Silná polévka
Recept ještě nebyl hodnocenDo vroucí vody dáme celou oloupanou cibuli a 3 stroužky česneku,, vložíme do tohoto vývaru hovězí maso/kosti, necháme 2,5 hod vařit.Přidáme zeleninu, okořeníme polévku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do vroucí vody dáme celou oloupanou cibuli a 3 stroužky česneku,, vložíme do tohoto vývaru hovězí maso/kosti, necháme 2,5 hod vařit.Přidáme zeleninu, okořeníme polévku…
Čtyři housky nakrájíme na kostičky, zbylé natrháme do misky a zalijeme mlékem. Po pěti minutách přebytečné mléko vymačkáme. Maso nakrájíme na kousky a společně s…
Šalát, paradajky, uhorku narežeme na väčšie kúsky, cibuľu nadrobno. Dáme do šalátovej misy, pridáme šampiňóny (ak sú čerstvé, tak ich najprv orestujeme na panvici na…
Naše babičky uměly i z hrstky surovin vykouzlit výborné jídlo, které zasytilo. Zkuste to také. Stačí jen pár vařených brambor, které společně s vejci natvrdo a česnekem…
Filety z lososa pokapeme citronem, osolíme a potřeme česnekem. Poté obalíme ve směsi z hladké mouky, bylinek, pepře. Poté vložíme do rozpáleného másla s olejem nejprve…
Připravíme těsto tak, že vše smícháme dohromady a vytvoříme těsto, mělo by být malinko tužší, ale dá se s ním krásně pracovat.Rozválíme na plát a vykrajujeme na kostky,…
Filety z lososa pokapeme citronem, osolíme a potřeme česnekem. Poté obalíme ve směsi z hladké mouky, bylinek, pepře. Poté vložíme do rozpáleného másla s olejem nejprve…
Nivu nastrouháme, přidáme tvaroh, jogurt a dochutíme pepřem. Sůl není třeba :)
Plátky toustového chleba potřeme slabou vrstvou másla a polovinu poklademe plátkem uzeného a plátky nivy. Přiklopíme zbylými plátky a pevně přitiskneme. Pokud máme čas,…
Kapra stáhneme, pokapeme citr. šťávou, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Když je kapr skoro hotový, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme marmeládu, víno…
- Ve velkém kastrolu rozpalíme olej, přidáme cibuli, mrkev, petržel a 3 minuty smažíme.Přidáme mleté maso a smažíme asi 5 minut, až maso zhnědne. Přidáme mouku, mícháme…
Tvaroh ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce a podle potřeby krupici. Noky tvarujeme lžičkou a vkládáme je do vroucí zlehka osolené vody. Krátce provaříme (než noky…
Palačinky:Ze surovin na palačinky uděláme těsto, které nesmí být ani moc tuhé, ani moc řídké.. Usmažíme palačinky, které pak plníme směsí z masa.Směs:Maso nakrájíme do…
Filety lososa dáme restovat na másle na pánev, smetanu dáme do kastrůlku vařit, zeleninu a žampiony nakrájíme a dáme na gril (v mikrovlnce či troubě) nebo orestujeme na…
Houby namočíme do vlažné vody a necháme je hodinu bobtnat, poté je i s tekutinou vlijeme do horkého vývaru a necháme vařit 15-20 minut. Pár minut před koncem varu…
Na oleji krátko opražíme nadrobno narezanú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom, nasekaným zázvorom, chilli papričkou a kari.Vložíme na malé kocky nakrájané zemiaky a…
Do masa dáme pár lžic studené vody osolíme, opepříme, přidáme veškeré koření, petrželku a cibuli nakrájené nadrobno, smetanu, promícháme a necháme chvíli odpočívat. Poté…
troubu rozehřejeme na 180°C. Vývar přiveďte k varu. Do vroucího vývaru pomale vmíchávejte polentu. Za stálého míchání vařte 3 min. Poté odstavte z ohně a vmíchejte…
1) Připravíme si dresink tak, že pořádně smícháme všechny ingredience. 2) Smícháme dohromady pokrájenou zeleninu, avokádo a fazole a přelijeme dresinkem. Necháme…
Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku a přidáme lososa nakrájeného na kousky cca 1x1 cm (nebo i menší). Přidáme na plátky nakrájený česnek a…
1) Zelí si buď nakrájíme na menší kousky nebo dáme do mixéru. Mrkev si nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme nadrobno. Zeleninu smícháme a přidáme 1 lžičku…
Cibuli se slupkou a neoloupanou nerozdělenou paličku česneku překrojíme příčně napůl a řezné plochy opečeme dohněda na másle.V jiném kastrolu rozehřejeme další lžíci…
V misce třeme máslo pokojové teploty, až je měkké a krémovité. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek a dáme do něj sůl a 3 lžíce vody. Zpracujeme a přidáme…
Jakoukoliv nádobu vytřeme olejem a položíme do ní plátky pangase a z obou stran ho osolíme, opepříme, postrouháme limetkovou kůrou a nakonec zakápneme limetkovou šťávou.…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 22. 9. 2024 22:48
Josef Maršálek radí, jak na dvojctihodné koláče: Dejte pozor na teplotu surovin a máslo nikdy nerozpouštějte, říká cukrář
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký
Farmu založili na odpadu z lesa. Dnes pěstují delikátní houby a dodávají je do obchodů i špičkových restaurací