Vídeňský telecí guláš
Recept ještě nebyl hodnocenPokud váháte jaký pokrm uvařit k nedělnímu obědu, pak vsaďte na vídeňský guláš z telecího masa, které je velmi jemné a díky pečlivé přípravě se bude krásně rozpadat.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 423 kJ / 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,50 g |
– nasycené | 0,63 g |
– nenasycené | 0,66 g |
–– mononenasycené | 0,62 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 62 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud váháte jaký pokrm uvařit k nedělnímu obědu, pak vsaďte na vídeňský guláš z telecího masa, které je velmi jemné a díky pečlivé přípravě se bude krásně rozpadat.…
Očištěné maso, zbavené blány, nakrájíme na větší kostky a osolíme. Do hluboké pánve dáme máslo s olejem a zpěníme drobně nasekanou cibuli. Přidáme maso, mícháme a…
Telecí kulatou plec odblaníme, pořádně vetřeme do povrchu masa rychlosůl PRAGANDA (aby maso bylo růžové).Převážeme režnou nití (maso bude po upečení držet tvar) a…
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě…
Na rozehřáté máslo vložíme do hrnce na tenká kolečka pokrájené šalotky a jak zesklovatí, přidáme maso pokrájené na větší kousky (špalíky), anglickou slaninu pokrájenou…
Maso odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky. Dále buď připravujeme v nádobě pomalého hrnce, pokud lze na plotýnce, nebo vedle na pánvi. Na rozpáleném tuku zpěníme…
V hrnci pomalu rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nasekanou cibuli a dusíme, až zesklovatí.Potom přisypeme na větší kousky nakrájené telecí maso a stonky estragonu z…
Teľcie plece rozrežeme tak, aby vznikol plát, ktorý budeme môcť naplniť a zrolovať. Mäso posolíme, okoreníme, skrútime do rolády a v potravinárskej fólii uložíme do…
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme jí na oleji v tlakovém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vložíme na kostky nakrájené maso,…
Přísady na marinádu smícháme a pečlivě promícháme. Maso odblaníme a lehce pěstí naklepeme. Potřeme plát masa po obou stranách a necháme ve vhodné misce se zbytkem…
Všechny papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na tenké proužky. Cibule pokrájíme na kostičky, okurky pokrájíme na kolečka. Maso omyjeme a pokrájíme…
Zahřejeme olej v pánvi, vložíme na něj marinované plátky masa a z obou stran pečlivě opečeme, pak přikryjte poklicí a na pánvi pečte doměkka (možná bude potřeba trochu…