Sójový salát
Recept ještě nebyl hodnocenSóju namočíme na 12 hodín a uvaríme. Necháme vychladnúť. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a na kolieska nakrájané párky.Jogurt zmiešame s korením, soľou, citrónovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sóju namočíme na 12 hodín a uvaríme. Necháme vychladnúť. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a na kolieska nakrájané párky.Jogurt zmiešame s korením, soľou, citrónovou…
Do vetsiho hrnce dame cca 3cm vody, vlozime 2 bobkove listy a 3 kulicky noveho koreni, dame parak na knedliky a privedeme k varu. Ocistene slavky od morske travy a…
Očištěnou slepici dáme do 1,5-2 litrů vody, osolíme, přidáme celou cibuli a česnek, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme 2-3 hodiny do měkka. (Pokud nechceme…
Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky než na guláš, osolíme a opepříme. Špek a cibuli nakrájíme na kostičky. Do hluboké rozpálené pánve dáme sádlo a cibuli osmažíme…
Pripravime obalovaci smes. V jedne misce mleko s vejci a v druhe mouku se vsim korenim (je tam dost pepre, tak k ruce kapesnicky :) ) Prsa nakrajime na stripsy, prvne…
Brambory ve slupce očistíme kartáčkem, pokrájíme na tenké plátky (cca 5 mm). Vložíme do keramické pečící nádoby pokapané rozmarýnovým olivovým olejem.Pokrájené…
Část mascarpone (125 g) promícháme v jedné misce s nasekanými ořechy, nakrájenými švestkami, medem, brusinkami a mletým pepřem.Oba sýry pokrájíme na kostičky. V druhé…
Maso nakrájíme na plátky a jenom zlehka poklepeme. Připravíme si marinádu - kuličky koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme nalámané bobkové listy, tymián a rozmarýn, vše…
Připravte si základní barbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne,…
Receptů na to, jak nakládat okurky existují stovky, i tento najdete nepochybně v mnoha obměnách ať už krajových nebo chuťových. Na rozdíl od klasických způsobů má ten…
Kotlety nařízneme ke kosti tak, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy, půl vajíčka,…
Cukety nastrouháme na tenké plátky - pomocí zeleninové škrabky nebo elektrického nářezáku. Dáme je do misky, zakapeme olivovým olejem, protřeseme a necháme 10 minut…
Bôčik narežeme na plátky a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme.Pekáč vymastíme a rozložíme po ňom kolieska cibule. Na ne uložíme štvrtinky jabĺk ( nelúpeme, iba…
Hovězí líčka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí čerstvě umletých pepřů. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka opečeme dohněda. Líčka vyjmeme a do…
Z hovězího žebra, kořenové zeleniny, malého rajčete a koření připravíme dlouze tažený vývar (vše vložíme do studené vody a od bodu varu necháme zlehounka odpařovat 3-4…
Z múky, soli, masla a vody pripravíme cesto a necháme ho v chlade odpočinúť 1 hodinu. Huby namočíme na 15 minút do teplej vody a vymačkáme ich. Cuketu i so šupou…
Rímsky hrniec namočíme.Nachystáme suroviny - pokrájame mäso a jablko.Suroviny zmiešame a naložíme do hrnca, pečieme cca 90 minút.
Maso kuchyňsky upravíme,protkneme slaninou. Uzený česnek prolisujeme. Jednu celou hlavičku česneku si necháme na pečení do pekáčku. Pepř a nové koření rozemeleme,…
Kedlubnu nakrájíme na kostičky cca 2x2 cm, salám na 1x1cm, cibuli nadrobno. Na troše oleje osmažíme cibuli spolu se salámem dozlatova, přidáme kedlubnu, koření, mírně…
Zmiešame tvaroh, vajcia, solamyl a krupicu a dobre prepracujeme. Okoreníme soľou, korením a paprikou.Dvoma lyžicami vykrajujeme noky, ktoré zavaríme do osolenej vriacej…
Pokud chceme podávat s bramborem, uvaříme je do měkka, dochutíme bazalkou.V misce promícháme pažitku, petrželku, nastrouhanou mrkev, strouhanku, pepř a špetku soli. Rybí…
Vepřové kotlety nakrájíme na 2 cm silné plátky. Do každé kotlety uděláme tenkým nožem kapsu (otvor neděláme větší než 1,5 cm) kterou vytřeme česnekovou pastou a vložíme…
Zvolíme vhodnou nádobu do MW. Do nádoby kápneme olej, jen aby lehce pokryl dno, vhodíme nakrájenou cibuli a vlníme na 350 W 6 minut.Pak vhodíme papriky, další koření a…
Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém…
Staročeská uhlířina je dokonalý pokrm ze zbytků. Kombinace brambor a nočků ze speciálního těstíčka zasytí i skvěle chutná
Sladká americká kuchyně: Limetkový koláč nebo čokoládové sušenky nemají chybu. Takhle si je připravíte snadno i doma
Svatý Václav si pochutnával na mase se sladkými omáčkami i na kaších, a protože měl rád víno, zakládal vinice