Cuketovo-masová směs na topinky nebo špagety
Recept ještě nebyl hodnocenČas cuket – čas snahy o zpracování do posledního kousku! Připravte směs, kde základ tvoří cuketa. Na momentální spotřebu, nebo zkuste i zavařit do zásoby. Chutná omáčka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čas cuket – čas snahy o zpracování do posledního kousku! Připravte směs, kde základ tvoří cuketa. Na momentální spotřebu, nebo zkuste i zavařit do zásoby. Chutná omáčka…
Klasická vydatná zelňačka plná chutí je ideální do sychravého podzimního počasí. Kromě kysaného zelí do ní přidáme trochu dobré klobásy a čerstvé lesní houby, které její…
Kuřecí játra jsou velmi vděčná potravina. Křehké a šťavnaté kousky v omáčce se sladkokyselou zeleninou jsou sázka na jistotu. Dochucená omáčka a vhodná příloha budou na…
Léto je doslova sezónou grilování a přípravy různých druhů hamburgerů. Víte však, že burger můžete i upéct? Takto připravené hamburgery jsou na povrchu křupavé a uvnitř…
Tento recept využívá pomalý hrnec, který umožňuje masu dokonale změknout a spojit se s chutěmi koření a zeleniny. Výsledkem je luxusní a lahodné jídlo, které se doslova…
Vepřové koleno je opravdovou pochoutkou. Zvlášť, když jej připravíme tak, že se maso doslova rozpadá, ale přitom má i kůrčičku. To nám zajistí jeho předvaření a následné…
Špagetová omeleta se zeleninou je originální způsob, jak zužitkovat zbytky těstovin a vytvořit lahodné, syté jídlo. Spojuje křupavou zeleninu s jemnou chutí vajec a…
Čočková polévka na rajčatovém základě je chutná a rychle hotová. Na přípravu použijte opravdu dobrý zeleninový vývar, na chuti se to velmi výrazně projeví. Polévka je…
Maso omyjeme, lehce naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. V hrníčku si připravte omáčku z protlaku, hořčice, sojovky a česneku. Do vymazaného pekáčku si…
Díky tomuto receptu si můžete vychutnat specialitu řeckých taveren v klidu vašeho domova. Krevety v husté rajčatové omáčce s řeckým sýrem feta vám jistě zachutnají.…
Líčka zprudka opečeme na sádle v kastrolu z obou stran. Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme kořenovou zeleninu s cibulí a česnekem do tmava. Přidáme…
1-Ryzu uvarime podla chute a dame na stranu. Na drobno nakrajanu cibulu , cesnak oprazime do sklovita na troche oleja pridame mlete maso pridame lyzicu oleja posypeme…
Všechnu zeleninu, brambory a slaninu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek na drobno. Do pánve vhodné do trouby dáme opéct slaninu a přidáme cibuli a česnek.Vsypeme…
Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm maso. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme s polu s kukuřicí bez nálevu a kořením k masu. Škrob rozmícháme s…
Na céčka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném sádle, poté přidáme na nudličky nakrájené maso a zarestujeme. Až pustí šťávu, přidáme rajský protlak,…
Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru na hladkou omáčku a dle potřeby dochutíme hrubozrnnou solí.Před podáváním omáčku prohřejeme v hrnci a můžeme servírovat s…
Z kotlet odstraníme tuk (jehněčí ho moc nemá), dlaní trochu naklepeme, osolíme z obou stran, obalíme v nasekaném rozmarýnu a zakápneme olejem a několikrát je obrátíme,…
V hrnci na oleji orestujeme mírně cibuli, pak přidáme veškerou zeleninu, chvilku podusíme, přidáme vodu, koření, kostky vývarů a vaříme. Až je všechno měkké přidáme…
Do el.tlakového hrnce nalijeme 1 litr vody a rozdrobíme kostičku bujonu. Zapneme START a necháme převařit. V mixíku si rozšleháme smetanu, protlak a mouku. Hmotu za…
Makaróny uvaříme a mezitím si na pánvi rozpustíme slaninu s máslem a osmahneme jemně nakrájený česnek a petrželku, pak přidáme 2 lžíce protlaku trochu naředěného vodou,…
Cibuli si nakrájíme na kostičky, zelí na proužky. V pekáčku orestujeme cibuli, přidáme zelí a cca 5 minut promícháváme, až zelí zavadne. Pak přidáme rajčatový protlak,…
Na sádle usmažíme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájené vykostěné a kůže zbavené koleno, opečeme.Přidáme koření, znova krátce restujeme,…
Nasekanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú papriku a mäso pokrájané na kocky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a podusíme domäkka. Potom mäso poprášime múkou,…
Krůtí maso osolte a položte do pekáčku. Podlijte lehce vodou, přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte doměkka. Maso během pečení kontrolujte, aby se…
Pečeme s Ivou: Úžasně voňavý chlebík z banánového těsta je pečený ve formě a každý jeho krajíček je zdobený skořicovou kresbou
Dokonalé kuře po baskicku: Jednoduchý a lehký pokrm je plný zeleniny, jedna surovina mu navíc dodá šmrnc
Znáte croque monsieur? O oblíbeném francouzském sendviči psal již spisovatel Marcel Proust