Smetanová mrkev se zázvorem a přírodním vepřovým plátkem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a zakápneme olejem. Necháme chvíli odpočinout.Pórek nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na drobno.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a zakápneme olejem. Necháme chvíli odpočinout.Pórek nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na drobno.…
Zelené části pórku vařit ve slané vodě asi 25 min.Bílé části osmažit na másle, zasypat hl.moukou a zalít přecezeným vývarem. Přidat masox a trochu pepře. Vařit asi 20…
Nejprve dáme vařit oloupané a očištěné brambory do vody. Vaříme do poloměkka. Brambory jsem pak nakrájela na kolečka a posypala kořením Americké brambory. Na trošce…
V rendlíku ohřejeme vývar přilijeme víno a redukujeme na 2/3 původního obsahu. Prsa osolte a opepřete. Pokapejte olejem a nadrhněte tymián. Řádně je promasírujte a…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli, mrkev, pórek, kapii, řapíkatý celer a maso – to do šeda. Poté podlijeme vývarem…
Kosti pečme 30 minut na pečícím papíru v troubě předehřáté na180°C. Přendáme do pomalého hrnce. Zalijeme vodou. Cibuli překrojíme na polovinu a řeznou plochou jí…
Rýži propláchneme a dle návodu uvaříme doměkka v osolené vodě.Kuřecí maso a očištěnou dýni pokrájíme na kostičky a na kousku másla osmažíme ze všech stran. Poté vmícháme…
Kosti pečme 30 minut na pečícím papíru v troubě předehřáté na180°C. Přendáme do pomalého hrnce. Zalijeme vodou. Cibuli překrojíme na polovinu a řeznou plochou jí…
Vsechny suroviny na marinadu smichame, pridame na male kousky pokrajene kureci maso a nechame 1/2 hodiny marinovat v chladu a pote 1/2 hodiny pri pokojove teplote. …
Vločky vaříme ve vodě s polovinou lístků tymiánu, rozpůleným stroužkem česneku a kari kořením dle návodu na obale (většinou cca 2 minuty a nechat dojít pár minut mimo…
Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku. Do ní zamíchejte sladkou papriku. Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte, přidejte kořenovou…
Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno nakrájený pórek na kolečka. Zaprášíme ho hladkou moukou, přidáme 2 PL základu kořenové zeleniny v mixu, červenou gulášovou…
Uvaříme špagety v osolené vodě se lžící oleje. 7-8 minut podle značky a návodu na obalu. Při cezení odebereme asi hrnek vody. Špagety necháme v teple (nechávám…
Na rozehřáté máslo dáme konopí a za stálého míchání restujeme. Přidáme nakrájený pórek a restujeme společně s konopím. Stále mícháme. Potom přilijeme horkou vodu a…
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím malú dyňu cca 10 minút, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Uvarenú špagetovú dyňu rozrežeme na…
Cibuli, špek, okurky, mozarellu a bazalku nakrájíme na kostičky. V míse smícháme s mletým masem, přidáme vejce, sůl a pepř. Papriky rozpůlíme, zbavíme jadérek. Dovnitř…
Krůtí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na trošce oleje ze všech stran. Přisypeme pokrájený pórek a dále smažíme dosklovata. Vmícháme kari, cukr,…
Stehna i s kůží zvrchu trochu nařežeme, aby se marináda dostala lépe do masa, osolíme a potřeme marinádou. Necháme alespoň hodinu odležet. Pak zprudka opečeme a…
Na oleji 1 minútku restujeme na kolieska narezaný pór. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania restujeme asi 3 minúty. Vložíme nadrobno nakrájanú papriku, osolíme,…
Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a zaprášíme z obou stran moukou. Pórek s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky nebo nudličky. Česnek oloupeme a…
Zeleninku si krátce povaříme s kostkou zeleninového bujónu a vypneme. Poté uvařenou ochladíme a okapanou ji pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce…
Ružičky karfiolu krátko, asi 5 min, obvaríme v slanej vode.Všetky prísady na zálievku prešľaháme.Pór nakrájame na kolieska, horčicu natrháme a premiešame v mise. …
Pór nakrájame na tenké kolieska, pridáme hrášok a nastrúhaný syr a jemne premiešame.V mlieku na slabom plameni rozpustíme arašidové maslo a zmiešame ho s jogurtom.…
Tradiční svatební polévkou je vývar s knedlíčky. Jak je udělat, aby chutnaly božsky?
Blíží se největší vinařský festival v Praze. Láká na ochutnávku autentických vín bez chemie
Čatní z angreštu je jemně pikantní a lehce aromatické. S cibulí a hořčičným semínkem báječně ladí k sýrům