Panenkové medailonky v oranžové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku nakrájíme na plátky a naklepeme ji, posypeme solí, pepřem a staročeským kořením, potřeme olejem a dáme odležet.Na pánvi rozehřejeme olej a medailonky zprudka a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenku nakrájíme na plátky a naklepeme ji, posypeme solí, pepřem a staročeským kořením, potřeme olejem a dáme odležet.Na pánvi rozehřejeme olej a medailonky zprudka a…
Vepřovou kotletu nakrájíme na silné plátky a ty následně na stejně velké kostky. Maso bohatě osolíme, pokapeme trochou rozpuštěného sádla a bohatě posypeme odrhaným…
Každý plátek chleba potřeme majolkou, kterou jsme smíchali s hořčicí. Mozzarellu nakrájíme na kolečka, nivu na tenké plátky.Sýry rozdělíme na polovinu plátků (2 plátky…
Přesto že rizoto patří mezi nejobyčejnější jídla, dá se s pestrými obměnami připravit pokaždé jinak. Přidáním rajčatového protlaku a sterilovaného leča získá pikantní,…
Připravíme zeleninový vývar, osolíme, vybereme zeleninu a dáme stranou. Pokud nemáme čas, můžeme použít bujón v kostce. Pak začínáme od 2. kroku.Zeleninu očistíme a…
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub - pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a…
Nakrájíme cibule na drobno a dáme na rozpálený olej do vyšší pánve.Mezitím nakrájíme vepřovou plec na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme.Když je cibule…
Filety zakápneme citronovou šťávou a necháme cca 10 minut odpočinout.Mezitím smícháme suroviny na marinádu. Filety nakrájíme na hranolky a namočíme do marinády. Necháme…
Pokud čekáte návštěvu, která má raději slané pohoštění, a hledáte inspiraci na drobné jídlo ke skleničce vína, vyzkoušejte tuto skvělou špenátovou roládu plněnou šunkou…
Salám semeleme, v kastrůlku svaříme 1 lžíci hořčice, worcwster, sojovku a kečup, necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme cibuli, roztrouháme česnek a okurku. Vše…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Poklademe plátkovým sýrem, pak anglickou slaninou, nakonec dáme nivu nakrájenou na kostičky.…
Maso nakrájíme na malé kousky. Ze surovin na těstíčko vytvoříme hustější směs a postupně do ní namáčíme maso a smažíme na oleji do zlatova.
Na oleji osmahneme cibuli dorůžova, plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a restujeme z obou stran na cibuli.Přidáme na proužky nakrájenou hlívu, sladkou papriku,…
Ačkoliv se krkovička používá spíše na minutky a grilování, výborná je i pečená. Zkuste ji připravit podle našeho receptu, s lečem, sýrem a smetanou. Jako přílohu…
Maso na biftek by měl mít pokojovou teplotu, proto nechte maso vytáhlé alespoň hodinku předem z lednice. Maso potřeme ze všech stran olivovým olejem a opepříme. Na…
Panenku odblaníme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na medailonky, které jemně naklepeme pěstí ruky, osolíme je a opepříme.Cibuli nastrouháme na jemno, smícháme…
Na oliv.oleji orestuji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidám nadrobno nakrájený česnek a mleté maso. Když je to téměř orestované přidám žampiony (zde jsou použity žamp.…
Paštiku si utřeme s máslem, přidáme na jemno pokrájenou cibuli, nastrouháme okurku, přidáme hořčici, osolíme, opepříme.
Pokud chceme, aby maso dušené vcelku mělo pěkný tvar, stáhneme ho kuchyňským provázkem. Maso osolíme a opepříme, posypeme kmínem. V pánvi rozehřejeme olej a maso na…
V misce si smícháme koření a kostky masa v tom obalíme, necháme odležet. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, česnek, půlku bílé a zhruba třetinu zelené části pórku…
Celer zbavíme kořenu a celý, i se slupkou, zabalíme do alobalu. Dáme ho do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 stupňů. Po upečení jej necháme v alobalu i…
Maso z vykostěných stehýnek nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a kuřecí kousky osmahneme z obou…
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli do hněda. Přidáme slaninu a po chvíli maso, česnek a kmín. Zprudka ho…
Nakrájíme cibuli a slaninu. Dáme opražit. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu.Když se cibulka a slanina opraží, přidáme tavený sýr, necháme roztát, mícháme. Přidáme…
Jídelní rozmary slavných: Helena Růžičková milovala česnek a pekla vynikající kuře v majonéze pod peřinkou ze slaniny
Jak na pravého houbového kubu? Nejlepší je ze sušených modráků, které dodají černou barvu, a důležitá je správná velikost krup
Retro okénko: Jak se pila káva za socialismu? Českého „turka“ z kávové směsi Standard za 8 Kčs měli rádi skoro všichni