Pařížské kostky černobílé
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Do…
Na korpus šleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme tuhý sníh. Rozetřeme do dortové formy vyložené papírem na…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet. Zatím si připravíme náplň. Rozinky je dobré zalít horkou vodou, aby změkly. Do mísy dáme tvarohy, přidáme…
Bílky a vanilkový cukr vyšleháme na sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem dopěny, přidáme máslo, mléko a jemně vmícháme sníh a mouku s práškem. Pečeme na 180°C asi 50 minut…
Do mísy dáme mouku s cukrem, olej, citr. kůru, vlažné mléko. Jahody rozmixujeme, pokud jsou čerstvé, můžeme přilít trochu mléka k jahodám, aby se lépe mixovaly. Poté je…
Vajce, cukor, tuk, štipku soli, múku s práškom a mlieko spolu vyšľaháme. Pridáme hrozienka a oba druhy orechov a dobre premiešame. Vymastíme formu na srnčí chrbát…
250gr polohrubé mouky,200gr moučkového cukru,6 vajec,6 lžic horké vody, prášek do pečiva,tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy. Moučkový cukr utřeme se 6…
Salko vaříme 2,5 hodiny. Ušleháme bílky s polovinou cukru (120 g).V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr.Postupně přiléváme…
Korpus: Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku…
Korpus: Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku…
Korpus: Ušleháme bílky s polovinou cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, ořechy,…
Z prvních sedmi surovin umíchejte řidší těsto. V kastrolu rozpalte asi 3–4cm vrstvu sádla a vhoďte do něj kolečko mrkve, aby se nepřepalovalo. Malou lžičkou vykrajujte…
Korpus: Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku…
Ušleháme bílky s polovinou cukru (se 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou…
Korpus: Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku…
Všechny přísady dobře promícháme, těsto vylijeme na plech, na který jsme dali pečící papír, poklademe ostružinami a posypeme žmolenkou.
Na tento dort musíme upéci 2 nižší korpusy, proto děláme těsto z 1 a 1/2 dávky. Je to proto, abychom snadněji vykrajovali dílky tělíčka a křídel motýla. Žloutky utřeme…
Do mísy prosejeme postupně všecky sypké přísady na těsto, přidáme koření, vejce, povolené máslo a vodu. Elektrickým šlehačem projedeme a ručně spojíme a vypracujeme v…
Troubu zapneme na 200 °C. Neloupaná jablka nastrouháme na velkých slzách. Lupínky rozmixujeme ručním mixérem, jen chvilku, ne na prášek. Smícháme s práškem do pečiva,…
Žloutky ušleháme s cukrem doběla, přidáme po lžících horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Ušleháme tuhý sníh, který zvolna vmícháváme střídavě s moukou do ušlehaných…
Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktózy (nebo 100 g cukru krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min.…
cesto: bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh, žltka + cukor + vanilkový cukor vyšľahať na penu pridať vodu + polku múky a kypriaci prášok stále miešať…
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přidáme jablka, citronovou kůru, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme brusinky. Polovinu těsta…