Rodinný salát s jogurtovo-brynzovou zálivkou
Recept ještě nebyl hodnocenSaláty natrháme na malé kousky (v balení bývají velké).Smícháme všechny přísady na marinádu, případně dochutíme a nalejeme na salát, opatrně promícháme a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Saláty natrháme na malé kousky (v balení bývají velké).Smícháme všechny přísady na marinádu, případně dochutíme a nalejeme na salát, opatrně promícháme a necháme…
Na oleji osmažíme pokrájaný pór,pridáme na kocečky pokrájanú mrkvu a stonky celeru, pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, aj s hlúbikmi, keď sú jemné, osolíme, dáme na…
Housky nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dorůžova. Na dalším kousku másla zvolna a doměkka podusíme drobně nakrájenou cibuli.Necháme vše zchladnout, přidáme vejce…
Fazuľku uvaríme do polomäkka v trošičke osolenej vody (tak, aby ani nezakryla fazuľku).Potom ju zalejeme smotanou, osolíme, pridáme saturejku a povaríme na miernom ohni,…
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky stejné velikosti, osolíme, opepříme a pokapeme citrónem. Přidáme vajíčko, škrobovou moučku a maso na oleji osmahneme. Připravíme…
Rýži uvaříme podle zvyklostí. Na oleji v pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli ( do sklovita) a přidáme na proužky nakrájený fenykl. Na mírném ohni za častého…
Cibuli nakrájíme na velmi jemné kostičky, přidáme ji k masu spolu s posekanými kapary, sušenými rajčaty a parmazánem. Přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme.…
V míse si rozšleháme vejce, worchestr, solamyl, vegetu, pepř a přidáme najemno nakrájenou játru, žampiony a nastrouhanou nivu. Zamícháme a necháme alespoň hodinu…
Z oloupaných, podélně rozkrojených okurek, vydlabeme lžičkou jádra a nakrájíme na 1 cm silné plátky.Na rozpuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme…
Těstoviny uvaříme ve větším množství osolené vody téměř doměkka. Po chvilce vaření k těstovinám také přihodíme krátce předvařit i pokrájený květák. Vše scedíme a necháme…
Hermelín dáme na chvíli do mrazáku, aby se lépe krájel nebo strouhal na velkých slzách struhadla. Vařená vejce oloupeme, šalotku pokrájíme na jemno, šunku na kostičky…
Z rajčat odřízneme podle fantazie část od stonku a část od květu mírně srovnáme pro stabilitu. Vnitřek rajčat vybereme. Nastrouhaný křen, najemno nasekané tvarůžky a…
Nejprve smícháme marinádu: Zázvor, česnek, cibuli očistíme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. A přidáme ostatní ingredience kromě vína!!!! V marinádě pečlivě…
Omyté brambory 20 minut vaříme. Uvařené slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Mléko rozkvedláme s vejcem a s moukou. Svazeček petrželky omyjeme,…
Nejdříve si připravíme nádivku: Vločky zalijeme 250 ml smetany, necháme změknout a přidáme ostatní ingredience. Maso připravíme na roládu, potřeme česnekem, lehce…
Den předem můžeme, (ale nemusíme,) plátky osoleného masa naložit do olivového oleje a bylinek (bylinky takové, jaké sami preferujete, já jsem použila rozmarýn, šalvěj a…
Tekvicu očistíme, vydlabeme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Očistené jablko tiež ošúpeme a nastrúhame, uvarené vajíčka olúpeme a pokrájame na kocky.Majonézu…
Brambory oloupu a dám vařit. Ve vedlejším hrnci si uvařím třetinu květákové hlavy. Použiju košťál, a takové ty odpadověkvětákové záležitosti, které při jiném zpracování…
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 10-15 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu …
Rozpálíme si v kastrůlku trošku másla, rozklepneme vejce, LEHCE osolíme a opepříme a uděláme si míchaná vejce. Když máme hotovo, sundáme z plotny a necháme vychladnout. …
Panenku odblaníme, osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na lžíci oleje.V jiné pánvi rozpustíme lžíci másla, vhodíme listy mangoldu zbavené tuhých stonků. (Větší…
Kapustu opereme a nakrájíme na nudličky, mrkev na hranolky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno a česnek prolisujeme.Slaninu jen krátce osmažíme…
Srdce si nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a kapustičky na čtvrtinky a necháme je zatím stranou. Do hrnce si dáme plátek sádla a přidáme slaninu…
Víno omyjeme a osušíme. Jablka nakrájíme na drobné kostičky a nivu nastrouháme na jemno. Jablka zastříkneme citronovou šťávou a vmícháme společně s nivou do jogurtu…
Jak využít levanduli v kuchyni: Dejte ji do provensálského koření, připravte sirup nebo ji využijte do pečení
Sedmero základních druhů hrnců a pánví: Víte, jak a na co je správně použít?
Francouzská kuchyně: Jaké je tajemství quiche? Pohlédněte s námi do historie a upečete si tento slaný koláč třeba v Remosce