Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepř celý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Šunkové závitky v aspiku

Šunkové závitky v aspiku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně…

Domácí zavináče  z kapra - dělal manžel

Domácí zavináče z kapra - dělal manžel

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků,…

Zdenka +++

30 min

Vývar do zásoby

Vývar do zásoby

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na přípravu můžeme použít kuřecí skelet a křídla, která nám zbydou po naporcování kuřete, nebo si přímo koupit směs z kuřete na polévku. Kuřecí křídla mají super poměr…

happy.lenulka

195 min

Vývar z hovězí oháňky

Vývar z hovězí oháňky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hovězí oháňku rozdělíme na jednotlivé články a velmi pečlivě omyjeme a osušíme.Hovězí oháňku i zeleninu opečeme na větší pánvi na 2 lžících olivového oleje. Tím částečně…

Colombo65

440 min

Pikantní dršťková polévka

Pikantní dršťková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Dršťková polévka patří mezi tradiční české pokrmy a připravuje se v mnoha variantách. Tato je pikantní a skvěle dochucená, vývar je posilněn morkovou kostí a kořenovou…

mika59

130 min

Segedín z bůčku

Segedín z bůčku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené osolené a opepřené maso a česnek. Orestujeme, zasypeme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou.…

Babiččina podmáslanka Videorecept

Babiččina podmáslanka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z…

Jenda1

30 min

Výborná svíčková

Výborná svíčková

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…

Inna93

130 min

Aspikové bábovičky

Aspikové bábovičky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Aspikové bábovičky připravujeme k mimořádným událostem. K narozeninám, oslavě výročí nebo třeba i na silvestrovskou párty. Vyrobit je není příliš obtížné. Navíc potěšíme…

Merylas

30 min

Krůtí vývar se zeleninou a nudlemi

Krůtí vývar se zeleninou a nudlemi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Krůtí křídlo omejeme, dáme do tlakového hrnce s kořením a omytou a očištěnou zeleninou, paprikové stopky, podlejeme cca 1 litrem voda a vaříme cca 30 minut. Masínko musí…

k.radulka

60 min

Myslivecká polévka

Myslivecká polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka…

poslirecept

90 min

Kančí po cikánsku

Kančí po cikánsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Maso nakrájíme na větší kousky, zhruba 4x4 cm, osolíme, potřeme utřeným česnekem. Pekáč vymažeme sádlem a vložíme na něj maso. Posypeme sladkou i pálivou paprikou,…

JanaDorazinova

100 min

Rybí polévka Halászlé

Rybí polévka Halászlé

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Rybí polévku má většina z nás spojenou s obdobím Vánoc. Polévku Halászlé, původem z Maďarska, ocení všichni milovníci ryb a můžete si ji uvařit kdykoliv v průběhu roku.…

Handour

50 min

Domácí uzená makrela

Domácí uzená makrela

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hod.při + - 60 stupních

Domácí jednoduchý sulc

Domácí jednoduchý sulc

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Sulc je jedna z typických zabijačkových pochoutek. Zužitkujeme na něj různé části masa a kůže, které s kořením uvaříme. Po uvaření maso nadrobno nakrájíme a zalijeme…

Domácí jaternicový prejt

Domácí jaternicový prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy.…

janky3

150 min

Silný slepičí vývar

Silný slepičí vývar

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Slepici opláchneme a rozporcujeme ji na jednotlivé díly (křídla, stehna, prsa, krk). Zeleninu též očistíme a opláchneme.Do hrnce se studenou vodou vložíme skelet slepice…

Pista22

240 min

1 3 4 5 6 7 32