Polévka z ořezu z vepřových srdíček v papiňáku
Recept ještě nebyl hodnocenPokud připravujete k obědu pokrm z vepřových srdcí a máte hodně ořezaných kousků, připravte z nich polévku. V tlakovém hrnci je vývar hotový během 40 minut, a téměř bez…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud připravujete k obědu pokrm z vepřových srdcí a máte hodně ořezaných kousků, připravte z nich polévku. V tlakovém hrnci je vývar hotový během 40 minut, a téměř bez…
Salát z kapustiček je svěží a chutná varianta plná živin, která překvapí jemným nádechem hořkosti a křupavostí. Kapustičky v kombinaci s jemným dresinkem a čerstvými…
Výrazný salát z rukoly, nakládaných rajčat a sýru s modrou plísní skvěle doplní jakékoliv grilované maso či rybu. Můžete jej také podávat samostatně a doplnit kousky…
Příprava domácího vína není složitá a zvládnou ji i úplní začátečníci. Lahodné bezinkové víno podle našeho receptu můžete podávat při štědrovečerní večeři nebo jím…
Kuřecí roládky plněné vaječnými omeletami, ochucené tymiánem a divokým kořením, podávané v jemné omáčce z ostružinové marmelády a červeného vína jsou náročnější na…
Klasickou českou rybu můžeme podávat v netradiční a zajímavé kombinaci s ořechovou pěnou. Kapra uvaříme spolu s kořenovou zeleninou a kořením a podáváme spolu s…
Jednoduchý a rychlý recept na rybí pomazánku s pórkem a rajčatovou omáčkou, která je součástí nakládaných sardinek. Do pár minut budete mít hotovo, pak už stačí jen…
Pokud je na vás kapr příliš aromatický, uvařte si štědrovečerní polévku z okouna. Má jemné, ale pevné maso a do polévky se skvěle hodí. Libeček, je stejně jako všude…
Pokud se chystáte uvařit rodině něco slavnostního, telecí líčka na zelenině jsou skvělou volbou. Maso je lahodné a šťavnaté a omáčka je plná zeleniny. K líčkům se…
Netradiční kynuté chuťovky z batátů podáváme ještě teplé, ozdobené zakysanou smetanou a řeřichou. Po vykynutí chuťovky osmažíme. Zaujmou příjemnou nasládlou chutí,…
Kanapky s lososovo-tuňákovou pomazánkou jsou elegantním předkrmem, který spojuje jemnou chuť uzeného lososa s krémovou lehkostí pomazánky. Perfektní volba pro slavnostní…
Taštičky s kuřecím masem vypadají luxusně a přitom jsou velmi jednoduché na přípravu. Vystačíte si pouze s pár surovinami a během 30 minut můžete servírovat samostatně…
Valentýn se pomalu blíží a svojí drahou polovičku můžete potěšit hezkými srdíčkovými jednohubkami, s oblíbenou česnekovou pomazánkou a ozdobené rajčatovým želé a…
Sýrovo-zeleninové krokety s dipem z cottage sýra připravte na jakokoliv oslavu nebo jen tak na večerní mlsání. Skvěle se budou hodit i na silvestrovskou party. Dají se…
Netradiční pomazánka s celerem, jablkem a sušenou bazalkou se skvěle hodí na jednohubky. V kombinaci s kouskem hroznového vína je velice chutná a navíc je připravená…
Máte málo času, ale chuť na něco poctivého? Fofr zelňačka je ideální řešení! Kombinace kysaného zelí, brambor a jednoduchých ingrediencí vytvoří polévku, která zahřeje a…
Pláty těsta položíme na sebe, lehce přitlačíme. Vykrojíme drobnější tvary o velikosti cca 6 cm. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a…
Dýni hokaido očistíme a nasekáme na menší kostky, slupku můžeme ponechat. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Připravíme šalotku a mrkev. V pánvi na…
Rilletes původem francouzská delikatesa. Jedná se vynikající masovou pomazánku z vepřového masa, které se velmi dlouhou dobu konfituje v sádle, ať už vlastním nebo…
Slaný koláč s hráškem vypadá lákavě už na první pohled. Neutrální chuť křehkého těsta doplní slaná niva, hrášek a šunka. Koláč můžeme servírovat jako pohoštění pro…
Segedínský guláš – dokonalé spojení šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany, které dává vzniknout jedné z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. S knedlíkem na talíři…
Bylinková majonéza je odlehčená zakysanou smetanou a ovoněná koprem a nasekanou petrželovou natí. Nechte vzniklou omáčku odležet v lednici, aby se všechny chutě mohly…
Studená polévka, ve které se kombinuje jemná chuť kysaného podmáslí, uzených švestek, vařených vajec a kousku uzeniny. Nezastupitelnou roli sehrává také nastrouhaný křen…
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete…