Kynuté koláčky plněné dvojí náplní podle R. Pauluse
Recept ještě nebyl hodnocenVýborné kynuté koláče připravené podle osvědčeného receptu naplníme jemnou tvarohovou náplní, na povrchu je ozdobíme povidly a posypeme drobenkou. Aby krásně voněly,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborné kynuté koláče připravené podle osvědčeného receptu naplníme jemnou tvarohovou náplní, na povrchu je ozdobíme povidly a posypeme drobenkou. Aby krásně voněly,…
Ochutnejte obyčejné a přitom lahodné jídlo, které znaly už naše babičky. Nasucho opečené bramborové placky podávejte se švestkovou omáčkou, kterou provoníte skořicí,…
Výborný koláč pokladený kompotovaným ovocem a kopečky povidel rozmíchanými s rumem, posypaný skořicovou drobenkou, je plný chutí a dokonalých vůní. Za hodinku máte…
Připravte si tradiční bavorské vdolečky podle receptu našich babiček. Nadýchané smažené bochánky z bramborového kynutého těsta, na které ani široce roztažená pusa…
Ze všech surovin na těsto i s kváskem vypracujeme hladké těsto, které v míse pod utěrkou v pokojové teplotě necháme necelou hodinu vykynout.Vykynuté těsto rozválíme na …
Jahňacie mäso prešpikujeme slaninou, okoreníme a osolíme. Uložíme do pekáčika, posypeme rozmarínom, polejeme olejom. Priložíme bobkový list, nové korenie, borievky a…
Z líst.těsta vyválíme 4 kola nebo čtverce, každý posypeme drobenkou a jednotlivě upečeme, vychladlé namažeme povidly a ušlehanou šlehačkou, naskládáme na sebe a…
Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce…
Uděláme kvásek, necháme vzejít.Do mísy smícháme mouky, sůl, citronovou kůru, majolku, máslo nastrouháme, cukr, kvásek a přiléváme mléko a olej. Propracujeme. Dáme na 1…
Celá vejce utřeme s cukrem. Máslo si rozpustíme a pomalu ho vmícháváme do vajec. Pak přidáme prosátou mouku smíchanou s kakaem a kypřícím práškem. Jablka na jemno…
Panenku vcelku nasolíme, zlehka napepříme, přelijeme olivovým olejem a necháme hodinu ustát. Mezitím si připravíme omáčku. Rozehřejeme na pánvi povidla, přidáme část…
Do múky nastrúhame zemiaky, pridáme vajce, soľ a v mlieku rozmiešané droždie. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť asi 20 minút.Potom vyvaľkáme na 1 cm hrubo a …
Zpracujeme těsto, z pečícího papíru si podle talíře vystřihneme kruh a dáme na plech. Těsto rozdělíme na 4 ks, pokud někdo potřebuje, odvažovala jsem stejné množství,…
Suroviny na vanilkové těsto si zpracujeme a vyválíme na vymazaný a vysypaný plech. Povidla si rozděláme s rumem a polovinu si natřeme na vanilkové těsto. Ořechové těsto…
Kuřecí stehna (uzená i syrová) opepříme, syrová osolíme (uzená solit netřeba) a potřeme marinádou z povidel, rozmíchaných s jablečným moštem. V pánvi rozehřejeme máslo a…
Kuřecí prsa rozřízneme v hrubší části a rozděláme tak, aby vznikl jeden větší plátek. Maso jemně naklepeme přes mikroten.Osolíme, okořeníme a lehce natřeme povidly. Maso…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Lehce osolíme, přidáme vejce, solamyl a hrubou mouku a zpracujeme těsto.Z…
Do vřelého mléka přidáme ještě za vaření hrubou mouku a vytvoříme tuhou hmotu. Pro lepší vychladnutí dáme na vál a zde necháme vychladnout. Po vychladnutí vypracujeme…
Líčka nakořeníme, zprudka opečeme na oleji a vyjmeme. V tom samém oleji orestujeme zeleninu vč. cibule do tmava a podlijeme bujonem a vínem. Do takto připraveného…
Jáhly několikrát propláchneme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Mléko spolu s medem přivedeme k varu, vsypeme jáhly a povaříme 10min, odstavíme, vmícháme máslo…
Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo a přidáme cukr. Po rozpuštění vsypeme nakrájené švestky a minutku opékáme.Přidáme koření,…
Na oleji rozpustíme nakrájanú slaninu, pridáme narezanú mrkvu, zeler, petržlen a osmažíme. Nakrájame mäso z konského krku a prudko opečieme. Podlejeme vodou a lyžicou…
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.Během vaření nudlí nastrouháme perník a zředíme povidla do tekutější konzistence…
10 tipů, jak na dokonalý hovězí vývar: Věnujte čas předpékání a pomalému vaření
Argentinci jedí v neděli hovězí, Japonci guláš. Jak se liší sváteční obědy ve světě?
Osvědčené způsoby, jak poznat zralý meloun: Důležitou roli hrají nejen vůně nebo stopka, ale také „vrzavý“ zvuk při stlačení