Guláš, hovězí či vepřový
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na kostky a dáme restovat, nejlépe do širšího kastrolu. Mícháme.Teď je asi 25 minut čas na nakrájení masa, kostky 3x3 cm, připravit: lžíci sladké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na kostky a dáme restovat, nejlépe do širšího kastrolu. Mícháme.Teď je asi 25 minut čas na nakrájení masa, kostky 3x3 cm, připravit: lžíci sladké…
Cícer namočíme na niekoľko hodín a uvaríme.Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme posekaný cesnak, pokrájanú mrkvu, podlejeme vodou a dusíme.Osolíme, pokvapkáme…
Vepřovou krkovičku necháme nejprve odležet v marinádě, a pak ji upečeme na kořenové zelenině, cuketě a cibuli. Takto připravené maso je krásně šťavnaté a podáváme ho…
Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme slaninu a lehce osmahneme. Přidáme jemně pokrájené žampiony a rajče, rajský protlak, paštiku, trochu čili omáčky. Necháme…
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme dozlatova.Přidáme nakrájenou klobásu, protlak,…
Nakrájíme cibuli a česnek na kostičky, žampiony na plátky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi necháme cibuli lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku…
Zvěřinu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme hodinu odležet. Do hrnce dáme vrstvu kostek masa, na ni položíme vrstvu koleček cibule. Opakujeme do…
Cibulku nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji tak, aby zůstala světlá. Přidáme mleté maso, které posypme Podravkou. Mícháme a opékáme tak dlouho, dokud se nerozpadne…
Široké nudle uvaříme dle návodu. Kuřecí prso omyjeme, osušíme a nakrajíme na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme protlačený česnek smíchaný s tymiánem, poté přidáme…
Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme přes noc do studené vody, do které jsme přidali bobkový list a oloupaný prolisovaný česnek. Vody dáme dostatečné…
Omytou cuketu nastrouháme, posolíme a necháme chvíli vypotit. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme nasekanou chilli papričku a…
Nejdříve podle návodu uvaříme gnocchi. Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme na trochu oleje zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak, majoránku, italské bylinky,…
Zaděláme hladké těsto spojením všech surovin, utvoříme z něho bochánek, který pomoučíme a necháme cca 1/2 hodiny v teple vykynout. Troubu předehřejeme na 200 st. Plech…
Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo. Troubu zapneme na 170° C spodek/vršek.V…
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, na nudličky nakrájenou klobásu, dáme osmahnout, přidáme papriku, zalijeme vývarem a povaříme.Do…
Mleté maso smícháme v misce s ostatními ingrediencemi a vytvarujeme masové kuličky.Na rozpáleném oleji jemně osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme bobkové listy,…
Na oleji dosvetla opražíme múku, zalejeme studenou vodou, osolíme, pridáme klinčeky a privedieme k varu. Do vriacej polievky vmiešame paradajkový pretlak a necháme variť…
Maso nakrájíme na úhledné větší kostky. Na sádle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a vložíme nakrájené maso. Osolíme,…
Maso ochutíme solí a pepřem a zprudka zarestujeme na olivovým oleji společně s cibulí, kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Podlijeme vodou, kterou osolíme a vaříme…
Cibuli, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a dozlatova opečeme.K zelenině přidáme mleté maso, které…
V pekáčku opečeme maso a kosti na sádle. Pokud máme hrnec s funkcí Smažení, opečeme kosti ze všech stran v hrnci 15 minut při teplotě 200 ˚C.Přidáme nakrájenou zeleninu…
Udělám si směs na masové knedlíčky - všechny suroviny smíchám dohromady a udělám kuličky. Rajská omáčka: zpěním cibulku, na to dám masové kuličky aby se osmahly, pak…
Kuličky: Do mísy vložíme mleté vepřové maso, decentně zalijeme trochou vody, přidáme vejce, mletý pepř, sůl, červenou papriku, majoránku, na jemno nakrájenou cibuli,…
Dokonale vychucený guláš je českou klasikou, kterou neodmítne snad nikdo. Vyzkoušejte také tuto verzi, ve které najdete kombinaci libového bůčku, rajčat a světlého piva.…
Bleskové jednohubky: Lahodné caprese na špejli nebo efektně ozdobené chuťovky z listového těsta připravíte za chvilku
Pražskou šunku využijete i při vaření. Je skvělá do ragú, těstovin i na pomazánky
5 tipů, jak využít zbylý vývar: Vylepšíte jím chuť omáčky, rizota, těstovin i dušeného masa!