Dort housenka
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Vymažeme si dva srnčí hřbety a těsto do nich nalijeme a upečeme. Na housenku budeme potřebovat jeden celý hřbet, který si rozřízneme a pomažeme marmeládou. Z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Vymažeme si dva srnčí hřbety a těsto do nich nalijeme a upečeme. Na housenku budeme potřebovat jeden celý hřbet, který si rozřízneme a pomažeme marmeládou. Z…
Korpus: Nejprve si vyšleháme vejce s cukrem, poté přidáme pudinky, olej a prášek do pečiva. Toto těsto vlijeme do dortové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170…
Žloutky ušlehat s cukrem do běla, přidat olej, část mouky prosít s kakaem a nakonec zbytek mouky se sněhem z bílků, lehce vmícháme, pečeme ve vymazané vysypané formě asi…
Upečeme si korpus. Necháme vychladnout a jednou rozřízneme. Pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a na ni poskládáme nakrájené broskve. Opět můžeme pomazat…
Na těsto vyšleháme všechny suroviny a nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 min. (pečeme nejlépe den předem). Na krém ušleháme…
Vše dáme do nádoby DP a nastavíme program těsto.Necháme míchat 15 min a pak zapneme program pečení.Musíte hlídat špejlí ale peče se asi hodinu a půl. Po upečení necháte…
Korpus: Vyšleháme bílky se špetkou soli, postupně přidáme cukr a šleháme do ztuhnutí - tvoří se pevné špičky. Přidáme olej, žloutek po žloutku a nakonec zamícháme mouku.…
Tento lahodný dort tvoří nadýchaný piškotový korpus, vrstva marmelády a tvarohový krém z čokoládového pudinku, který zpestříme trochou chilli. To dodá sladkému dortu…
Piškot překrojíme napůl. Půlku namažeme vrstvou krému a přiklopíme druhou půlkou piškotu. Vychladíme cca 1 hodinu v chladničce, aby ztuhl krém. Vykrajovátkem vykrajujeme…
Nejdříve z mléka, vanilkových cukrů a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, přikryjeme ho fólií a necháme vystydnout. Do mísy dáme žloutky, krupicový cukr, vanilkový…
První den upečeme korpusy.Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh.Žloutky a cukr vyšleháme důkladně do pěny a postupně všleháme vodu a olej, poté vmícháme mouku smíchanou s…
Z drátku vytvoříme "kostru" kterou obalíme fondánem a vymodelujeme crazy froga. Dopředu si také vymodelujeme brány a necháme je ztuhnout. KORPUS: Žloutky vyšleháme s…
Celý mák si namočíme na 1 hodinu do mléka. Žloutky našleháme spolu s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vlijeme mák s mlékem, dále skořicový…
Žloutky ušleháme šlehačem na nejvyšší obrátky s cukrem (asi 4 lžice cukru oddělíme na sníh) do pěny. Já šlehám 20 minut a po 10 minutách přidám po lžících horkou vodu a…
Vše smícháme, nalijem do pekáče a dáme péct ( já používám pečící papír ). Po vychladnutí rozkrojíme a promažeme marmeládou, ale nemusí se.
Korpus je velice jednoduchý. Vejce ušleháme do pěny, přidáme olej a potom vlažnou až teplou vodu. Chvilku šleháme, potom vsypeme cukr a nakonec přidáme mouku s práškem…
korpus: Utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a šleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou vychladlou čokoládu, mléko, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec …
Jako první si na plech poklademe sušenky které si namáčíme do mléka. Z 1 litru mléka si uvaříme čokoládový pudink se 4 lžicemi cukru. Sušenky zalijeme čokoládovým…
Vše smíchat, krátce převařit, dát do skleniček a sterilizovat 20 min. při 85 st.C
V kastrůlku rozpustíme tuk a vše ostatní přidáme.Důkladně vše smícháme,aby byla hmota celistvá.Lžičkou plníme připravené papírové košíčky a zdobíme mandlí.Necháme…
Očištěná jablka rozvařím na kaši s vodou, přidám vše ostatní a nechám krátce povařit. dám do skleniček a zavařím 20min.
Nejprve si zahřejeme smetanu s pudinkovým práškem a kakaem. Přidáme tabulku čokolády a necháme ji rozpustit. Vedle v misce si dáme nakrájené a oloupané avokádo, cukr,…
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na silné plátky, které dáme společně s vodou, citronovou šťávou a kořením do hrnce a vaříme asi 15 minut a odstavíme. Z…
Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté…
Středověcí Vikingové si dusili hovězí na víně, vařili pivo z řebříčku a pomocí cibulové polévky „diagnostikovali“ zranění
Peče celá země: Jak na správné temperování čokolády, aby se vám pralinky nerozpustily v ruce
Domácí coleslaw hravě předčí ten kupovaný: Když v dresinku dobře zkombinujete majonézu a jogurt, je neodolatelný