Rybičková pomazánka s jarní cibulkou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenPomazánky jsou skvělé, když potřebujeme připravit rychlou, sytou a navíc zdravou snídani nebo večeři. Rybičková pomazánka patří mezi naprostou klasiku, kromě obvyklých…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomazánky jsou skvělé, když potřebujeme připravit rychlou, sytou a navíc zdravou snídani nebo večeři. Rybičková pomazánka patří mezi naprostou klasiku, kromě obvyklých…
Ředkvičky patří mezi jedny z prvních druhů zeleniny, které sklízíme na zahrádce. Jejich typickou štiplavou chuť můžeme zakomponovat do skvělé polévky. Kolečka ředkviček…
Guláš můžete připravit i bez masa, například ze sójových bobů, které jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a minerálů. Jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí a uspokojí i…
Veškerou zeleninu oloupeme a očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Malou část mrkve a kedlubny oddělíme stranou.Zeleninu lehce orestujeme na…
Panenku očistíme od blanek, omyjeme a osušíme.Opracovanou panenku pokapeme olejem a osolíme. Posypeme pepřem a necháme 1/2 hodiny odležet.Na horké pánvi pečeme maso…
Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary s hromadou jarní zeleniny. Jaké druhy zvolíte, záleží na vás, mějte jen na paměti, že k uvaření…
K nedělnímu obědu bezpochyby patří oblíbená sekaná. Připravte ji však trochu netradičně a to s krustou z bylinek a uzeného sýra. Její chuť tak bude o poznání zajímavější…
Klíčem ke křehkému a šťavnatému grilovanému masu je dobrá marináda a správná doba odležení. Jemně pálivá marináda z worcesterské omáčky je určitě tou správnou volbou.…
Grilování se za poslední léta stalo velmi populárním. Na rozpálený rošt můžeme dát prakticky cokoliv. Třeba plněné vepřové kapsy. Uvnitř masa najdeme nádivku z drůbežích…
Tento pokrm je ideální jako rychlý a lehký oběd. Drobné těstoviny podáváme se směsí orestovaných krevet, sušených rajčat, hrášku a oliv. Abychom dodali jídlu pikantnost,…
Tato voňavá bylinková marináda dodá masu či zelenině skvělou chuť. Výrazné čerstvé bylinky zkombinujeme s olejem, sójovou omáčkou a česnekem. Příprava je velmi snadná,…
Hlíva je považována za královnu mezi houbami, je plná vitamínů a prospěšná pro lidský organismus. Mimo to i skvěle chutná. Grilovaná, naložená v marinádě z čerstvých…
Tabouleh, také tabbouleh, tabbúla, taboulé, či turecky kısır je salát pocházející z libanonské a syrské kuchyně, podávaný jako předkrm, je považovaný za libanonské…
Cuketové těstoviny se sýrem nabízejí skvělou alternativu pro ty, kteří hledají nízkosacharidovou variantu oblíbeného jídla. Spojení čerstvé cukety a parmazánu vytváří…
Hovězí maso dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a na začátku, když dojde k varu, sebereme z hladiny sraženou…
Křupavé zeleninové placičky jsou velice oblíbené. Připravit se dají z různých druhů zeleniny. Vyzkoušejte usmažit skvělé placky z kedlubny, postačí na ně pár ingrediencí…
V horkých letních dnech se nám nechce dlouho stát u plotny a tak oceníme hlavně rychlé recepty na lehčí jídla. Těstoviny se sušenými rajčaty a mladou cuketou, vám určitě…
Kuřecí vývar s mrkvovými nočky je sytá a hřejivá polévka, která spojuje tradiční chuť domácího kuřecího vývaru s jemnými a chutnými nočky z mrkve. Kombinace silného…
Tato výborná polévka zahřeje i zasytí a díky pestrým barvám vypadá pěkně na talíři. Dobrý kuřecí vývar s kousky zeleniny opečenými na másle podáváme s taštičkami, které…
Italská Caponata je tradiční sicilský předkrm, příloha k hlavnímu jídlu, nebo samostatný lehký pokrm, plný výrazných středomořských chutí a vůní. Tato zeleninová směs z…
Karbanátky jsou velmi oblíbené a tradičně se připravují ze směsi mletého vepřového a hovězího masa. V tomto receptu jsme k masu přidali zkaramelizovanou cibuli a…
Snadný a rychlý pokrm pro milovníky vegetariánské kuchyně zvládnou i začátečníci. Jídlo stihnete připravit do 30 minut, pochutnáte si a tělu dodáte spoustu prospěšných…
Kaiserky jsou oblíbeným druhem pečiva. Na svačinu, na výlet, ale také z nich můžeme připravit pohoštění pro nečekanou návštěvu. Pečivo doplníme třeba pomazánkou z…
Smrže na másle jsou lahodnou delikatesou, která oslavuje jarní sezónu. Tyto jedinečné houby, ceněné pro svou jemnou a zároveň intenzivní chuť, se při opékání na másle…
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Budoucí maminky, pozor! Jak se správně stravovat, když čekáte miminko?
Úžasně matjesy z cukety chutnají skoro jako ty pravé. Podle našeho receptu je připravíte snadno a za pár minut