Kuřecí stehna s nádivkou a salátem
Recept ještě nebyl hodnocenZačneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Začneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
O uvaření kuřecích stehen se v tomto receptu postará tlakový hrnec. A mezitím, co se stehna vaří, my připravíme skvělou smetanovo-celerovou omáčku s trochou štiplavého…
Bůček uvaříme ve vodě s česnekem a kořením a poté ho potřeme chuťově výraznou marinádou. Bůček necháme po dobu jednoho týdne uležet, aby se všechny chutě správně…
Hovězí maso s pořádnou dávkou pepře zahřeje po těžké práci. Omáčku doladíte na talíři pořádnou porcí přílohy podle vlastního uvážení. Hodit se budou bramboráčky,…
Slané jednohubky nemusí být jenom z obloženého pečiva. Zkuste obměnou vytvořit a upéct malé kuličky z mletého masa. Uvidíte, že budou mít úspěch u vašich hostů. Kuličky…
Zvěřina si zaslouží zvýšenou kuchařovu péči. Jelení maso je kvalitní, zdravější než jakékoliv jiné, byť lépe dostupné. Potřebuje odležet, nakořenit a pečlivě dokončit…
Domácí křupavý rohlík, plněný sýrem a na povrchu posypaný semínky či solí, je naprosto luxusní záležitost. Příprava sice chvilku trvá, ale odměnou za upečené zlatavé…
Tradiční utopenci patří mezi oblíbené pohoštění už po mnoho generací. Znáte ale tuto variaci s pikantním nálevem, ve kterém najdete i kečup a hořčici? Naložené špekáčky…
K dobré náladě patří i lákavé ďobání z hostitelem nachystaných talířů. Nemusíte kupovat obligátní chipsy, pokud věnujete čas přípravě kořeněných bramborových spirálek.…
Typická skvělá chuť KFC kuřete a tentokrát u vás doma. Je to velmi snadné. Připravíme kořeněnou směs s hladkou moukou, ve které maso obalíme a smažíme dokřupava. Nejlépe…
Uzený bok se výborně hodí do studené kuchyně, protože ho můžete jíst rovnou na chlebu nebo jako součást obložených talířů. Teplý se zase podává jako příloha k luštěninám…
Hledáte ten nejlepší recept na nálev pro naložení utopenců, který bude opravdu vyladěný k dokonalosti? Pak rozhodně vyzkoušejte tento. Je opravdu snadný a zvládne ho i…
Možná maďarského spisovatele Móra Jókaie neznáte, ale jeho fazolovou polévku (Jókai bableves) určitě musíte vyzkoušet. Šťavnaté vepřové maso, voňavá zelenina i pikantní…
Škvarkové tyčinky jsou tak nějak správně křupavé, ale přitom vůbec ne tvrdé. Základní těsto je správně slané, takže není v kontrastu s hrubou solí na povrchu. Hodí se je…
Pokud máte rádi tento klasický český zrající sýr, toto jídlo si jistě oblíbíte. Tvarůžky naložené spolu s cibulí a chilli papričkou v olivovém oleji změknou a doplněné o…
Pikantní chuťovky v podobě slaninového závitku s pečeným kuřecím masem, jsou velmi vítaným pohoštěním. Lze je dle vlastní fantazie obměňovat různým kořením, nebo…
Zapečené brambory mají mnoho způsobů přípravy. V tomto receptu brambory předvaříme, maso upečeme a poté je společně naskládáme do zapékací mísy. Doplníme je rajčatovou…
Jestli nevíte, jak připravit kuřecí maso k nedělnímu obědu, vyzkoušejte recept na způsob bažanta. Výsledný pokrm nádherně voní po divokém koření a rozmarýnu. Podávat jej…
Hermelín je klasika, která patří na oslavy i k vínu, ať už je na chuťovkách, v pomazánkách, nebo naložený. Ochutnejte ho naplněný vlašskými ořechy. Do náplně můžete…
Někdy není mnoho času na zdlouhavé přípravy jídla. Přitom existuje více pokrmů, kde pouze z několika surovin vykouzlíte výborné syté obědy či večeře. Recept na flíčky s…
Tento osvědčený recept pochází z Vysočiny. Pokud také patříte mezi milovníky vepřového bůčku, rozhodně jej vyzkoušejte. Maso po uvaření marinujeme v česneku a koření a…
Česnečka je jedna z nejlevnějších a nejoblíbenějších polévek. Taková česnečka je i snadná a zvládne ji uvařit každý začátečník. Základní recept můžeme vylepšit uzeninou,…
Ochutnejte tuto jednoduchou pomazánku ze šunky a sýra. Ostrou chuť hořčice a česneku zjemníme zakysanou smetanou a pomazánku dále dochutíme uzenou paprikou, která dodá…
Nakládané sýry jsou ideální pochoutkou k pivu či vínu a skvěle se hodí na sváteční období. Aromatický a krémový hermelín naložený spolu s paprikou, feferonkou, olivami a…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Tradiční jahodové recepty: Osvědčené rady pro dokonalé knedlíky i perfektní letní koláč
Trochu jiná pšenice: Prastará odrůda kamut je plná vitaminů a vyniká ořechovou chutí. Kam ji použít?
Originální bramborové přílohy za pár korun: Zkuste třeba skvělé krokety z přebytečné kaše