Pistáciové dortíčky
Recept ještě nebyl hodnocenZ uvedených surovin vypracujte těsto a dejte zabalené do fólie odležet do lednice nejlépe přes noc (min. 3 hodiny). Těsto rozválejte na plát cca 1 mm a vykrajujte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Z uvedených surovin vypracujte těsto a dejte zabalené do fólie odležet do lednice nejlépe přes noc (min. 3 hodiny). Těsto rozválejte na plát cca 1 mm a vykrajujte…
Do mouky nastrouháme citrónovou kůru, přidáme kokos, máslo, vejce, cukr a vypracujeme hladké těsto, které dáme do lednice odpočinout.Vyválíme plát vysoký 3 mm, vykrájíme…
Těsto vypracujeme dohladka. Necháme v chladu odpočinout.Vyválíme a vykrajujeme kytičky které pečeme ve formičkách na košíčky.Upečené vyklopíme. Pak si upečeme kolečka…
Z prísad vypracujeme dôkladne cesto a dáme ho na 1 hod do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme na 3 mm hrúbku a vykrajujeme lístky. Tvary pečieme asi 10 min dobleda pri…
Doporučuji si nejdříve připravit všechny ozdoby z fondánu, nejlépe pár dní dopředu aby měl čas pořádně ztuhnout. KORPUS: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky…
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto a necháme ho v chlade 2 hodiny. Potom cesto vyvaľkáme na 3-4 mm hrúbku a vykrajujeme stromčeky.Stromčeky uložíme na plech a…
Barvení kokosu Jeden den před pečením dortu si obarvíme kokos. Kokos a půl lžičky potravinářské barvy dobře smícháme a rozložíme na plech vyložený papírem. Orosíme…
Vymyslet, čím podarovat velikonoční koledníky je někdy náročné. S naším receptem na drobné jarní motivy z marcipánové hmoty a pudinkového těsta to však vyřešíte snadno.…
Tento narozeninový dort je originální a kreativní způsob, jak oslavit výjimečný den. Dort kombinuje jemný a vláčný korpus s lahodným krémem a je ozdoben marcipánovými…
Cupcakes jsou jsou vlastně nazdobené muffiny. V tomto receptu upečeme nadýchané košíčky plné másla a čokolády nebo také marcipánu. Zdobením z nich pak uděláme dokonalé…
Mátová roláda je elegantní a osvěžující dezert, který potěší svou lehkostí a výraznou chutí máty. Tento lahodný dezert se skládá z nadýchaného piškotového těsta, jemně…
Tato lahodná kombinace nadýchaného těsta a bílé čokolády potěší malé i velké strávníky. Každý muffin je uměleckým dílem, pečlivě vytvořeným s vášní a radostí, aby…
Den první: ze surovin na těsto upečeme 6 plátů. Žloutky utřeme s cukrem a vodou, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec patrně vmícháme sníh…
Vejce ušlehejte do pěny, postupně přidávejte tekutý med, olej a rozmačkané banány. Všechny suché ingredience smíchejte dohromady a postupně zašlehejte do tekuté směsi. …
Studené brambory nastrouháme na jemno, lehce osolíme, přidáme vejce, krupici, mouku a zpracujeme těsto, rozdělíme na polovinu a do jedné přimícháme kakao. Těsto…
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, všleháme cukr a poté postupně žloutjy a olej. Nakonec vmícháme mouku s kakaem. Podrobný postup viz poznámka. Pečeme…
Barevná velikonoční hnízda z kakaového těsta, ozdobená cukrovými vajíčky, sklidí úspěch hlavně u dětských koledníků. Ač se to nemusí na první pohled zdát, jejich…
Nejen na mojito pro děti (a s přídavkem bílého rumu i pro dospělé konzumenty) se hodí domácí mátový sirup. Příprava je snadná a výsledek chutný a velmi aromatický. Máte…
Obyčejná cibule jako svatební dar? Ve středověku to byla obrovská pocta
Svatební hostina Elišky Přemyslovny: Podávala se paštika ve tvaru středověkého hradu, sladká kaše i zvláštně vařená slepice
Šílené kombinace, které chutnají fantasticky: Už jste zkusili hranolky se zmrzlinou, chipsy s čokoládou nebo donut se slaninou?