Zapékané tortilly
Recept ještě nebyl hodnocenČesnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozpálíme olivový olej, zpěníme na něm česnek, krátce orestujeme, přidáme nadrobno pokrájenou chilli papričku zbavenou semen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozpálíme olivový olej, zpěníme na něm česnek, krátce orestujeme, přidáme nadrobno pokrájenou chilli papričku zbavenou semen…
Kukuřičku scedíme, okurku, papriku a rajče nakrájíme na malé kostičky. Do misky dáme cottage, zeleninu osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Vše promícháme a…
Nejdříve omyjeme maso a každý prsní řízek rozkrojíme na 2 menší. Posypeme kořením Argentina (nebo jiným oblíbeným kořením na drůbeží maso). Brambory oloupeme a nakrájíme…
Není to vlastně žádný recept, spíš rada, jak uchovat na zimu bylinky ze zahrádky, které pak používáme do polévek.Zmrazíme je - nejlépe se vyklopí z obyčejného obalu z…
Pokud pořádáte narozeninovou nebo silvestrovskou oslavu, tak na vašem stole nesmí chybět jednohubky. Vyzkoušejte tyto nové a neokoukané kombinace, kterým zajisté…
Šťavnatá sekaná prošpikovaná špekem a ochucená strouhaným sýrem se skvěle hodí k obědu, nebo ji můžeme podávat i zastudena s pečivem jako svačinu na cesty. Díky…
Ideálním pokrmem pro sváteční, nebo slavnostnější oběd, jsou bez debat staročeská vepřová žebírka, připravované z kotlety a plněné nádivkou, podávaná s jablky, plněnými…
Smícháme měkký tvaroh, cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek, 2 vejce, anglickou slaninu, strouhanku, velkou hrst petrželky, ochutíme solí, podravkou, hrstí…
Nejprve si rozválíme těsto asi na 1 cm. Maso, které jsme marinovali v oleji s česnekem a v bylinkách, vyjmeme a zprudka opečeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na…
Koledníky na Velikonoce nemusíte pohostit jen sladkým beránkem - jistě jim přijde k chuti i slané občerstvení, třeba vaječná tlačenka s kouskem čerstvého chleba.…
Housky nakrájíme na malé kostičky a ve velké míse je polijeme mlékem. Cibuli, česnek nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na másle. Přidáme petrželku a necháme…
Amaroun nebo jinou formu si vyplachneme studenou vodou a navrstvíme suroviny, které máme radi. Všechny suroviny na želatinku svaříme a nechame chviličku zchladnout…
Kuličky z mletého masa jsou velmi oblíbené a dají se připravit na mnoho způsobů, třeba opečené, s pikantní zeleninovou směsí s fazolemi. Ke kuličkám nám stačí krajíček…
Máte v zimě často chuť na tresčí játra? Žádný div. Nedostatek sluníčka brání vašemu tělu ve výrobě vitamínu D. Tresčí játra ve svém tuku tento vitamín a mnohé jiné tělu…
Do umytého masa přidáme vejce, strouhanku, krupici, česnek, nastrouhaný sýr, koření podle chuti a rukou pořádně promísíme v hmotu. Dáme na chvíli do lednice a mezitím si…
Tarhoňu nasucho orestujeme na pánvi. Po pár minutách začne chytat narůžovělou barvu. Přidáme 2 lžíce oleje a mícháme, protože se poměrně rychle zbarví do světle hnědé…
V hrnci rozpustíme sádlo a necháme nadrobno nakrájenou cibulku zesklovatět. Přidáme na kolečka nakrájené párky a necháme chvilku osmažit. Zasypeme moukou a paprikou a…
V hrnci rozehřejeme olej, posypeme moukou, zasmažíme, přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Zalijeme chladným vývarem, prošleháme, přidáme drcená rajčata a…
Takřka bezpracnou přípravu pokrmů vyhledává snad každá hospodyňka. A takovým pokrmem jsou i tato šťavnatá pečená stehna se žampiony, cibulí a slaninou. Spolu z jednoho…
Smetanová žampionová omáčka nejlépe chutná v kombinaci s kuřecím masem a houskovým knedlíkem. Zajímavou chuť dotváří tmavá sójová omáčka. Zajisté si na ní pochutnáte ať…
Jednohubky s pomazánkou z aromatického sýra určitě nesmí chybět na tácku při žádné oslavě. Chuť sýra se výborně hodí k hroznovému vínu a vlašským ořechům. K tomu patří…
Silný slepičí vývar s nudlemi je tradiční pokrm, který nabízí bohatou a intenzivní chuť díky dlouhému vaření kvalitního slepičího masa a čerstvé zeleniny. Tento vývar je…
V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka…
Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu...…