Šlehačkové taštičky
Recept ještě nebyl hodnocenToto těsto je ideální základ pro přípravu různorodých dezertů a sladkých pokrmů, tyto taštičky jsou jedním z nich. Je na vás, jakou zvolíte náplň, toto těsto bez cukru…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Toto těsto je ideální základ pro přípravu různorodých dezertů a sladkých pokrmů, tyto taštičky jsou jedním z nich. Je na vás, jakou zvolíte náplň, toto těsto bez cukru…
Koláče se vzorem zapečeného pudinku jsou velmi oblíbené. Kombinace jemného vláčného korpusu a svěží vrchní vrstvy zakysané smetany je opravdu lahodná. Proto obliba…
Rebarborové koláče přináší jaro do naší kuchyně. I když je rebarbora (správně Reveň kadeřavá) vlastně druh zeleniny, hojně ji využíváme jako sladkou náplň koláčů. Tento…
Jablečný koláč je zpravidla zárukou šťavnatého moučníku. V tomto případě patří na křehké těsto vrstva jablečného pyré, které doplní jemná smetanová poleva s vanilkovou…
Pokud hledáte recept na slavnostní moučník, právě jste ho našli. Příprava je trochu složitější, ale výsledek stojí za to. Tvarohovou vrstvu můžete vylepšit zrovna tím,…
Pokud hledáte recept na slavnostní moučník, právě jste ho našli. Příprava je trochu složitější, ale výsledek stojí za to. Tvarohovou vrstvu můžete vylepšit zrovna tím,…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijem do vymazané a moukou vysypané…
Suroviny na 1. těsto dobře propracujeme, poté vyválíme a vložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech o rozměrech 25 x 35 cm.Na hnědé těsto můžeme dát ovoce či marmeládu …
Suroviny na 1. těsto dobře propracujeme, poté vyválíme a vložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech o rozměrech 25 x 35 cm.Na hnědé těsto můžeme dát ovoce či marmeládu …
Do nádoby, nejlépe s nepřilnavým povrchem, dáme vodu, sůl, máslo a necháme rozpustit.Po úplném rozpuštění vmícháme všechnu mouku. Mícháme, až se vše spojí v jeden kus…
Slané šneky patří mezi oblíbené pohoštění. Místo klasické kombinace rajčat a uzeniny je můžeme připravit s jednoduchou pomazánkou z nivy. Slaný sýr navíc skvěle doplní…
Dorty jsou spojeny s oslavami a svátečními událostmi. Čeká-li vás jedna taková a chystáte se péct dort, vyzkoušejte tento. Nadýchaný kakaový korpus je proložen jemným…
Připravíme si piškotové těsto: Žloutky ušleháme s cukrem a vodou do husté pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a…
Uvařené brambory (ve slupce nejlépe den předem, jinak můžeme použít i zbylé brambory z předešlého dne) prolisujeme, přidáme 1 vejce, hrubou mouku smíchanou s kypřícím…
Do větší mísy vsypeme mouku, cukr, mák a prášek do pečiva. Přidáme 2 vejce, mléko, olej a důkladně promícháme. Formu na bábovku vymažeme rozpuštěným tukem (důkladně) a…
Všetky prísady dobre prešľaháme a cesto vylejeme do vymastenej bábovkovej formy.Ak chceme bábovku mramorovú, rozdelíme cesto na polovice, do jednej vmiešame 2 lyžice…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a mliekom alebo vodou, postupne prilejeme olej.Pridáme múku s práškom a mak. Vmiešame sneh z bielkov.Cesto vylejeme na vymastený plech a…
Vše smícháme, dáme péci do předem vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Já pekla cca 40 minut.
Žloutky vyšleháme s cukrem doběla, pak vařečkou přimícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a ušlehaný sníh z bílků. Plech o velkosti asi 20 x 30 cm vyložíme…
Troubu si zapneme na 175°C. V hlubší míse smícháme mouku s cukry, kakaem a práškem do pečiva. Přidáme mléko, vejce, rozehřátý tuk (ne horký!) a vše v míse pořádně…
Plech nebo bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh.Pak vyšleháme cukr se žloutky, přidáme olej, vodu,…
Letní měsíce jsou bohaté nejen na úrodu cuket, ale sklízíme i mnoho další zeleniny ze zahrádky. Těsto s nastrouhanou cuketou a jogurtem bude příjemně vláčné, pizzu…
Blíží se víkend, upečte své rodině vláčnou a nadýchanou snídani z cukety. S přípravou této jednoduché lité buchty vám mohou pomoci i děti. Po upečení stačí pocukrovat…
Tradiční bábovka nikdy nesměla chybět na svátečním stole. Receptů na bábovku je nespočet a každá rodina má jistě ten svůj. Musí být nadýchaná jako peřinka a nesmí to…
Čerstvost mangoldu poznáme rozlomením řapíků, ze kterých je skvělá příloha. Stejně jako chřest potřebuje krátký var a šokové zchlazení
Tradice na 6. ledna: Upečte si vyhlášený Tříkrálový koláč a hledejte v něm sladký poklad!
Recenze pražských minipivovarů: Kyseláč z Hostivaru H1 patří ke skutečným pivním hvězdám