Barevné vepřové s křenovým dipem
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa nařízneme po obvodu, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Podlijeme teplou vodou do výše 1…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa nařízneme po obvodu, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Podlijeme teplou vodou do výše 1…
Do tuhého sněhu z bílků vmícháme nastrouhaný sýr, strouhanku a koření.Z těsta tvarujeme kuličky, obalujeme je ve strouhance a smažíme do červena.Zakysanou smetanu…
Do vepřového boku uděláme kapsu,na kůži nakrájíme mřížku,celý bok osolíme,pokmínujeme,i uvnitř kapsy.Kapsu naplníme nádivkou a zašijeme.Dáme na vytřený pekáč olejem a…
Vývar nebo vodu scezenou z brambor přivedeme k varu, pokud je třeba tak osolíme a do vařícího vývaru vlijeme rozšlehané vejce, opatrně mícháme, až se vejce srazí.…
Nejlépe den předem si naložíme řízky do marinády (ale stačí i dvě hodinky). Masíčko osmažíme na oleji, necháme v teple (trouba). Na stejné pánvi osmažíme anglickou…
Nejlépe den předem si naložíme řízky do marinády (ale stačí i dvě hodinky). Masíčko osmažíme na oleji, necháme v teple (trouba). Na stejné pánvi osmažíme anglickou…
Uvaříme těstoviny a smícháme je se zbytkem surovin, které nakrájíme.
Na másle usmažíme dozlatova cibulku s česnekem a pepřem, přidáme balení čočky, osmahneme a přilejeme asi 3krát tolik vody kolik máme čočky. Přidáme kostku masoxu.…
Tento recept pochází z Holandska. V původním provedení (klasicky) je potřeba velké dávky citu a štěstí, aby výsledek dopadl uspokojivě. S tímto upraveným receptem, se na…
Uzené maso uvaříme. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme cukr, zelí, po chvíli zalijeme vývarem z uzeného masa a povaříme doměkka. Rozmixujeme na hladký krém a zjemníme…
Diamantové rybky umyjeme a do misky pripravíme marinádu z citrónovej trávy, galangalu (ovocný zázvor), kafirových lístkov, chilli a čerstvých byliniek: koriander a…
Postup pro variantu Čínské nudle s žampióny a zeleninou: Cibuli nakrájíme na drobno, hlavičky žampiónů nakrájíme na hrubší plátky a nožičky žampiónů na kolečka. Na…
Postup pro variantu Čínské nudle s žampióny a zeleninou: Cibuli nakrájíme na drobno, hlavičky žampiónů nakrájíme na hrubší plátky a nožičky žampiónů na kolečka. Na…
Na sádle opečeme cibulku do sklovata. Přidáme maso a dále opékáme. Když je maso opečené přidáme papriku, kmín, chilli a zarestujeme. Poté přidáme zelí promícháme a…
Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky a zalejeme vriacou osolenou vodou. Necháme 3 minúty postáť, potom scedíme.Pekáčik vymastíme olejom a premiestnime doň zeleninu…
Šalotku orestujeme na rozpáleném oleji do růžova a přidáme nakrájenou chilli papričku. Potom prolisovaný česnek a až zesklovatí, okapané šneky, které podlijeme vínem,…
Cizrnu si nejlépe přes noc namočíme. Vaříme ve vodě s tymiánem a bazalkou asi hodinu. Poté vodu slijeme a cizrnu propláchneme studenou vodou.Maso si nakrájíme na…
Slaninu nakrájame na malé kocôčky a dáme na panvicu vyškvariť. V polovici praženia, keď pustí tuk, pridáme na polkolieska nakrájanú cibuľu, narezané paradajky, na…
Najprv si namočíme rímsky hrniec.Ryžu trochu predvaríme - cca 4 minúty varíme a scedíme.Z hlávky kapusty oberáme vrchné listy, na chvíľku vhadzujeme do vriacej vody, aby…
Smícháme sýry, šalotku, tuňáka, citronovou kůru, nasekaná sušená rajčata, osolíme a opepříme.Z těsta vykrájíme kolečka. Do středu kolečka dáme náplň. Přeložíme a okraje…
Dáme vařit čočku, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Nakrájíme si rybičky včetně cibule, přidáme kyselé okurky, sůl, pepř. Zamícháme a přidáme tatarku, nebo…
Krůtí maso omyjeme, osušíme /můžeme přidat i kuřecí stehýnka/.Všechny uvedené suroviny /med, šťávu ze dvou citrónů, hořcici, sůl, pepř, nastrouhaný zázvor, nasekanou…
Uvaříme rýži (cca 8-9 min.). Propláchneme a dáme do misky. Přidáme tatarku, majonézu (dle chuti). Promícháme. Dále přidáme, kuřecí maso na nudličky(orestované na…
Krůtí maso omyjeme, osušíme /můžeme přidat i kuřecí stehýnka/.Všechny uvedené suroviny /med, šťávu ze dvou citrónů, hořcici, sůl, pepř, nastrouhaný zázvor, nasekanou…
Dovolená v Maďarsku 2023: Ceny potravin jsou srovnatelné, ale třeba kilo kuřete koupíte za 108 korun. V restauracích nabízí větší porce
Tereza Bebarová miluje kachnu, nám ale prozradila recept na tyhle pohankové palačinky
Jak ochutit červené zelí, aby chutnalo božsky: Med dodá sladkost, ořechy křupavost, šéfkuchaři sázejí ale ještě na jednu surovinu