Protlak rajčatový - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Krevety po sečuánsku
Recept ještě nebyl hodnocenKrevetkám ( rozmraženým a osušeným ) ufikneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe :-), solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky omatláme solamylovou…
Guláš z kuřecích srdíček
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí srdíčka jsou nedoceněná kuchyňská surovina. Přitom mají velmi kvalitní svalovinu, s výbornými nutričními hodnotami. Použijte srdíčka podle instrukcí v našem…
Boršč z Arbatu
Recept ještě nebyl hodnocenVýrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času, ale nikdo nebude litovat, protože je zkrátka vynikající. Doporučujeme uvařit této polévky…
Hovězí líčka na majoránce s česnekem a žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí líčka jsou krásně libová a díky kolagenu, který je v nich v hojné míře obsažen, budou po tepelné úpravě šťavnatá a křehká. Dají se připravovat na mnoho způsobů.…
Boršč II.
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava boršče obvykle zabere mnoho času. Jednotlivé složky se přidávají postupně a to je při přípravě této polévky základ. Nic se nesmí uspěchat. Udělejte si na…
Rybí filé v jogurtu a rajském protlaku
Recept ještě nebyl hodnocenRybu trochu osolíme, opepříme a opečeme do zlatova na oleji s máslem a přendáme do zapékací misky. Do pánve s výpekem přidáme rajský protlak a za stálého míchání trochu…
Květákový nákyp s mletým masem a bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenNetradiční verze květákového nákypu s mletým masem. Pokrm je šťavnatý a díky bylinkám krásně voňavý. Vyzkoušejte zajímavou úpravu květáku, jistě zachutná i vašim dětem.…
Vepřové s hlívou ústřičnou
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Vepřovou plec pokrájíme na plátky silné asi 1 cm. Hlívu též nakrájíme na (2-2,5 cm) silné proužky.V kastrolu…
Mexický guláš s hráškovou rýží a uzeným sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenNa masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso na kocky, vlejeme pretlak, pomiešame, dáme bujón, čierne korenie, vodu z jedného hrášku (hrášok odložíme zatiaľ…
Srnčí směs (ragú) na zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenSrnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc). …
Lasagne s mletým masem bez bešamelu
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky a prozatím dáme bokem.Na oleji orestujeme mleté maso. Přidáme utřený česnek, celer, mrkev, sůl, pepř, majoránku, oregano a…
Trhané hovězí maso s bramborem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho…
Vepřová řezanka
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso pokrájené na nudličky naložené do pikantní marinády se na talíři jen rozpadá. Spousta dobře okořeněné zeleniny dodá pokrmu nejen výživovou hodnotu, ale…
Žampionová omáčka - k těstovinám
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve si očistíme žampiony, nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi s lžící oleje. Posypeme hladkou moukou a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme rajčatový protlak…
Plnene papriky masem a ryzi
Recept ještě nebyl hodnocen1. Pripravime si papriky na naplneni, omyjeme je,odrizneme vrsek tak abysme meli cepku na zaklapnuti, vyjmeme duzinu i se seminky a omyjeme. Takhle pripravime vsechny…
Kohoutek na víně
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme si mrkev na kolečka,česnek na malé kousky a anglickou na kostičky asi 1cm. Slaninu orestujeme v hlubším hrnci do křupava,vyndáme a necháme stranou.Tuk…
Golubky od Máši
Recept ještě nebyl hodnocenHlávce zelí vyřízneme košťál, celou hlávku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Vyjmeme a opatrně sloupáváme jednotlivé listy, pokud se hlávka…
Špagetová dýně s mletým masem a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenZapneme troubu na 160 stupňů. Dýni podélně rozpůlíme a vydlabeme tak, abychom ji mohli naplnit. Dejte pozor, aby v dýni zůstal dostatek dužiny. Pokapeme olejem, osolíme…
Červená čočková s kari (polévka)
Recept ještě nebyl hodnocenVýbornou polévku z červené čočky, mrkve a rajčatového protlaku připravíme během chvíle. Indické koření jí dodává krásnou vůni a zajímavou lehce pikantní chuť. Na závěr…
Pizza z listového těsta I.
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na slaný koláč podobný pizze a máte doma listové těsto? Máte z poloviny vyhráno. Těsto rozbalte na plech, uvařte chutnou omáčku, kterou těsto potřete. Pak…
Těstoviny se zeleninou a fazolemi
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny se zeleninou a fazolemi jsou vynikajícím a výživným jídlem, které spojuje klasickou italskou kuchyni s bohatstvím čerstvé zeleniny a bílkovinami bohatými…
Nakládaná vepřová žebírka pečená v marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenŽebro rozseknu podélně, potom na šířku, aby vznikly 4 pásky a důkladně do nich vetřu směs soli s cukrem, proložím na plátky nakrájeným česnekem, zabalím do potravinářské…
Rajská omáčka s hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle, zalijeme vodou, přidáme přepůlenou cibuli, koření a sůl a pak maso pod pokličkou uvaříme…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více
František Ferdinand d´Este miloval švestkové knedlíky od kuchařky na Konopišti. Ale nesmělo chybět hodně cukru a máslíčka
Dobroty z trouby: Dáte si na Štěpána pečenou husu, kachnu, nebo rakouský chleba?
Brokolicová polévka s voňavou zeleninou a aromatickým sýrem překvapí skvělou chutí a krémovou konzistencí