Caesar salát
Recept ještě nebyl hodnocenSlavný Caesar salát je skvělé jídlo, které obsahuje římský hlávkový salát, ančovičky, česnek, parmazán, vejce, olivový olej, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slavný Caesar salát je skvělé jídlo, které obsahuje římský hlávkový salát, ančovičky, česnek, parmazán, vejce, olivový olej, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu a…
Každý, kdo byl někdy na pořádné zabijačce, jistě ochutnal prdelačku neboli zabijačkovou polévku, též zvanou bouřku. Vydatné jídlo ze silného vývaru a krup zasytí a…
Kdo by odolal dobře usmaženému řízku ze dvou druhů mletého masa, obohacenému o sýr, podávanému s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Podle našeho receptu si připravíte…
Také milujete tvaroh a ředkvičky? Pak zkuste tyto dvě suroviny spojit a připravte si zdravou svačinu, která vám bude jistě chutnat. Čerstvé bylinky její chuť ještě…
Kuřecí maso je stálicí snad v každé kuchyni. A když je k tomu ještě jednoduchý a rychlý recept, máte o oběd či večeři vystaráno. Tradičnost kuřecí směsi zde oživí…
Rybí filé jsou kousky rybího masa, které se většinou vyrábí z méně tučných druhů, jako je treska, mořská štika (hejk), pangasius apod. Filé je sušší a nemá pevnou…
I když je příprava ledvinek kvůli čištění trochu zdlouhavá, vyplatí se. Ledvinky obsahují málo tuků a jsou zdrojem vitamínů A a B. Vyzkoušejte je připravit podle tohoto…
Červená řepa je bohatá na vitaminy a minerály. Salát z vařené červené řepy budete mít do třičtvrtěhodiny hotový a splní svou funkci jako skvělá příloha k masu. Chutnat…
Rybí maso by dle doporučení lékařů mělo být součástí našich jídelníčků častěji než jednou týdně. Obsah zdraví prospěšných látek, chutnost i vzhlednost hotového pokrmu…
Uvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť.…
Kuřecí roláda, plněná medvědím česnekem, sýrem a mrkví, pečená ve vepřové bláně, udělá velkou parádu při svátečním či nedělním obědě. Příprava je sice trochu pracnější,…
Součástí nedělního obědu často bývá masový vývar se zeleninou a nudlemi. Pokud do něj připravíme také výborné a voňavé játrové knedlíčky, stane se tento vývar téměř…
Pokud máte chuť na vydatnou polévku, která vás zahřeje, uvařte fazolovou polévku s klobáskou. Polévku připravíte na cibulovém základu, přidáte vařené fazole, brambory,…
Slavný šopský salát pochází z Bulharska a je velmi oblíbeným letním jídlem i v celé střední Evropě. Z několika málo surovin a přece tak výborný. Stačí jen nabrat si…
Polévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící…
Majonéza je univerzální doplněk ke spoustě pokrmů, jak ve studené, tak teplé kuchyni. Doma si můžete vytvořit i tak lahodnou, jako je tato, bez vajec. Potřebujete jen…
Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme…
Svíčková na smetaně je znamením svátečního oběda, u kterého se sejde celá rodina. S nadýchanými knedlíky, plátkem citronu, sladkou šlehačkou podtrhnutou kyselými…
Jednoduché a dobré jídlo, které zvládne i naprostý začátečník. Ochucené zelí se velmi dobře hodí k vařeným těstovinám. Trochu vyškvařené slaniny s cibulkou si můžeme…
Pokud máte rádi na svačinu saláty a ze všeho nejvíc ty s majonézou, pak rozhodně musíte vyzkoušet tento recept. Salát je velmi snadný a rychlý na přípravu, lehce…
Minutkové řízky, je to vůbec možné? Podle babiček ano. Zapomeňte na klasický trojobal a vyzkoušejte tuto směs z mouky a koření. Ideální záchrana, pokud zjistíme, že nám…
Připravme si vynikající a rychlé květákové placičky, které budou hotové během půl hodiny. Syrový květák stačí nastrouhat a smíchat s vejci, moukou a kořením. Pak už jen…
Máte chuť na zelí a nechce se vám zdlouhavě připravovat klasiku knedlo-zelo-vepřo? Vyzkoušejte jednoduchou obměnu oblíbené klasiky v podobě noků, uzeného a zelí. Rychlý…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžičku Solamylu a dobře vše promícháme. Do hluboké, rozehřáté pánve dáme olej, dvě kuličky…
Česká zelňačka učarovala i Němcům: Kromě kysaného zelí její kouzlo spočívá v jedné dobře zvolené ingredienci
Staročeský kočičí štajryš s bramborami a zelím: Specialita z Plzeňska vyjde na pouhých 80 korun za 4 porce
Orient Express slaví 150 let a je stále symbolem luxusu: Jízdenka stojí jako ojetý automobil, za kaviár v jídelním voze dáte 15 tisíc korun