Zeleninová polévka s polentovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci, na rozehřátém oleji, restujeme nejprve mrkev a kapustičky, přidáme pórek, celer a ještě chvilku mícháme. Zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci, na rozehřátém oleji, restujeme nejprve mrkev a kapustičky, přidáme pórek, celer a ještě chvilku mícháme. Zalijeme…
Houbová polévka přinese do vaší kuchyně vůni lesa a připomene léto nebo prosluněný podzim. Tuto polévku zvládne i začátečník, jen mít ty správné suroviny! Stačí si je…
Z masa uděláme plát, naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran a posypeme nasekaným česnekem a bylinkami.Poklademe slaninou a pevně zavineme.Obalíme v bylinkách a…
Fazole přesypeme do misky a přidáme k nim tuňáka i s olivovým olejem.Do fazolí vmícháme na proužky nakrájenou červenou cibuli a citronovou šťávu.Salát ochutíme solí,…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mouku, zasmahneme a zalijeme vývarem.Rozšleháme, přivedeme k varu, vložíme pokrájená rajčata která jsme předem…
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Nádivku z cukety doplněnou strouhanou nebo drobně pokrájenou uzeninou, můžeme podávat s bramborem, nebo jen se zeleninovým salátem. Dobře okořeněná, vonící česnekem, je…
Občas se stane, že z předchozího dne zůstane zbytek bramborové kaše. Avšak jídlem se neplýtvá a můžete tak vytvořit další skvělý pokrm. Zapečená kaše se slaninou, sýrem…
Pikantně okořeněná omáčka, ve které maso nahrazuje cuketa a kousky barevných paprik lahodí oku. Skvělou přílohou k ní je rýže, mohou být případně i těstoviny, jejichž…
Králíka naporcujeme (nejdříve odkrojíme slabiny na kapsu-viz foto), část bůčku nakrájíme na hranolky, část na kostičky.Králíka prošpikujeme, opepříme a nasolíme.Do…
Houby očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a vaříme v osoleném vývaru s kmínem 10 minut.Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou dýni a vaříme 10 minut.V…
Veškerou zeleninu očistěte a omyjte. Na práci s červenou řepou doporučuji použít gumové, nebo igelitové rukavice. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev s řepou…
Předehřejeme troubu na 220 °C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za…
Křepelčí vejce jsou skvělá. Přípravou v páře odpadne pracné loupání. Šikovné formičky jsou vychytávka a výsledné " velevajíčko" s minižloutky je na řezu zajímavé. Rychlá…
Uvařit skvělý kuřecí vývar vypadá jako velmi snadný úkol, avšak, aby byl jako od babičky, je potřeba opravdu vyladit chutě. K tomu nám dopomůže zelenina, maso a hlavně…
Fazole namočíme alespoň na 8 hodin do vody. Druhý den uvaříme do měkka. Můžeme uvařit v tlakovém hrnci, doba varu je asi 20 minut.Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím…
Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky, petrželku nasekáme na drobno.Slaninu vyskládáme na prkénko vedle…
Jarní zelená je naše nejoblíbenější barva, a proto ji s radostí vidíme i na talíři. Barevně doladěná žlutou kukuřicí dodává nejen vitamíny, ale je i plná pozitivní…
Jste-li fanoušci spíše slaných chutí, tak je tento recept přesně pro vás. Dort je plný zeleniny, vajíček, šunky a sýra, které drží pohromadě želatina. Se zdobením se…
Výborné vepřové roládky potřené hořčicí a plněné slaninou, chorizem, sušeným rajčetem a petrželkou opečeme na pánvi a podáváme s výpekem, žampiony na másle a šťouchanými…
Pokud jste milovníci křenové omáčky s uzeným masem, tento recept nabízí alternativu jak jí uvařit trochu jinak. Bešamelový základ s vůní hub a bylinek. A je jen na vás…
Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Sýr taktéž nastrouháme a petrželku nakrájíme.Zálivku připravíme smíchaním octa, vody, oleje, hořčice, soli a pepře.V míse smícháme…
Zajímavou variantou pomazánky je tato z vařených brambor. Společně se sušenými rajčaty a kořením je orestujeme doměkka. Do jemné pomazánkové konzistence nám pak pomůže…
Pod názvem velikonoční placky z Rakús se skrývají smažené placky, plné uzeného masa, petrželky a medvědího česneku. Jsou opravdu vynikající a také nenáročné na přípravu.…
Slavné omáčky: Ta zeleninová není žádná Popelka! Takhle ji dělají šéfkuchaři
Jak na ten nejlepší hospodský guláš? Zásadní je správný poměr cibule a masa a taky použití jedné tajné přísady
Domácí veganská majonéza z nálevu z cizrny: Je neskutečně jemná, snadná na přípravu a zcela bez vajec