Kuře na červeném víně (Coq au Vin)
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si připravíme marinádu: jednu cibuli, mrkev, stroužek česneku a celer nakrájíme na plátky, přidáme pepř, zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a na mírné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si připravíme marinádu: jednu cibuli, mrkev, stroužek česneku a celer nakrájíme na plátky, přidáme pepř, zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a na mírné…
Den dopředu namočenou cizrnu vypláchneme studenou vodou a vaříme na mírném ohni 3 hodiny, aby jen slabě probublávala. Pěnu sbíráme. Po uvaření odcedíme, hodíme cizrnu…
V kastrolu rozpálíme olivový olej a máslo a necháme zesklovatět plátky cibule. Přidáme plátky celeru a mrkve a opékáme dohněda. Zalijeme vínem a necháme ho zprudka…
Nadrobno narezanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme narezanú ačokču a paradajky, osolíme, okoreníme a podusíme. Pridáme narezanú klobásu ( môžeme vynechať), zalejeme…
Kureci prsa nakrajime na platky, osolime a opeprime, nechame chvilku ulezet, mezitim si oloupeme brambory a pripravime si zeleninu tak, abychom varily vsechno najednou,…
Vepřové koleno řádně očistíme. Pokud máte starší žiletku s holítkem, tak je dobré kůži pěkně oholit do hladka (protože ji budeme servírovat a mnozí z nás i jíst). Koleno…
Nejdříve si připravíme koření. Smícháme hořčičné semínko s novým kořením, pepřem a umeleme. Smícháme s paprikou. Maso nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, ty osolíme a…
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Trochu osolím (stačí opravdu špetička, protože niva je sama o sobě dost slaná), opepříme a na rozpáleném oleji prodce…
1. v hrnci necháme zezlátnout nakrájenou cibuli na kostičky s olejem. Poté přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Mezitím hovězí pupek nakrájíme na kostičky, přidáme…
V míse promícháme pivo s octem, olejem, hořčicí, dochutíme mletou paprikou, solí a pepřem. Listy salátu omyjeme a necháme okapat.Cibuli, papriky a jarní cibulku očistíme…
Ze všech surovin propracujeme těsto.Vyválíme a vykrájíme tyčky. Přendáme je na plech s pečícím papírem a necháme 30 minut odležet v chladu.Po odležení potřeme tyčky…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, opepříme, smícháme s pokrájenou jarní cibulkou, hořčicí, nasekanou kapií a necháme asi hodinu marinovat v omáčce smíchané ze zázvoru…
Očistenú kapustu pokrájame, nasolíme a silno premiešavame, kapusta začne mäknúť a púšťať šťavu. Necháme odstáť, potom pridáme pretlačený cesnak, limetkovú šťavu, olej,…
Maso osolíme, opepříme, opečeme na oleji v hluboké pánvi z obou stran a vyndáme stranou. Do výpeku dáme máslo a přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu, nasekanou cibuli…
Kýtu prošpikujeme polovinou slaniny, posypeme kořením na zvěřinu, polijeme rozehřáým máslem a necháme přes noc v ledničce. Druhý den na zbytku slaniny a másla orestujeme…
Jelení maso nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a vetřeme do masa marinádu. Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin. V hrnci si…
Velkou cibuli oloupeme a ukrojime vrsek, aby mela rovny tvar a spodek, abychom zachovali jako podstavec. Cibuli velmi ostrym nozem nakrojime skoro doprostred a postupne…
Nejdřív na hrubo nakrájíme mrkev, petržel a celer. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky.Do hrnce dáme roztavit slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou…
Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme asi litrem vody, trochu osolíme a necháme vařit na mírném ohni. Mezitím nakrájíme zelí na proužky a asi po 1/2…
Fazuľu deň dopredu umyjeme a namočíme. Dáme variť.Cibule pokrájame nadrobno a dobre dlho smažíme na masti, príp. oleji.Zasypeme mletou paprikou, pridáme mäso pokrájané…
Maso osolíme a opepříme a vcelku ho opečeme v kastrolu na přepuštěném másle dozlatova. Přidáme silné plátky uzeného boku a necháme je natavit. Cibuli nakrájíme na větší…
1. Z uzených žeber a masa si uděláme vývar: zalejeme vodou, přidáme černý pepř, nové koření a česnek, dle chuti a zvyku. Maso vyndáme, dáme stranou a rozkrájíme, žebra…
Rozehřejeme olej s máslem a osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji, aby zesklovatěla. Česnek rozmáčkneme plochou…
Česnečka je polévka, která tělo zahřeje a zároveň nás postaví na nohy. Připravíme ji z vepřového vývaru, s bramborami a opečenými krutonky z chleba. Část uvařeného masa…
Gastro glosa: Hitem poslední doby je nepřijímat karty a nezveřejňovat ceny. Je na každém, jestli si to nechá líbit
Buchty na páře nebo povidlové knedlíky? Připravují se jako buchty, vaří jako knedlíky a důležité je správně umístit plátýnko
Lednovým hitem hubnutí je skyr: Je přímo nabitý bílkovinami a vápníkem, což z něj činí ideální "zeštíhlující" potravinu