Gápeľský koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZ prísad vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 min kysnúť.Potom cesto vyvaľkáme na tenko (max 5 mm) na obdĺžnik široký približne 30 cm. Cesto potrieme lekvárom,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z prísad vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 min kysnúť.Potom cesto vyvaľkáme na tenko (max 5 mm) na obdĺžnik široký približne 30 cm. Cesto potrieme lekvárom,…
Suroviny zpracovat ve vláčné těsto, které rozdělíme na polovinu. Vždy tu polovinu vyválíme na větší plát, pomažeme náplní (tvarohovou, makovou, povidlovou, dle chuti)…
Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny, k nim přidáme ostatní tekuté suroviny a promícháme.Do formičky na muffiny dáváme po lžíci těsta. Na těsto dáme kávovou lžičkou…
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme. Uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a necháme…
Připravíme domácí gnocchi. Uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto.Z částí těsta…
Změklé máslo prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, až vznikne krém. Pak po jednom zašleháme vejce, šleháme nejméně 2-3 minuty, až krém hodně nabyde. Pak postupně…
Krůtí maso opatrně rozkrojíme na plát a přes fólii naklepeme - pozor, aby se maso nepotrhalo! Plát osolíme a opepříme. Na pánev dáme kousek másla, nakrájenou cibuli, po…
Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme…
Gnocchi uvaříme v osolené vodě (jakmile vyplavou na hladinu, tak je scedíme). Rozpálíme suchou pánev a vhodíme na ni kostky (zhruba 1x1cm) slaniny. Necháme ji pustit tuk…
Plátky masa naklepeme a po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.Vložíme do rozpáleného oleje s máslem a opečeme z obou stran.Pak maso vyjmeme a do…
Těsto na palačinky vymícháme a necháme odpočinout. Mezitím smícháme náplň a připravíme drobenku.Usmažíme palačinky a necháme lehce vychladnout. Každou namažeme povidly a…
Do střední misky rozklepneme vejce, přidáme cukry, vlahé rozpuštěné máslo, špetku soli, mléko a promícháme metličkou. Přidáme prosátou mouku s práškem a ručně zpracujeme…
Zapneme troubu na 170 °C a na plech běžné velikosti jakou máme (30x37 cm nebo 34x35 cm) dáme pečicí podložku nebo papír. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.Na těsto…
Tento medovník se liší od podobných dortů vrstvou povidel. Tato pikantní chuť dobře ladí s chutí ořechů a a karamelového krému. Vyzkoušejte tuto inovaci a budete…
Nenáročná a rychlá jídla v této uspěchané době jistě ocení každý. K tomuto receptu potřebujete jen brambory, mouku, sůl a pak máslo a třeba povidla. Z těsta upečete…
Receptů na masopustní koblihy je spousta a asi každý už má nějaký ten svůj oblíbený, podle kterého je dělá nejčastěji. Pokud ne, zkuste tento léty osvědčený recept.…
Sladké jídlo jednou za čas bodne. Zvlášť, když zasytí, třeba jako tyto taštičky s povidly. Těsto připravíme z uvařených a nastrouhaných brambor. Dovnitř každé taštičky…
Sladké jídlo jednou za čas bodne. Zvlášť, když zasytí, třeba jako tyto taštičky s povidly. Těsto připravíme z uvařených a nastrouhaných brambor. Dovnitř každé taštičky…
Přesňáky, laty, nebo patenty, to jsou bramborové placky potírané povidly, sypané mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. Máte-li možnost, pečte je přímo na kamnech,…
Pohanka je oblíbená obilovina, přirozeně bezlepková, s chutí podobnou oříškům. Je základem těsta na lívance, které dochutí také kokos a skořice. Po usmažení lívanečků je…
Zvěřina je zajímavá svou výraznou vůní a chutí. Tu v tomto ragú ještě podpoříme přidáním ovoce. Nesmí chybět brusinky, které se zvěřinou tvoří osvědčenou kombinaci, a…
Jedno bramborové kynuté těsto a dvě varianty jeho tepelné úpravy. Vytvarované koblížky naplníme povidlovou náplní a buďto je jednoduše usmažíme nebo upečeme v troubě. V…
Oblíbenou masopustní pochoutkou jsou koblížky, které nemusí být nutně smažené. Plněné marmeládou, nebo povidly, upečené dozlatova v troubě, potěší svojí příjemnou…
Krásné kynuté koláče připravíme z těsta, které je díky majonéze vláčné a chutné. Plníme je tvarohovou náplní, na povrch naneseme povidla a zasypeme drobenkou. Koláčky po…
Jak na výrobu domácího jogurtu bez jogurtovače? Teplota a trpělivost jsou hlavní zbraně
Jak připravit nejlepší svařené víno? Kromě kvalitního vína nesmí chybět plátek citronu a správná směs voňavého koření
Jak na pravé belgické vafle? Upečte si je podle originálního receptu!