Bezlepkový chléb, který chutná jako klasický
Recept ještě nebyl hodnocenPečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 720 kJ / 172 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 80,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Bulky z červené čočky dokonale nahradí klasické pečivo a přitom neobsahují ani jediné zrnko mouky. Díky vysokému obsahu vlákniny a bílkovin vás zasytí na dlouhou dobu.…
Již po staletí se na Velikonoce připravují různé druhy nádivek. Dodnes se můžeme setkat i se staršími názvy, jako jsou hlavička, sekanice, svítek či jeřábek. Díky…
V prvé řadě ve vodě dobře rozmícháme psyllium a necháme nabobtnat.Odvážíme mouku, vmícháme do ní sůl a olej a psyllium. Dobře promícháme a nejlépe na vále vypracujeme…
Lahodné brokolicové karbanátky se sýrem jsou skvělou volbou pro lehký oběd, nebo zdravou svačinu. Jsou křupavé na povrchu, jemné uvnitř a plné chuti díky kombinaci…
O tom, že i doma lze připravit dobrý bezlepkový chléb, vás přesvědčí náš recept. Smícháním různých druhů bezlepkových mouk, psyllia a sušeného droždí, připravíme těsto,…
Všechny suroviny (semínka vcelku, nemletá) smícháme a necháme hodinu odležet.Vytvarujeme 4 kaiserky, nařízneme křížek, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem či tím, co…
Klasický chléb Šumava, s tmavou kůrkou a krásně vonící kmínem, můžeme připravit i v bezlepkové verzi. Základ úspěchu tkví v poctivém překládání těsta a pečení v troubě s…
Ingredience kromě bilku dobře smícháme. Ušleháme bílky a sníh jen lehce vmícháme.Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní směs. Troubu vyhřejeme na 200…
Vše zamícháme, necháme 10 minut odpočinout a znovu zamícháme, vlijeme do hrnku, vymazaném řepkovým olejem.Vlníme v mikrovlnce 3 minuty na plný výkon.
Připravit bezlepkový kváskový chléb je sice časově náročné, ale s výsledkem budete spokojeni. Je důležité vypěstovat nebo sehnat již hotový bezlepkový kvásek a pak již…
Do mixéru (můžete použít i tyčový) dejte 6 vajec a natrhanou mozarrellu a mixujte do hladka, tzn. žádné byť jen malinké kousíčky mozzarelly vditelné ve směsi nesmí být…
Mandle a půlku dýňových semínek vložte do mixéru a pár minut mixujte, dokud nejsou rozemlety na krásně jemný prášek. Tento vysypte do mísy a přidejte všechna zbylá…
Upečte si zdravější chléb, který je převážně z pohankové mouky a kynutý žitným kváskem. Jeho příprava je sice zdlouhavější, než u chleba s droždím, ale hotový chléb vás…
Tvrdý sýr nastrouhejte do misky a přidejte všechny suroviny.Pořádně směs promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.Z odpočinuté směsi vytvarujte bochánek a dejte na plech…
O tom, že oblíbené větrníky lze připravit i ve zdravější low carb verzi, vás přesvědčí náš recept. Pšeničná mouka je v těstě nahrazena moukou kokosovou, lněným semínkem…
Večer vložíme do mísy 2 lžíce kvásku, přidáme 170 g bezlepkové směsi Doves Farm světlé chlebové a 180 ml vlažné vody na rozkvas. Zamícháme nebo rozšleháme a necháme přes…
Psyllium má jistě nesporně výhod pro naše trávení. S vodou vytvoří gelovitou konzistenci, kterou tak přidáme do těsta na pečivo. Ať už rohlíky, bagetky či chleba, s…
Ze všech surovin uděláme těsto, které vlhkýma rukama vytvarujeme do tvaru koule, do kříže nakrojíme vršek a pak posypeme semínky sezamu.Pečeme v rozehřáté troubě na…
Všetky suroviny dobre vyšľaháme. Cesto rozotrieme do vymastenej tortovej formy.Navrch posypeme brusnice a pečieme na 180°C.Necháme vo forme dôkladne vychladnúť, až potom…
Mozarellu, vejce, špenát, psyllium a sůl rozmixujeme v robotu. Rozprostřeme na plech vyloženy pečícím papírem. Pečeme na 160 stupňů cca 10 minut.Smícháme ricottu, kopr,…
O Velikonocích nesmí na stole chybět tradiční mazance. Připravte letos mazanců rovnou několik a to v menší verzi. Mazance jsou navíc připravované zcela bez lepku, mléka,…
V hlubší míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, xanthan, citronovou kůru a vlákninu. Přidáme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem umícháme těsto.…
Azu: Hovězí kýtu (nebo zvěřinu) nakrájet na nudličky, orestovat na oleji, osolit, opepřit a opaprikovat. Přidat rajský protlak, orestovat, vložit posekanou feferonku,…