Pivní škvarky
Recept ještě nebyl hodnocenŠkvarky, přezdívané též moravské müsli, krásně křupají v ústech a jsou oblíbené pro svoji jedinečnou chuť. Netradičně je můžete zkusit vyškvařit v pivě, získáte tak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Škvarky, přezdívané též moravské müsli, krásně křupají v ústech a jsou oblíbené pro svoji jedinečnou chuť. Netradičně je můžete zkusit vyškvařit v pivě, získáte tak…
Vrátili jste se z podzimní procházky, ze sychravého počasí, promrzlí a unavení? Tak to určitě uvítáte opravdu sytou a výživnou porci masa, gnocchi a skvěle ochucené…
Variace na italské těstoviny, kde je roli cukety přebírá patizon a roli vína pivo. Nezvyklá kombinace zeleniny, hub a piva spolu však krásně ladí a pokrm vás jistě…
Maso nakrájíme na 4 stejně velké kusy a upravíme na plát (do špalíčku zakrojíme nůž ze strany - asi centimetr nad prkénkem a řezem maso jakoby "rozbalujeme"). Osolíme,…
Bagetky podélně rozřízneme a vydlábneme střídku (přiměřeně, viz foto).Sýry a salám nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nasekaný libeček s oreganem (2:1), nadrobno…
Kabanos rozdělíme na asi patnácticentimetrové díly, napůl nakrojíme a vložíme do nich kolečka cibule.Zbytek cibule rozkrájíme na měsíčky, část dáme na dno zapékací mísy…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky cca 2cm, brokolici rozebereme na růžičky. Osolíme a necháme odležet – není nutné předvařit! Připravíme si jogurtovou omáčku.…
Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou do sucha. Nejdříve ho rozřízneme z té strany, kde byla hlava, obloukem podél žeber. Od hřbetu odřízneme větší část ocasu,…
Smícháme pivo s medem. Maso dobře omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pekáčku zalijeme větší částí marinády a dobře vmasírujeme do masa. Pečeme na 150°C pod poklicí…
Rozpustíme 3 lžíce másla a přidáme na plátky nakrájené žampiony, které osmahneme. Pak zakryjeme a dusíme do měkka, asi 5 minut, občas promícháme. Přidáme prolisovaný…
Trochu pracnější variace na vepřové řízky, ale odmění se úžasnou chutí. Kýta, cibule a slanina, to vše obalené v trojobalu s kapkou piva. Nezní to skvěle? Spolu s…
Z vlažného piva a droždí si uděláme kvásek.V míse smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek, olej, žloutek a vypracujeme těsto. Já musela přidat o trochu piva a…
Kuře nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, obalíme ve škrobové moučce a promícháme s olejem, sojovou a worcestrovou omáčkou. Takto naložené necháme minimálně hodinu…
Žloutky rozmícháme s pivem, kořením, bylinkami a moukou a vmícháme tuhý sníh z bílků ušlehaných se špetkou soli. Ve vaflovači pečeme vafle, na upečené dáme sýr,…
Koleno vykostíme a "roztáhneme" nožem na větší plát, který osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Zavineme a stáhneme potravinářskou nití. Roládu posolíme.…
Z mouky, tuku a piva zaděláme těsto a necháme ho přes noc uležet. Druhý den rozdělíme těsto na 3 díly, rozválíme, posypeme strouhankou a nastrouhanými jablky. Přidáme…
Kysané zelí vymačkáme a překrájíme. Smícháme s ostatními přísadami na těstíčko (dle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku). Maso na řízky si naklepeme, osolíme a opepříme.…
Vepřové plátky nařízneme, osolíme a okmínujeme z obou stran.Do pekáčku dáme sádlo nebo olej (aby bylo dno polité). Vepřové plátky poklademe na dno pekáčku a mezi ně…
Do pomalého hrnce dáme nadrobno pokrájenou cibuli, na ní položíme uzené maso vcelku, nejprve do něho zapícháme několik hřebíčků, ostatní dáme volně.Zalijeme pivem,…
Bedlám odkrojíme kloboučky a očistíme je. Česnek utřeme se solí nebo ho prolisujeme, osolíme a zakápneme trochou oleje, aby se dal dobře roztírat. Kloboučky potřeme…
Maso nakrájíme na malé kousky a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, podle chuti osolíme a opepříme, kdo má rád ostřejší chuť, přidá špetku chilli koření. …
Vypracuji těsto,které dám odpočinout.Potom vyválím 4 záviny potřu máslem,lehce posypu strouh.piškoty.Pokladu nahrubo strouh.jablky(výborné jsou i hrušky)dám rozinky…
Sýry nakrájíme na kousky a dáme je do uzavíratelné sklenice, zalijeme pivem a při pokojové teplotě necháme uležet alespoň 3 dny Pak sklenici otevřeme, pivo slijeme a…
Medvědí česnek je typickou rostlinou časného jara. Přichystejte si z něj voňavé pesto se sýrem a ořechy
Retro cukroví: Sandokanovy oči, ledovky i burizonové hromádky byly kdysi velkými hity. Připravují se s úspěchem i dnes
Kyselé okurky milovala už egyptská královna Kleopatra. Jak připravit ty legendární Milotické?