Zapékaná slepice v nudlích
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme slepici (kuře)se zeleninou i kořením hodně do měkka, nejlépe v papiňáku. Osmažíme cibulku, přidáme zakysanou smetanu, kečup a dochutíme Podravkou. Maso nakrájíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvaříme slepici (kuře)se zeleninou i kořením hodně do měkka, nejlépe v papiňáku. Osmažíme cibulku, přidáme zakysanou smetanu, kečup a dochutíme Podravkou. Maso nakrájíme…
Na másle si klasicky usmažíme míchaná vajíčka. Přendáme do misky či hlubokého talíře. Přidáme sýr, hořčici a okořeníme, vše promícháme. No a můžeme jít baštit :o) …
Nakrajime mrkev, kedlubnu a maso na kostky. Zpenime na oleji cibuli, smazime do zlatova, pridame na krajene maso, zamichame a nechame chvili dusit poklickou. Potom…
Na rozpálený olej dáme orestovat cibulku do růžova, přidáme nakrájenou brokolici a kapustu, osolíme ,opepříme, chvíli dusíme a zalijeme vývarem(nebo masoxem, Vegetou)…
Prsíčka opláchneme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ochucené solí a Podravkou ve vodě. Scedíme a necháme vychladnout.Jablka nakrájíme na kostičky (neoloupaná, pěkná jsou…
Nejdřív si rozebereme květák a brokolici na menší kusy, žampiony na plátky, brambory na kostičky, pórek na proužky a cibuli nadrobno. V hrnci pak cibuli osmažíme,…
Klasická bramboračka bez špinavého nádobí a všem chutná. Vezmu velký hrnec. Nakrájím mrkev na kostičky, osmahnu na másle, až pustí červenou barvu. Máslem nešetři.…
Nadrobno pokrájené cibule osmažíme dorůžova na sádle na pánvi, přidáme sušené hříbky (minimálně tři plné hrsti), drcený kmín a česnekovou sůl a prosmažíme, aby houby…
Mrkev a ředkvičky nastrouháme(kdo chce může i brambory), ostatní zeleninu-kapustu, květák, cibuli, nakrájíme na malé kousky. Do hrnce dáme trochu oleje, do sklovita…
Fazole včetně vody vlijeme do hrnce spolu se zeleninou, dolijeme vodou a přidáme podravku. Jakmile je zelenina měkčí, tak přidáme klobásky. Povaříme, dokud nám nezměknou…
Uvaříme těstoviny dle návodu a nebo použijeme těstoviny, které nám zbyly od oběda.Pak si na pánvi osmahneme kuřecí maso a hlívu ústřičnou.Kořeníme dle chuti-já dávam…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kostičky, osmažíme na pánvi na troše oleje, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou…
Do vroucí vody dáme na kostičky nakrájené brambory, podravku a kmín. Brambory uvaříme do měkka a přidáme tavený sýr, který necháme v polévce úplně rozvařit. Občas…
Na malém množství oleje osmažíme cibulku nadrobno krájenou do sklovita, přidáme papriku, nakrájené brambory, mrkev, kedlubnu, květák, česnek a houby, pak dolijeme vodou…
mlete maso ,koreni a vymackany chleb zpojime dohromady udelame sekanou,do pekacku si rozetreme pulku ty sekany tak aby byla rozetrena rovnomerne potreme horcici dame…
Z vepřového si nařežeme řízky, naklepáme, z obou stran osolíme a posypeme paprikou, necháme je odležet. Zatím si v pekáčku na oleji osmažíme do hněda cibule nakrájené na…
Vodu osolit, přidat Podravku a kmín a když se začne vařit, vhodit cibuli a pórek. Povařit cca 5 minut, přidat kousky vařených brambor, ještě minutu povařit, aby se…
Uvarime testoviny. Scedime a dame do misy. Nechame vychladnout. Pridame cely bily jogurt max, pomazánku, konzervu hrasku, konzervu kukurice, redkvicky, ochutime…
Mrkev krájím na kolečka a celer na malé hranolky, ale každý, jak je zvyklý. Podusím na cibulce (dosklovata) a podliji, osolím, přidám Podravku a kdo chce, může opepřit.…
Kuřecí kousky promícháme s kořením a usmažíme do zlatova. Použila jsem fritovací hrnec. Do hrnce nalijeme olej a necháme orestovat nakrájenou cibuli. Přidáme…
Opraný a rozebraný květák na růžičky dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem (ten zamezí typickému zápachu při vaření květáku). Poté připravíme jíšku z másla a…
Na dno pekáče vyskládáme lasagne, potřeme vrstvou bešamelu a poté pokračujeme: slaninu, žampiony, rajčata, posypem kořením, plátkový sýr, kečup. Takto opakujem stále…
Z vajíček,mléka a soli si připravíme omeletu.Houby nakrájíme na malé kousky,přidáme dle chuti kmín a sůl.Dusíme na kapce oleje než změknou.Dle potřeby podlijeme vodou…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, kterou na oleji zpěníme. Poté přidáme nakrájené plecko na menší kostičky. Osolíme, okmínujeme a orestujeme. Až se maso zatáhne, podlejeme…
Vyzkoušeli jsme za vás: Domácí salko je lepší a levnější než to kupované. Vyjde vás na 30 Kč!
Moravské zelí podle receptu od dědy voní kmínem, cibulí a špekem. Jeden krok se ale musí udělat jinak, radí šéfkuchař Honza
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč