Vývar z vepřových žeber s rýžovými nudlemi
Recept ještě nebyl hodnocenOsolte a opepřete vepřová žebra.Ve velkém hrnci nejdříve upražte na sucho nakrájenou cibuli, zázvor a česnek do hněda. Upraženou směs vyjměte z hrnce.Potom v samém hrnci…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Osolte a opepřete vepřová žebra.Ve velkém hrnci nejdříve upražte na sucho nakrájenou cibuli, zázvor a česnek do hněda. Upraženou směs vyjměte z hrnce.Potom v samém hrnci…
Omyjte fazole, pak fazole namočte na 4 hodiny do 6-8 šálky vody. Pokud jste při použití destilované vody, pak namočené fazole potřebuje jen 2 hodiny na změkčení. Fazole…
Rozpálíme kokosový olej a osmažíme na něm cibuli, bobkový list, pepř, zázvor a chilli papričku. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme mrkev a restujeme, dokud není cibule …
Brambory s ostatními přísadami smícháme a rozmixujeme v hladkou směs, dochutíme pak podle sebe. Mažeme na topinky potřené česnekem a připíjíme citronový čaj či jiný…
Konzervy otvoríme z oboch strán a vytlačíme celé na dosku. Z oboch vyrežeme v strede otvor. Vydlabanú časť popučíme vidličkou, pridáme vajce, na malé kocôčky narezaný…
Z prvej polovice surovin uvarime klasicku hovadziu polievku. Nechame trosku dlhsie varit, aby bolo maso uplne makucke (kto chce maso aj v polievke, pouzije asi kilo masa…
Kapra rozdelíme na porcie a osolíme. Na oleji pražíme z oboch strán do zmäknutia (podľa hrúbky mäsa cca 7-10 min z každej strany). Vyberieme a vložíme do misy.Do výpeku…
Kotlety nařízneme ke kosti tak, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy, půl vajíčka,…
Část mascarpone (125 g) promícháme v jedné misce s nasekanými ořechy, nakrájenými švestkami, medem, brusinkami a mletým pepřem.Oba sýry pokrájíme na kostičky. V druhé…
Namočenou fazolku, namočené kroupy a rýži vaříme každé zvlášť ve slané vodě. Po uvaření kroupy a rýži propláchneme.V hrnci na másle osmahneme na nudličky nakrájenou…
Hovězí líčka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí čerstvě umletých pepřů. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka opečeme dohněda. Líčka vyjmeme a do…
Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a 5-7 minut v něm smažíme cibulku, až změkne. Poté přisypeme česnek a sardele a smažíme je 2 minuty nebo dokud se maso nerozpadne…
Vše, kromě škrobu a masa, dáme do PH a metličkou prošleháme. Vložíme maso, otočíme ho, aby bylo ze všech stran namočené omáčkou a zapneme na LOW 6 hodin.Po 6 hodinách…
Květákové růžičky krátce povaříme v osolené vodě a pak je zchladíme v ledové vodě.K vajíčkům přidáme kmín a osolíme je. Přidáme sumac a opepříme. Přidáme mouku a trochu…
Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém…
Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka. Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou.Jablka zbavená jadřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má…
Mäso si nakrájame na rezance, posolíme, okoreníme, pridáme huby, zeleninu, jogurt, 2 vajcia, solamyl. Premiešame, na to nastrúhame 2 olúpané jablká, premiešame a…
Zázvor omyjte a očistěte. Koření a zázvor roztlučte nahrubo v hmoždíři nebo umelte nahrubo v čistém mlýnku na kávu. Studenou vodu přiveďte na hořáku k varu, přisypte…
Den předem si uvaříme a brambory dáme do chladu.Vepřové koleno umyjeme a na prkénku si jej ostrým nožem vykostíme. Nejříve si odřízneme z něj kůži, pak obnažíme i kost…
Uvařit skvělý kuřecí vývar vypadá jako velmi snadný úkol, avšak, aby byl jako od babičky, je potřeba opravdu vyladit chutě. K tomu nám dopomůže zelenina, maso a hlavně…
Ze skeletů a odřezků masa z kuřat si připravíme vývar. Vývar: Několik kuřecích skeletů se zbytky masa, několik odřezků z kuřat s masem, 1 mrkev, 1 petržel, vykrojený…
Mleté maso si okořeníme, nakrájíme do něj cibuli a prolisujeme česnek. Zakápneme několika kapkami Radlera a dáme odležet.Očistíme si batátu a dáme vařit do slabě…
Při přípravě této hrachové kaše si usnadníme práci použitím sušené smažené cibulky. Kaše je chutná a sytá, nejlépe jí doplníme uzeným masem, párkem, nebo dobrou klobásou…
Chuť vepřové krkovice nejlépe vynikne, když ji den předem naložíme do dobře okořeněné marinády. Druhý den maso pomalu upečeme, neztratí tak nic ze své šťavnatosti.…