Hovězí na česneku
Recept ještě nebyl hodnocenV se snoubí naprosto dokonalá kombinaci dušeného hovězího masa, českého česneku a přiměřeného množství hořčice. Šťavnaté hovězí na česneku podáváme nejlépe s kynutým či…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 439 kJ / 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,20 g |
– nasycené | 0,95 g |
– nenasycené | 1,02 g |
–– mononenasycené | 0,93 g |
–– polynenasycené | 0,09 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 47 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V se snoubí naprosto dokonalá kombinaci dušeného hovězího masa, českého česneku a přiměřeného množství hořčice. Šťavnaté hovězí na česneku podáváme nejlépe s kynutým či…
Jídlo původem z Maďarska, které je podobné guláši či perkeltu, to je hovězí tokáň. Maso připravené na víně se téměř rozplývá na jazyku díky pomalejší tepelné úpravě.…
Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času, ale nikdo nebude litovat, protože je zkrátka vynikající. Doporučujeme uvařit této polévky…
Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou portského vína. Podáváme ho se smetanou zjemněnými mačkanými brambory s…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky (část cibule - asi 2 lžíce - si dáme stranou) a vložíme do hrnce na horký olej. Cibuli restujeme dorůžova.Mezitím si nakrájíme maso…
Jestli existuje bezkonkurenčně nejoblíbenější polévka, je to hovězí vývar s knedlíčky. Vaří se ke svátečnímu obědu, na svatbách, rodinných oslavách, ale také jen tak pro…
Co rodina, to recept na svíčkovou omáčku. Přesto, nebo právě proto, je dobré občas zkusit uvařit jinou variantu. Příprava v pomalém hrnci zajistí perfektně měkké maso a…
Trhané maso je oblíbené pro svoji nenáročnou přípravu, ale také pro svoji chuť, neboť zůstane krásně šťavnaté. Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce vás okouzlí…
Tento pokrm sice na první pohled vypadá jako guláš, příprava a chuť se ale liší, neboť do základu nepatří červená paprika. Omáčka je silná a příjemně navinulá, není jí…
Pokud máte rádi hovězí maso a už vás nebaví připravovat guláš, připravte hovězí kostky na houbách. Postup je snadný, maso se peče v troubě. Mezitím stačí jen uvařit rýži…
Maso uvaříme v osoloné vodě spolu s černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem do měkka. Poté jej vyndáme, nakrájíme na malé kousky a dáme vychladnout. V misce si…
Maso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle, zalijeme vodou, přidáme přepůlenou cibuli, koření a sůl a pak maso pod pokličkou uvaříme…
Skvělý hovězí guláš s houbami se hodí pro chladnější dny. Houby se k hovězímu masu skvěle hodí a houbové koření jejich chuť ještě zvýrazní. Guláš podávejte nejlépe s…
Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky.Cibuli a mrkev nakrájíme na půlměsíčky a v hrnci (použila jsem papiňák) na PL oleje orestujeme 3 minuty cibuli,…
Na sádle zvolna smažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli a česnek, vhodíme maso nakrájené na kostky a opečeme. Osolíme a opepříme, přidáme protlak, zasmahneme,…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Z hovězího masa, cibule, koření a bujonových kostek uvaříme vývar. Maso vyjmeme, vývar scedíme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Mrkev, celer,…
Přivedeme k varu 2 litry vody, osolíme dvěma lžičkami soli, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a lžička a půl celého černého pepře. Maso 1,5 kg hovězího…
Maso nakrájíme na větší kousky, slaninu na menší kousky. Slaninu dáme do hrnce, když se začne vypékat, přidáme cibuli, potom maso, po zarestování masa přilejeme trochu…
Nejprve si uvaříme maso s bobkovým listem, novým kořením a solí do měkka. Zeleninu, zelí a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na másle do zlatova. Poté…
Maso odblaníme a nakrájíme na větší kousky (cca 5x5 cm), vetřeme do masa uzenou papriku a necháme chvíli odležet.V hrnci rozehřejeme sádlo, zprudka opečeme jednotlivé…
Hovězí maso dvakrát jemně umeleme . Vepřové maso umeleme nahrubo, šablona s otvory č. 5 - 6 mm. Uzené maso umeleme pokud možno najemno . Vepřové a hovězí maso…
Hovězí přední omyjeme a dáme ho hrnce s vodou, přivedeme k varu a poté vhodíme jeden sáček s kořením. Necháme bublat pod pokličkou, občas přilijeme vodu. Vaříme, dokud…