Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou panenku odblaníme a rozkrojíme na 2 stejně velké válečky. Oba válečky opepříme čerstvě mletým pepřem, namažeme olejem a dáme minimálně na 1 hodinu do lednice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou panenku odblaníme a rozkrojíme na 2 stejně velké válečky. Oba válečky opepříme čerstvě mletým pepřem, namažeme olejem a dáme minimálně na 1 hodinu do lednice…
Vepřovou panenku odblaníme a rozkrojíme na 2 stejně velké válečky. Oba válečky opepříme čerstvě mletým pepřem, namažeme olejem a dáme minimálně na 1 hodinu do lednice…
Nevíte jak připravit skvělé ražniči z vepřového masa? S naším receptem to zvládne každý. Maso, cibule, paprika, klobáska a slanina na jedné špejli, pěkně vedle sebe.…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…
Ham and eggs, neboli česky hemenex, je univerzální jídlo, které si můžete obměnit dle chuti nebo zásob v lednici. Ať už si ho připravíte jako vydatnou snídani nebo…
Máte rádi uzené maso? Řeklo by se: "Obyčejně pečené uzené koleno...", ale není to úplně pravda. Úžasně voňavé uzené koleno nejprve povaříme, poté potřeme směsí piva…
Připravte si do zásoby několik skleniček domácí paštiky, kterou si vychutnáte nejen vy. Pokud ji dáte do nějaké pěkné skleničky, můžete ji darovat jako skvělý jedlý…
Krkovička je výborná na minutkové úpravy. Mírně prorostlé maso je dokonale křehké a nemá sklony k vysušení, jako třeba kotleta. Základem je vychucená marináda, ve které…
Máte doma rádi omáčky, ale dochází vám nápady na jejich obměny? Tuto jednoduchou, rychlou a chutnou omáčku s kousky vepřového masa je možné servírovat s těstovinou nebo…
Milovníci kombinování slaných a sladkých chutí jistě ocení tento recept na zapečené kuřecí plátky s broskví a sýrem. Okořeněné plátky kuřecího masa zprudka orestované na…
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená pro svoji jednoduchou přípravu. Chuť výborně ochuceného vepřového zapečeného se zelím potěší. Spolu s přílohovými noky…
Jemný řízek z mletého kuřecího masa vás dostane svou šťavnatostí. Uvnitř mile překvapí šunka a roztavený sýr. V kombinaci s bramborem či bramborovou kaší a vhodným…
Jedno z nejdokonalejších jídel domácí kuchyně, u kterého si řeknete ,,a přitom taková blbost". V jednoduchosti je zkrátka síla, a to věděly už naše babičky. Pár…
Sýrová omáčka a špenát, to je nesmrtelná a velmi oblíbená kombinace, kterou si s chutí dopřáváme třeba s gnocchi nebo těstovinami. Na její přípravě není nic složitého a…
"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíme jej z hovězího zadního masa, které nakrájíme na nudličky a společně s cibulí, rajským protlakem a kořením, restujeme…
Nejdříve uděláme marinádu. Olej, sójovou omáčku, hořčici, kečup a sušený česnek dobře prošleháme.Maso nakrájíme na kousky 4x4 cm. Brambory i se slupkou uvaříme do…
Dušené vepřové maso je velmi oblíbené. Jeho příprava patří mezi jednodušší a lze ho výborně dochutit. Kýta připravená na cibuli může působit všedně, ale pokud si dáte…
Mleté maso velmi často zapékáme se smetanou a různým kořením. Šetříme tím čas a navíc máme jistotu, že pokrm nebude vysušený, bude šťavnatý a velikost porce si nabere…
Zemiaky nakrájame na štvrťky,kurča naporcujeme.Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky,cesnak len ošúpeme,necháme v celku.Do plechu dáme zemiaky,cibuľu,cesnak,hojne posypeme…
Příprava slaného cibulového koláče není složitá a výsledek stojí za to. Výrazná chuť cibule je zjemněná smetanou a koláč lákavě voní také slaninou, česnekem a bylinkami.…
Hovězí líčka nejsou právě nejlevnější a u řezníka si je obvykle musíte objednat s předstihem. Následně budete potřebovat dostatek času, kapku červeného vína a kořenovou…
Kuře naporcujeme a naložíme do vyšlehané marinády. Pokud můžeme, marinujeme minimálně přes noc.Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj namarinované maso. Podlijeme…
Husí prsa zbavíme veškerého přebytečného tuku a kůže. Mírně rukou naklepeme, osolíme a opepříme.Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme, vložíme na ni maso a zprudka po…