Vepřový plátek na cibulové peřince
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky osolíme, opepříme, naklepeme, obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme v hlubší pánvy. Do mísy dáme nakrájenou cibuli na půlkolečka, česnek nasekaný, capary,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky osolíme, opepříme, naklepeme, obalíme v hladké mouce. Zprudka opečeme v hlubší pánvy. Do mísy dáme nakrájenou cibuli na půlkolečka, česnek nasekaný, capary,…
Kuřecí stehna osolíme a opepříme. Na pánev si dáme asi lžíci oleje a stehna opečeme z obou stran. Vytáhneme a do výpečku přidáme slaninu nakrájenou na kostičky. Po…
Maso den předem nasolíme, opepříme a potřeme česnekem. Zakápneme olejem a přikryté uložíme do lednice. Druhý den svážeme potravinářským provázkem, aby drželo tvar.…
Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití.Na pánvi rozehřejeme olej…
V míse promícháme pivo s octem, olejem, hořčicí, dochutíme mletou paprikou, solí a pepřem. Listy salátu omyjeme a necháme okapat.Cibuli, papriky a jarní cibulku očistíme…
Králíka očistíme, opláchneme a osušíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a porce králíka prošpikujeme a osolíme.Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony…
Maso nakrájíme na kousky (jakoby větší sousta) a osolíme. V hlubší míse rozšleháme vejce, mléko, trochu piva a mouku a toto těstíčko také osolíme. Vhodíme část masa,…
Kuřecí stehení řízky nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme všechny ingredience - dvě vejce, hořčici, sojovou omáčku, pivo, solamyl, hladkou mouku a osolíme a…
Na 80 g sádla opečeme na kostky nakrájené maso, pak přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme paprikou, protlakem, osolíme opepříme a zalijeme vývarem a pivem. Dusíme.Na…
Rohlík natrháme na malé kousky a zalijeme mlékem. Necháme chvíli rozmočit. Pak ho lehce vymačkáme a přidáme k masu. Do masa vyklepneme vejce, přidáme najemno nakrájenou…
Kýtu mírně naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a vložíme je do marinády z oleje, bylinek, čili a sojové omáčky. Necháme aspoň 2 hodiny odležet. Játra…
Růžičky květáku uvaříme v osolené vodě nebo vývaru, stačí pouze 10 minut, aby nebyl příliš měkký. Vyjmeme a necháme okapat. Všechny přísady na těstíčko si do hladka…
Příprava dnešního oběda začne pomfritky. Brambory oloupeme, nakrájíme na hrubší hranolky a v míse se studenou vodou necháme máčet.Pokračujeme tatarkou. Celé vejce se…
Cibuli nakrájíme na hrubo. Klobásy opečeme zprudka na trošce oleje. Do pekáčku dáme cibuli a na ni položíme klobásy i s výpekem.Rajčata smícháme s hořčicí, solí, pepřem…
Vše na marinádu důkladně prošleháme, vložíme maso a necháme pár hodin marinovat. Nejlépe přes noc. Poté opepříme a grilujeme (dělala jsem v kontaktním grilu) 3-4 minuty…
Z vajec, mouky a piva vymícháme těstíčko hustoty palačinek, osolíme, opepříme.Každou výseč nivy rozdělíme na 4 kousky, namáčíme v těstíčku a smažíme z obou stran na…
Mouku prosejeme do mísy a cca 100 g dáme vedle na podsypávání. Do malé misky dáme 50 ml vlažného piva, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a nadrobíme droždí. Promícháme,…
Připravíme si marinádu smícháním všech surovin. Solíme raději méně (sojovka je slaná), česnek přidáme rozetřený. Plátky marinádou potřeme, naskládáme na sebe a dáme na…
Očištěný celer nakrájíme na 0,5-0,8 cm kolečka. Smícháme marinádu a celer marinujeme 1-1,5 hodiny. Smícháme pivo, žloutek, koření a nakonec přidáváme mouku. Z bílku…
Pokud máte rádi pivo, určitě vyzkoušejte recept na pikantní hermelín v něm naložený. Dochutit se dá různými druhy koření, čerstvými bylinkami, hořčicí, chilli pastou…
Kuřecí játra jsou jemná, levná a snadná na přípravu. Připravíme je na cibulce a přidáme k nim fazole a světlé pivo. K dochucení použijeme zázvor a majoránku. Játra s…
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
Kuřecí řízek s bramborem je naprostá klasika. Tentokrát je maso zabaleno do křehkého lahodného sýrového těstíčka, které mu dodá na křupavosti, plnosti chuti a…
Sametové Dalgona coffee: Káva „postavená na hlavu“ skvěle chutná, krásně vypadá a ještě odbourává stres!
Zelenina naložená na mexický způsob: Díky pálivým papričkám a skořici chutná směs mrkve a květáku naprosto úžasně
Jak na poctivou rajskou omáčku: Základem jsou kvalitní rajčata a vývar. Chuť dodá perník, tymián i skořice