Pórková omáčka II.
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.Za stálého prošlehavání metličkou zalijeme prochladlým vývarem a mlékem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.Za stálého prošlehavání metličkou zalijeme prochladlým vývarem a mlékem…
Očištěné a na kousky nakrájené maso dáme do misky, přidáme lžíci světlé omáčky, škrob a dobře promícháme. Necháme stranou a zatím namočíme houby do teplé vody.Nasekáme…
Zeleninu očistíme, bílou část pórku nakrájíme nadrobno, oloupaná jablka a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle.Všechny ingredience dáme do větší mísy, pokapeme…
Běžným způsobem dáme uvařit rýži podle svých zvyklostí.Zatím osušíme papírovou utěrkou sumečka, osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky velikosti soust.Očistíme a…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. V hrnci, na rozehřátém oleji, restujeme nejprve mrkev a kapustičky, přidáme pórek, celer a ještě chvilku mícháme. Zalijeme…
Vaření z jednoho hrnce ocení snad každý z nás. Chutný bezmasý guláš plný zdravé zeleniny je hotový během pár minut a zvládne ho i úplný začátečník. S čerstvým chlebem se…
Nakrájíme pórek a brambory na kousky. Květák rozebereme na malé růžičky. Rozpustíme máslo a restujeme pórek. Po chvíli přidáme brambory, květák a zalijeme to vývarem…
Pokud nám od oběda zbyde trochu uvařeného hovězího masa, můžeme z něj připravit snadnou a rychlou večeři. Masová směs podávána se zeleninou a topinkami je hotová během…
Hledáte inspiraci na rychlý, ale chutný oběd? Pak je tento recept přímo pro vás. Šťavnaté nudličky kuřecího masa a spoustu dobré zeleniny v dobře ochucené smetanové…
Hledáte inspiraci na rychlý, ale chutný oběd? Pak je tento recept přímo pro vás. Šťavnaté nudličky kuřecího masa a spoustu dobré zeleniny v dobře ochucené smetanové…
Sušené houby předem namočíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky.Řapíkatý celer a pórek nakrájíme na větší kousky, česnek nekrájíme.Brambory…
Na pikantní zeleninovou směs můžete použít kořenovou i listnatou zeleninu, stačí jí vhodně doplnit pikantními omáčkami a skvělé jídlo je za pár minut hotové. Jako…
Zimní salát, dle receptu Petra Novotného, zaručeně překvapí všechny vaše strávníky nejen na běžné oslavě, ale i na silvestrovské party. Zelenina a ovoce jsou v salátu…
Česnečka je polévka, která tělo zahřeje a zároveň nás postaví na nohy. Připravíme ji z vepřového vývaru, s bramborami a opečenými krutonky z chleba. Část uvařeného masa…
Kapustu a pórek nakrájíme na proužky, česnek na plátky a brambory s mrkví na kostičky.V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou kapustu s pórkem a mrkví a necháme…
Rádi byste překvapili milou návštěvu něčím jiným než obligátními chlebíčky? Potřebujete pár surovin a chvíli příprav. Výsledek je velmi hezký na pohled a zároveň chutný…
Asijská kuchyně se vyznačuje plnou chutí, kterou tvoří typické omáčky. Delší doba marinování zaručí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Hotový pokrm servírujeme s…
Jídla ve stylu asijské kuchyně jsou velmi oblíbená. Jsou rychlá a jednoduchá na přípravu. Stačí vše nakrájet na velikost soust, postupně osmažit a dobře dochutit.…
Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso,…
Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso,…
Jednoduchá smažená rýže i s opravdu malými zbytky zeleniny, vejcem a ždibci masa je překvapivě po správném dochucení lahůdkový a plnohodnotný pokrm. Můžete na ni…
Šťavnaté vepřové maso a směs čerstvé zeleniny ochucená oblíbeným kořením a sójovou omáčkou je tipem pro rychlý oběd nebo lehkou večeři. Záleží na tom, jako přílohu…
Barevná, bohatá směs s kousky kuřecího masa, sójovou omáčkou, špetkou koření a čerstvou i mraženou zeleninou. Bude z ní skvělý víkendový oběd i pro více strávníků a…
Zapečené brambory na mexický způsob jsou skvělým a chutným pokrmem, který přinese do vaší kuchyně kousek latinskoamerické kuchyně. Tento recept kombinuje křupavé…
Jak na nejlepší houbovou omáčku: K dokonalé chuti a konzistenci pomůže obyčejné pomazánkové máslo
Mexické pikantní kuře: Pálivé fazole ho zahustí a ochutí, zázvor provoní a chilli papričky dodají ten správný říz
Dokonalé hrachové kaši s křupavou cibulkou nikdo neodolá. Hebké konzistence a vyvážené chuti přitom docílíme docela snadno