Ořechové pečivko s povidlovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenZo všetkých prísad vypracujeme cesto. Necháme ho v chlade aspoň 2 hod odpočinúť.Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme tvary podľa svojho vkusu, ktoré pečieme na 180°C…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zo všetkých prísad vypracujeme cesto. Necháme ho v chlade aspoň 2 hod odpočinúť.Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme tvary podľa svojho vkusu, ktoré pečieme na 180°C…
Nepečené ořechové kuličky se Salkem jsou rychlým a lahodným dezertem, který zvládne připravit každý. Tato sladkost spojuje jemnou chuť kondenzovaného mléka s bohatou…
Na korpusy ušleháme dotuha sníh se špetkou soli a cukrem, všleháme postupně olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem (podrobněji odkaz viz odkaz v poznámce).…
Vejce chvilku šleháme s cukrem do pěny, pak přišleháme rum a smetanu. Nakonec do vyšlehané směsi vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z čokolády si odložíme 2…
Mouku prosijeme s kypřícím práškem, cukrem a kakaem na vál. Přidáme nakrájený tuk, musli a vejce. Přisypeme 80g kokosu a vše zpracujeme na pevné těsto, které dáme na 30…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do polotuha, všleháme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Všleháme střídavě žloutky a olej, vmícháme mouku s kakaem. Korpus upečeme…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, za stálého šlehání přilijeme olej, přidáme jogurt a nakonec vmícháme mouku smíchanou s čokoládovým pudinkem, kakaem a práškem do pečiva…
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr, máslo a vanilkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, rum a mléko. Smícháme a opatrně vmícháme sníh z…
Utřeme žloutky s cukrem+vanil.cukr a citr.kůra.Přidáme olej a horkou vodu a šleháme asi 15 minut.Ke konci přidáme ořechy. Zatím ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh…
Z mouky, ořechů, cukru, másla a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v chladu přes noc proležet. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme na slabý plát, ze kterého…
Utřeme máslo s cukrem - moučkovým i vanilkovým. Přidáme vejce a postupně zapracujememléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vznikne tužší těsto, které rozetřeme do…
Den předem naložíme švestky do rumu. Druhý den změklé švestky i s rumem rozmixujeme. Je lépe, když mixujeme jen nahrubo a zůstanou nám malé kousky švestek.Piškoty a…
Bílky se solí šleháme, jakmile se napění, přidíme cukr a šleháme do hustého sněhu. Přidáme žloutky a dál šleháme. Dále postupně olej, vodu a esenci. Nakonec zlehka…
Nepečené čokoládové kuličky ukrývají v sobě lahodnou sladkou, máslovou ořechově - piškotovou hmotu, která navíc voní rumem. Hodina vaší práce bude odměněna jedním z…
Cupcakes jsou jsou vlastně nazdobené muffiny. V tomto receptu upečeme nadýchané košíčky plné másla a čokolády nebo také marcipánu. Zdobením z nich pak uděláme dokonalé…
-roláda: žloutky ušleháme s vodou a 100g cukru do pěny; z bílků a zbylých 100g cukru ušleháme tuhý sníh; mouku smícháme s kypřícím práškem; nyní vše smícháme do vzniku…
Nejprve připravíme těsto: Do mísy dáme tvaroh, mléko, olej, 1 vejce, krupicový a vanilkový cukr a všechno spolu dobře rozmícháme. Do směsi přidáme mouku, smíchanou s…
Uvedené suroviny zpracujeme v těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v lednici. Poté si z těsta udělám 3 válečky, které nakrájím na stejné kousky. Jednotlivé kousky…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej a šlehačku a následně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kokos. Těsto vylijeme na olejem vymazaný a…
Z mandlového těsta - viz.poznámka, vykrajujeme malé kytičky, které upečeme ve vyhřáté troubě. Prázdné plastové tácky od Toffifee nám poslouží k výrobě bonbónů, které…
Piškoty jednou stranou namáčíme v bílé čokoládě a ozdobíme srdíčky z marcipánu a perličkami.
Vejce vyšleháme a cukrem do husté pěny, pak prosejeme hl. mouku a zlehka zamícháme. Tak připravenou hmotu nalijeme do připravené formy nebo můžeme roztírat na pláty. Po…
Kulajda s cibulí: Do jihočeské polévky patří houby a zakysaná smetana, typickou chuť a vůni dodá čerstvý kopr a směs koření
Holka u plotny radí: Jak na výbornou velikonoční nádivku s medvědím česnekem a klobásou? Šťavnatost zajistí uzený bůček
Umíte správně rozmrazovat maso? Může to být věda, ale s našimi triky to zvládnete