Hromádky od paní Zdeničky
Recept ještě nebyl hodnocenDělal jsem to z vepřového masa.Do pekáče nalijeme trochu vody přisypem podravku a necháme rozpustit.Naklepem plátky položíme do pekáče pomažeme hořčicí a kečupem. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dělal jsem to z vepřového masa.Do pekáče nalijeme trochu vody přisypem podravku a necháme rozpustit.Naklepem plátky položíme do pekáče pomažeme hořčicí a kečupem. Na…
Pokud máme už koupené mleté maso, tak ho pomeleme ještě jednou, aby bylo jemné až mazlavé, přidáme k němu na jemno nastrouhané brambory, mleté papriky, pepř, podravku,…
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme nastrouhanou a vymačkanou cuketu a tolik polohrubé mouky, aby vzniklo středně husté palačinkové těstíčko. Necháme asi půl hodiny…
V hrnci si na oleji osmahneme cibulku, po tom přidáme omytou rýži (hrnek) a 1,5 hrnku vody a necháme provařit. Poté zakryjeme pokličkou a necháme vodu úplně vypařit.…
Maso nakrájíme na plátky asi 1cm silné. omyjeme osušíme a naklepeme (dlaní). Vložíme do keramické nebo skleněné nadoby. Do mláka přidáme koření a dobře promýcháme.…
Lososa osolíme a vložíme na 10 minut do maximálně rozpálené trouby. V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme studeným vývarem a mlékem. Dobře…
Na teflonové pánvi s oliv. olejem osmahneme cibulku. Přidáme mražené kostky špenátu, posolíme, přidáme cca 1 káv. lž. suš. česneku, špetku podravky a pepř. Vše krátce…
Na olivovém oleji osmahneme na jemno pokráj. cibulku a přidáme na kostičky pokráj. maso, posypeme podravkou, a stále mícháme, dokud se vypuštěná šťáva z masa nevysmaží.…
Cuketu oloupeme, vydlapeme dužinu, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme vařit, Asi tak l a půl hrnku do 2 litrů vody. Osolíme, opetříme a necháme vařit a mezitím si…
Kvetak rozebereme na ruzicky a uvarime do mekka. Rozmackame vidlickou a pridame vejce, mouku, strouhanku a podravku, smichame hustejsi testo, ktere klademe lzici na…
Nejlépe večer v míse důkladně promícháme bůček s mlékem a kořením a dáme v uzavřené nádobě do lednice přes noc uležet. Pokud připravujeme tentýž den, necháme uležet…
Kefír, vejce, mouku, sůl, droždí, Podravku důkladně umícháme a necháme půl hodiny vykynout.Sýr smícháme s drobně nakrájenou šunkou a pažitkou.Lívance usmažíme a…
V osolené vodě uvaříme těstoviny.Maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji v hlubší pánvi, osolíme, opepříme a přidáme koření dle chuti.Do velké mísy nakrájíme…
Na másle orestujeme dohromady vločky, zelí, strouhanou mrkev. Po chvíli zalijeme vodou, přidáme brambory na kostičky a osolíme. Až brambory změknou, dochutíme dle chuti…
Řízky pokrájíme na menší kusy (ale nemusíme), posolíme, opepříme a obalíme ve škrobu. Rozpálíme olej, vložíme řízky a smažíme při obracení asi 10 minut, výjmeme a dáme…
Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme na rozehřátý olej,přidáme nakrájenou cibuli, opepříme, osolíme, osmahneme, pak podlijeme vodou a dusíme. Patizon očistíme a…
Maso si umeleme spolu s cibulí, česnekem a promícháme. Přidáme koření, strouhaný sýr, nakrájená rajčata, vejce a zahustíme strouhankou. Uděláme kuličky, které obalíme v…
Na slunečnicovém nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí prso. Osolíme, opepříme (nejlépe čerstvě pomletým…
Maso, cibuli a papriku nakrájíme na nudličky a společně zprudka opečeme na sucho na teflonové pánvi.Když se maso zatáhne, přidáme koření a sůl.Podáváme se zeleninou a…
Kůži nakrájíme na kratší proužky a s nakrájenou cibulí osmahneme na trošce oleje, až cibule zesklovatí. Odstavíme a zamícháme obě papriky, přilejeme vývar, osolíme ,…
Na oleji osmažime do zlatova drobně pokrájenou cibuli. Přidáme rýži a opět krátce osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, bujon, podravku nebo sůl a vaříme…
V kuchyňském robotu sekáme na drobno cibuli, přidáme sardinky (olej slijeme), poma. máslo, lžičku plnotučné hořčice, sůl a pepř chuti, podravka může a nemusí být. V…
K.prsa rozklepeme rozkrojíme na dva menší plátky,okořeníme na maso položíme 1/2 plátku šunky,feferonku přeložíme a osmahneme na přírodno z obou stran. Posypeme…
Kachní hřbety vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Sebereme pěnu a až potom osolíme,opodravkujeme,opepříme. Asi po půl hodině přidáme zeleninu a dál zlehka vaříme…
Vyzkoušeli jsme za vás: Domácí salko je lepší a levnější než to kupované. Vyjde vás na 30 Kč!
Moravské zelí podle receptu od dědy voní kmínem, cibulí a špekem. Jeden krok se ale musí udělat jinak, radí šéfkuchař Honza
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč