Tiramisu od Itala
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 566 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 1,20 g |
– nenasycené | 2,80 g |
–– mononenasycené | 0,80 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 960 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 72,00 g |
– cukry | 40,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Tenké piškotové těsto je vyplněné cukrářskými piškoty máčenými v kávě, spojené lahodným šlehačkovým krémem. Tím roláda nabyde na objemu a po proležení všech chutí si…
Tento recept je tu hlavně pro vyznavače kávy a neobvyklých druhů cukroví. Jeho příprava zabere velmi málo času, ale uchvátí vás svojí skvělou a jemnou chutí. Určitě ho…
Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku.Z mléka, cukru a…
Tradiční italský nepečený dezert z dlouhých piškotů máčených v kávě s krémem ze sýru mascarpone inspiroval mnohé k různým variacím. V této je původní krém nahrazen…
Výborný závin plněný pudinkem a jablky na vás čeká v tomto receptu. Moučník, který můžete během hodiny servírovat návštěvě či rodině. Stačí mít doma listové těsto,…
Rychlý, jednoduchý, nepečený dezert, to je tiramisu. Nadýchaný krém z mascarpone a žloutků, ovoněný italským likérem, prokládaný vrstvami piškotů máčených v kávě.…
Krém připravíme rozšleháním smetany s pomazánkovými másly a cukrem. Na plech rozložíme vrstvu piškotů, které potřeme silnou kávou s rumem. Natřené piškoty pomažeme…
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém…
Poháry inspirované oblíbeným italským dezertem připravíme z cukrářských piškotů, které namočíme v kávě ochucené rumem. Piškotovou vrstvu střídáme s našlehaným krémem z…
V horkém létě přichází chuť na lehké, převážně nepečené, moučníky. Italské tiramisu se v poslední době těší velké oblibě a není divu. Jeho chuť, tvořená jemným…
I bez pečení můžeme připravit krásný dort. Stačí k tomu piškoty, oblíbené ovoce, zakysaná smetana a pomazánkové máslo, ze kterého vyšleháme jemný krém. Ovocný dort je…
Krémová buchta s banánem je dokonalým spojením nadýchaného těsta a svěžího banánu. Vyznačuje se bohatou krémovou náplní a plátky čerstvého banánu, které dodávají každému…
Piskoty naskladame do formy, pomazeme kysanou smetanou s medem a poklademe platky merunek. Pokracujeme opet piskoty, smetanou, merunkama (posledni vrstva). Pote nalijeme…
Originál tiramisu se dělá pouze z Mascarpone. Ale protože je dražší, můžeme volit i jiné varianty. Místo něj se dá použít kombinace 1 vanička neochuceného pomazánkového…
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých…
Klasické tiramisu moc dobře známe. Spojení lahodného krému, piškotů a kávy ovoněné pikantním likérem. V tomto receptu je navíc ještě vrstva sladkých banánů. Zároveň je…
Na dno plechu nebo jiné vhodné nádoby naskládáḿe cukrářské piškoty. Ušleháme do tuha šlehačku a do ní vmícháme 2 zakysané smetany a vanilkový cukr. Hmotu rozetřeme na…
Uvaříme kávu smícháme s rumem(jak na tiramisu)a necháme vychladnout. Uvaříme z 600 ml mléka pudink,který pak smícháme s tvarohem a ochutíme cukrem. Cukrářské piškoty…
Odebereme 10 půlek jader a ostatní ořechy jemně nastrouháme. Zapneme troubu na 180 ° C a plech 34x36 cm vyložíme papírem na pečení.Vejce s cukrem šleháme nejlépe ručním…
Borůvky jsem zakápla 1 čajovou lžičkou medu a společně s ním za pomocí vidličky trochu pomačkala (tady bacha, rádo to trochu prská). Mascarpone jsem vyšlehala z druhou…
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Přidáme brusinky a osladíme. Vaříme, dokud se šťáva nevypaří. Necháme…
Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici. Cukrářské piškoty si vložíme do sáčku a pořádně je…
Tyto dárky potěší pod stromečkem všechny milovníky pohybu!
Bavorské dampfnudeln: Úžasné sladké bochánky jsou nadýchané jako peříčko, nejlépe chutnají s vanilkovou omáčkou
8 skvělých tipů, jak využít ocet v kuchyni: Pomůže osvěžit plast, vyleštit příbory a zbavit lednici bakterií