosem a ode dna vmícháme do sněhu. Těsto nalijeme na plech…
Na pánvičce připravíme baby špenát. Přidáme česnek, sůl a pepř dle chuti.Dále připravíme toasty, které hned dáváme na plech s pečícím papírem. 6 ks slabě namažeme máslem…
Na růžičky rozebranou brokolici krátce předvaříme v osolené vodě nebo v páře, poté necháme okapat a pokrájíme na menší kusy.Na kousku másla osmažíme cibuli dosklovata,…
Mleté maso, vejce, bylinky, česnek, strouhanku, sůl a pepř smícháme, plech vyložíme pečícím papírem, ten potřeme máslem.Vytvoříme ze směsi 5 bochánků, ty poklademe na…
Veškeré suroviny smícháme ručně dohromady, bude z toho tuhé těsto, jak na linecké cukroví. Na plech dáme pečící papír a na něj kávovou lžičkou děláme malé hromádky,…
Filety z limandy obecné pokapeme olejem s česnekem, zakápneme šťávou z jednoho citronu a obalíme v trojobalu (do strouhanky přidám petrželku a špetku uzené papriky)…
Dortíčky, které uchvátí svým vzhledem i chutí. Piškotový základ je pomocí formičky tvarován do požadovaného tvaru. Na něj pak vrstvíme smetanovo-šlehačkovou náplň s…
Míša řezy, to je oblíbený moučník zejména u dětí, ale okouzlí i dospělé. Jakmile ochutnáte, v ústech se vám rozplyne kakaový piškot a svěží tvarohový krém. Pokud…
Domácí kečup podle finalisty MasterChef Česko Kuby: Voní skořicí a lehce připálenými rajčaty, hotový je do hodiny
Jak na smažené zelí podle Aničky z MasterChefa: Odkoukala jsem ho od jednoho českého kuchaře, přiznává soutěžící
Sušená rajčata: Jejich příprava je jednoduchá a stačí jen pár ingrediencí, pozor ale na na bylinky, které použijete