Zeleninový nákyp s uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu drobně pokrájíme a urovnáváme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, květák rozebereme na růžičky, ostatní zeleninu drobně pokrájíme a urovnáváme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy…
Nebudeme jenom smažit, ale taky pečeme v troubě. Předehřejeme ji na 180 °C, připravíme si plech s pečicím papírem. Připravíme si také misku s moukou, misku s vajíčky, do…
1. varianta : Půlku kolena uvaříme se zeleninou, solí a kořením, abychom měli pěkný vývar, ovar a polévku. Vepřové ocásky omyjeme, osušíme a naložíme do marinády ze…
Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi na oleji orestujeme slaninu s jarními cibulkami, pak pánev odstavíme.…
Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na sádle. Přidáme maso, zprudka zarestujeme a okořeníme. Žampiony nakrájíme na plátky a přisypeme k masu. Přimícháme hořčici,…
Květák omyjeme, rozdělíme na větší kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme prolisovaný…
Na másle si restujeme cibuli skoro do hněda, čím déle ji restujeme, tím je sladší, takže záleží na chuti každého, zda ji má rád sladší či říznější. Pokud cibuli ihned…
Cibulku nakrájíme najemno, smícháme s masem, rýží (sůl a pepř). Papriky nahoře seřízneme, odděláme z vršku jadřinec. Papriky naplníme nádivkou, na náplň dáme plátek…
Vezmeme si misku. Do mísy položíme tavený sýr Pálivec a přidáme tatarku. Vidličkou se snažíme hmotu smíchat. Poté přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný Eidam. Přidáme…
Na oleji opražíme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezanú cviklu a za stáleho miešania pražíme asi 5 minút. Zalejeme vodou, aby bola cvikla zakrytá,…
Na směsi másla a oleje zpěníme na proužky pokrájenou cibuli, plátky česneku, přidáme pokrájené houby, proužky paprik, anglickou slaninu, osolíme a dusíme téměř doměkka.…
Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky cca 2 cm silné, obalíme v mleté maďarské paprice dle chuti osolíme,opepříme a lehce orestujeme, aby paprika nezhořkla. Přidáme na oleji…
Omáčka z rajčat: Nakrájíme nadrobno cibuli a s česnekem ji necháme zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájené houby a rajčata a mícháme do kaše. Přidáme koření a…
1. Stroužky česneku nakrájíme na klínky. Maso rozdělíme na dvě poloviny (kvůli následujícímu opékání). Do masa uděláme nožem hluboké zářezy a klínky tam vmáčkneme.…
Do hrnce nalijeme bílé víno, 125 ml vody, přidáme jeden bobkový list, sušený tymián, kuličky pepře, sůl a přivedeme k varu. Přidáme rybu a necháme ji vařit 15-20 minut…
Těstoviny dáme vařit podle návodu. Polovinu cizrny dáme do mixeru, přidáme menší hrst bazalky, sběračku vody z těstovin a rozmixujeme na hladký krém. Promícháme se…
Mleté maso umícháme s uvedenýma surovinama a dáme bokem uležet. Ve vroucí deci vody necháme rozpustit zeleninový bujón. Papričkám seřízneme vršky, odstraníme jádřince a…
Nejdříve připravíme maso. Omyjeme, osolíme, opepříme a přidáme chilli koření. Necháme odležet v lednici.Mezitím nakrájíme rajčata a dáme je na pánev s troškou oleje a…
Vykostíme si kuře. Skelet dáme vařit - vývarem roládu podléváme. Plát masa osolíme a opepříme, potřeme povrch hořčicí, poklademe cibuli, okurku, klobásu a vejce. Stočíme…
Nejlépe den předem si králičí maso nakrájíme na kostky a naložíme do soli, oleje a česneku. Brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, stejně tak pórek a cibulku. Do…
Tuňáka a kukuřici scedíme a necháme okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a na oleji osmažíme dozlatova. Necháme vychladnout. Nať jarní cibulky nakrájíme na…
V hrnci přivedeme vodu k varu. Až se bude voda vařit, vložíme do vody mražený špenát spolu s těstovinami. Vaříme do měkka. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme ho na malé…
Plátky masa rozklepeme paličkou do stran, osolíme a opepříme. Každý plátek masa poklademe plátky farmářské slaniny a na ni položíme půlku nožičky párku a proužek…
Cibulku oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky a osmahneme na másle, zasypeme moukou, promícháme a zalijeme vývarem / bujónem /. Přidáme na kostičky pokrájené omyté…
Výbornou jarní polévku skvěle dochutí nejen kořenová zelenina, ale i muškátový oříšek a vajíčko
Jedlé dárky pro dospělé: Likér z ledových kaštanů, netradiční cibulová marmeláda nebo poctivá domácí paštika potěší
Jak dlouho vydrží maso v mrazáku? Poradíme, jak ho správně uchovávat, aby zůstalo jedlé