Velikonoční kulajda
Recept ještě nebyl hodnocenKulajda je polévka plná hub, kořenové zeleniny a brambor. Nejvyšší čas připravit polévku podle tohoto receptu nastává tehdy, pokud vám doma zbyde koprová polévka či…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kulajda je polévka plná hub, kořenové zeleniny a brambor. Nejvyšší čas připravit polévku podle tohoto receptu nastává tehdy, pokud vám doma zbyde koprová polévka či…
V hrnci rozehřejeme trochu oleje, vložíme cibuli pokrájenou na proužky a pokrájené žampiony. Mírně osolíme a orestujeme - pozor - nespálit.Zalijeme vývarem, přivedeme…
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Příprava domácí bylinkové soli není žádná věda. Postačí v průběhu sezóny dobře usušit vaše oblíbené čerstvé bylinky a poté je promíchat s hrubozrnnou solí. Sůl krásně…
Tahle voňavá směs luštěnin a kořenové zeleniny je ideální volbou pro vydatný oběd i lehčí večeři. Spojuje v sobě výživnost cizrny a fazolí s jemnou sladkostí mrkve,…
Knedlíky různých tvarů a chutí jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně. Po staletí doplňují omáčky, pečená masa i zelí nebo špenát. Zajímavou a originální obměnou…
Rychlá zeleninová směs může zasytit i bez masa. Výživnost pokrmu zajišťuje kombinace oblíbené luštěniny cizrny s cuketou, kořenovou zeleninou a houbami. Dochucení celého…
Polévka z mladé zeleniny je sladká díky mrkvi a hrášku a zjemněná máslem. Polévku není potřeba zahušťovat. Plnou chuť podpoří silný vývar z kostí a rané brambory opečené…
Hrachová polévka s párkem, kořenovou zeleninou a zeleným hráškem voní po majoránce a česneku. Hustá polévka, která s kouskem pečiva zastane i hlavní chod. Polévku…
Tato polévka kombinuje jemnou chuť cukety s nasládlou mrkví a křupavou kedlubnou. Ideální pro chladnější dny, neboť vás zahřeje, zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny.…
Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji. Potom přidáme maso a restujeme. Zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme vodou.Přidáme Masox, oškrabanou mrkev a oloupané, na kostičky…
Pečená kuřecí stehna tvoří voňavé a šťavnaté jídlo s jemně nasládlou chutí karotky, petržele, cukety a fenyklu. Skvěle se doplňují s vařenými brambory a tvoří…
Polévka z pečené zeleniny má výraznou a bohatou chuť. Upečení zvýrazní přirozenou sladkost dýně. Část zeleniny rozmixujte ve vývaru, díky čemuž dostanete hustý a lahodný…
Jednoduché cuketové ragú plné čerstvé chuti zeleniny. Cibule, paprika, česnek a chilli tvoří voňavý základ, do kterého se přidává cuketa a rajčata. Krátké dušení zachová…
Kombinace grilované cukety, papriky, lilku a dalších druhů zeleniny marinovaných v aromatickém česnekovém nálevu přináší nádech středomořské kuchyně. Můžete ji připravit…
Tahle veganská verze vyniká výraznou houbovou chutí, jemnou strukturou a jednoduchou přípravou. Stačí pár surovin a několik minut, a na světě je lahodná pomazánka, která…
Vyvážený a pestrý, takový je bulgur se zeleninou, houbami a seitanem. Seitan je falešné "maso" z pšeničného lepku, které ochotně přebírá chutě ostatních surovin. Pokrm…
Krkovička naložená přes noc v argentinském koření má plnou a výraznou chuť. Poté ji stačí rychle opéct na pánvi a přidat žampiony, papriku a rajčata. Během chvíle…
V chladnějších dnech jistě přijde k chuti talíř vydatné fazolové polévky s klobásou. Polévka je pěkně sytá, takže ji můžete podávat i jako hlavní chod oběda. Zahřejte se…
Těstoviny s dýňovou omáčkou jsou podzimní klasikou. Dušená dýně s česnekem a cibulí vytvoří jemný základ, víno a smetana dodají krémovost a parmezán s piniovými oříšky…
Teplou a voňavou polévku uvítáme snad v kterýkoliv den. A plná zeleniny a masa i dobře zasytí. Inspirujte se podzimní verzí boršče z vývaru z masa hovězího, vepřového i…
Jedna z nejoblíbenějších polévek v každém ročním období, je polévka slepičí. Její přípravu díky velmi podrobně popsanému postupu zvládnou i naprostí začátečníci. Silný…
Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Plátky mäsa z oboch strán poklepeme, cca 3-4 minúty pečieme v horúcej slaninovej masti, potom posolíme a dáme na spodok hrnca.…