Rajská omáčka jakou máme rádi
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme,…
Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíme z cibulové jíšky, kterou povaříme ve vývaru spolu s kořením. Na závěr přidáme rajčatový protlak. Omáčku můžeme zahustit…
Aby si hovězí maso zachovalo svoji šťavnatost a na talíři se jen krásně rozpadalo, je třeba velice pečlivé a delší přípravy. Hovězí kostky den předem marinujeme v…
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou,…
Plněné papriky s rajskou omáčkou podle paní Libušky - Buši. S omáčkou vylepšenou rajčatovou šťávou, dobře ochucenou náplní z mletého masa a přílohou podle vaší chuti. To…
Masové ďábelské toasty jsou pikantní a lahodnou volbou pro milovníky výrazných chutí. Tato lahůdka spojuje šťavnaté mleté maso s pikantní omáčkou a aromatickým kořením.…
Plněné balíčky ze zelných listů jsou oblíbené v mnoha evropských zemích. Obvykle se plní mletým masem, tentokrát ale zvolíme náplň z rýže a sušených hub. Díky rýži dobře…
Z chutného a aromatického jeleního masa můžeme připravit výborné ragú s bohatou chutí. Dlouhá příprava zajistí, že bude maso krásně měkké a všechny chutě se správně…
Staženého úhoře naporcujeme na 3cm kousky, osolíme, opepříme a opečeme v rozpáleném oleji. Opečeného úhoře vyjmeme a uložíme v teple. Na oleji po opékání úhoře…
Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Mezitím si podusíme kysané zelí do poloměkka a zahustíme je syrovým bramborem. Na každý plátek masa dáme hromádku…
Směs mas nameleme do misky (nebo použijeme koupené mleté), přilijeme studenou vodu a dobře promícháme. Podle chuti přidáme koření, 1-2 špetky od každého, a sůl. Nakonec…
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To,…
Kuřecí špalíčky na divoko jsou lahodné a šťavnaté kousky kuřecího masa ve směsi koření a zeleniny. Díky pomalému dušení získávají bohatou chuť s lehkým nádechem…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Maso nakrájíme na jemné nudličky osolíme a opepříme, přidáme lžíci oleje, lžíci solamylu a dobře promícháme. Na pánev dáme zbytek oleje rozehřejeme, přidáme cibuli a…
Očištěná játra nakrájíme na kousky, cibuli na půl kolečka. Rozpustíme sádlo a osmažíme cibuli do světlé barvy. Přidáme játra a necháme jen zatáhnout.Rajský protlak…
Maso a papriky nakrájíme na nudličky. Smícháme marinádu a maso naložíme na nejméně 3 hodiny.Rozpálíme pánev s troškou oleje a maso zprudka opečeme. Přisypeme papriky a…
Rozpálíme olej a na něm zprudka orestujeme maso, nakrájené na menší kousky.Když je maso zatažené, přidáme rajský protlak, promícháme s masem a přidáme sladkou papriku.…
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme pánev a špekáčky na sucho opečeme. Pustí svůj tuk. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, očištěné feferonky a česnek…
Guláš: Maso nakrájíme. Cibuli také nakrájíme (musí být ve stejném množství jako maso). Na sádle orestujeme cibuli, a to úplně do hněda. Přidáme maso, které necháme…
Kuřecí maso jsem naložila (olej, sladká i pálivá paprika, grilovací koření, pepř, sůl, česnek, lžička sójové omáčky) a nechala v lednici dvě hodiny uležet. Na pánvi…
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky, několik minut orestujeme (na kapce oleje nebo bez), zalijeme protlakem, přidáme v troše horké vody rozpuštěný bujón, řádně…
Nasekáme cibule a v hrnci je na másle pomalu smažíme, dokud nejsou skoro měkké (cca 10 min). Přidáme rajský protlak, sladkou papriku, cayenský pepř a chvilku mícháme.Do…
Jak v obchodě poznat kvalitní povidla? Hledejte výrobek bez aromat, barviv a zahušťovadel, říká Lukáš Medek
Langoše podle Martiny: Zkuste je s vepřovou panenkou jako vítězka pořadu Peče celá země
Už znáte kakaové máslo? Základ čokolády poslouží i jako pěna na holení či lék na ekzém