Těstoviny s tykvovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenCestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, podlejeme 2 lyžicami vody a cca 10 min podusíme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, podlejeme 2 lyžicami vody a cca 10 min podusíme.…
Goudu na jemno nastrouháme, přidáme tavené sýry, mleté ořechy, prolisovaný česnek, jemně nakrájené maso, nasekanou pažitku a pepř. Pokud je třeba, přisolíme, ale pozor,…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, prelisovaný cesnak a krátko za stáleho miešania restujeme. Zalejeme vínom a miešame, kým sa víno neodparí…
Petržlen očistíme, nakrájame na menšie kusy, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou (množstvo vody dáme tak, aby sme dostali krémovú polievku). Varíme cca 15 minút. Potom…
Tresku vložíme do mléka, osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, do mléka přidáme nakrájené lahůdkové cibulky, vývar a jíšku. Provaříme a nakrájenou rybu…
Do menšího pekáčku vložíme umytá, osušená a osolená stehna. Uzené pokrájíme na menší kostky a nasypeme na maso, které obložíme půlky rajčat, přidáme oregano a…
Kotletu a vajíčka nakrájíme na kostičky, šalotku na drobno a rukolu nasekáme či natrháme na menší kousky.V misce důkladně promícháme pomazánkové máslo, sýr, šalotku,…
Vychladlé oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde je zakapeme troškou oleje.Přidáme drobně pokrájenou šalotku a na plátky pokrájený řapíkatý…
Brambory dobře očistíme, osušíme, podélně rozkrojíme. Plech vymažeme olejem, posypeme kmínem a poklademe půlkami brambor (rovnou částí dolů), vložíme do předehřáté…
Múku, mlieko, vajcia a štipku soli vymiešame na cesto.Jablká nakrájame na maličké kocôčky a zmiešame s nadrobno nareznou šunkou a nasekanou pažitkou.Na panvicu na…
Kuracie prsia nakrájame na medailónky. Pekáč vytrieme olejom a poukladáme medailónky.Okolo rozložíme na plátky nakrájanú dyňu (hrúbka asi 3-5 mm), na kúsky narezanú…
Bryndzu dobre rozmiešame s jogurtom alebo mliekom, horčicou, korením a žĺtkom.Do malej vymastenej mištičky dáme polovicu zmesi a na ňu rozklepneme celé vajíčko. …
Zemiaky, cuketu a cibuľu nakrájame na tenšie kolieska. Premiešame so soľou.Zmes dáme do vymasteného pekáčika a polejeme vínom. Zakryjeme alobalom a v rúre na 180°C…
Mangold, petrželovou nať a kadeřávek nakrájíme (z kadeřávku použijeme pouze měkkou část bez tvrdé stopky). Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme máslo,…
Tekvicu nastrúhame na tenké plátky ako uhorky. Paradajky nakrájame na kolieska, rovnako cibuľu.Na panvici roztopíme maslo a dáme naň cibuľu, na ňu rozložíme tekvicu a…
Na troške oleja opečieme na malé kocôčky nakrájané pečené alebo varené mäso.Vajcia vyšľaháme s jogurtom, korením a soľou. Vylejeme ich na rozohriaty olej v malej…
Portobelo oloupeme (ale nemusíme, jak je kdo zvyklý) odstraníme nožku, vnitřek osolíme a pokapeme olejem. Žampióny, (pokud máme čerstvé,) také oloupeme a v kutru…
Tresku očistíme a nakrájíme na proužky cca 1,5 cm široké, opláchneme a dáme vařit do 500 ml vody. Když se začne vařit, snížíme teplotu, mírně osolíme a necháme pozvolna…
Filety ryby okoreníme, osolíme a obalíme v hladkej múke.Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Škvarky vyberieme na tanierik a udržiavame v teple. Na výpeku…
Zemiaky nakrájame na kocky a v osolenej vode varíme domäkka. Vody dáme len nad zemiaky.Medzitým pomaly ohrejeme kefír a vlejeme do uvarených zemiakov s vodou.V mlieku…
Všechny suroviny dáme do misky a dobře promícháme, přendáme do odkapávací nádobky a necháme alespoň 24 hodin v ledničce. Pokud nemáte odkapávací nádobku, dejte do…
Maso naklepeme osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi. Když je maso nazlátlé, vyndáme z pánve. Potřeme brusinkami, poklademe sýrem a dáme zapéct do trouby. Pečeme tak…
Zakysanou smetanu rozdělíme do tří mističek, do každé přidáme jednu z ingerdiencí, podle chuti dosolíme, dopepříme. Tato variace byla vytvořena k uzenému lososu (a k…
Chřest oloupeme, odkrojíme spodní konce, nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme 15 min. v osolené a oslazené vodě s máslem. Do hotové omáčky vmícháme žloutky, na…
Staročeská uhlířina je dokonalý pokrm ze zbytků. Kombinace brambor a nočků ze speciálního těstíčka zasytí i skvěle chutná
Sladká americká kuchyně: Limetkový koláč nebo čokoládové sušenky nemají chybu. Takhle si je připravíte snadno i doma
Svatý Václav si pochutnával na mase se sladkými omáčkami i na kaších, a protože měl rád víno, zakládal vinice