Bůčkové závitky
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky bůčku lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a položíme salám. Já jsem měla česnekový - u nás Rožnovský. Sýr a rajčata nakrájíme na kousky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky bůčku lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a položíme salám. Já jsem měla česnekový - u nás Rožnovský. Sýr a rajčata nakrájíme na kousky a…
Špagety vložíme do vroucí osolené vody se lžičkou olivového oleje, promícháme a uvaříme dle návodu na obalu na skus. Hotové scedíme, neproplachujeme, dáme do mísy,…
Dobře okapaná sušená rajčata dáme do mixéru, přidáme lžíci ostřejší hořčice, omytou nasekanou bazalku, nasekanou a okapanou sterilovanou cibulku a jednu nastrouhanou…
Na oleji s máslem / půl na půl / orestujeme nakrájené maso, přidáme bílé části cibulek, jemně nakrájený česnek, ještě lehce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme čubricu…
Odloupneme z kapusty zhruba 4 listy, záleží na počtu strávníků a podle toho také odměříme ostatní suroviny. Listy dáme do mísy a polejeme je vařící vodou z varné konvice…
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vznikne mám tvar jakoby“motýlích křídel“. Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale…
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a necháme zpěnit na oleji.Přidáme mleté maso, tymián, sůl, zaječí omáčku, pepř a chilli omáčku /nebo dvě sušené chilli…
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, podle návodu na obalu a scedíme.Na pánvi zahřejeme lžíci oleje a vhodíme chorizo nakrájené na plátky.Cuketu…
Jáhly uvaříme dle návodu doměkka. Sušená rajčata pokrájíme na kousky, feta sýr a papriky na kostičky. Vše přendáme do mísy a zamícháme.Rozdrcené koření smícháme s…
1-Kuracie stehna podla chuti v ( nasom pripade boli uvarene so zeleninou do polievky) potom vybrate dane na olivovy olej ochutene korenim a solovou a vyprazane do…
Fazolové lusky a kukuřičné klásky (nakrájené na cca 1 cm kolečka) povaříme asi 5 minut v osolené vodě a scedíme. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na proužky. V…
Maso kuchyňsky očistíme, upravíme a rozdělíme na plátky, které mírně naklepeme a nařízneme, opepříme, každý plátek potřeme hořčicí a poklademe kapary. Uděláme si malé…
Krůtí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapii na proužky a česnek prolisujeme.Na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso a restujeme, až…
Plátky krkovičky omyjeme, osušíme, pouze hřbetem ruky mírně naklepeme.V misce dobře promícháme hrubozrnnou hořčici se sušenými rajčátky, která již obsahují i česnek,…
Brokolici rozebereme na růžičky, mrkev očistíme a nastrouháme na nudličky, česnek prolisujeme a sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky.Maso umyjeme, osušíme a…
Dobře očištěné a v teplé vodě proprané předvařené hovězí dršťky nakrájíme na menší kousky a dáme povařit, nejlépe do tlakového hrnce. Vodu po dovaření ještě osolíme a…
Maso nakrájíme na větší nudličky, cibuli na drobno, kapii a houby na proužky a česnek prolisujeme.Na troše oleje osmažíme cibuli do sklovita, přidáme houby a dusíme až…
Rajčata pokrájíme na nudličky a spolu s trochou oleje, ve kterém byly naložené je zahřejeme na pánvi. Přihodíme prolisované stroužky česneku, až zavoní, přisypeme…
Do misky dáme okapané olivy.Přidáme česnek, rajčata, pepř, olej a bazalku.Vše rozmixujeme a podáváme s pečivem.
Hermelíny nakrájíme na trojúhelníčky a řezné strany obalíme v koření. Olivy rozpůlíme, česnek nakrájíme na plátky, olivy na poloviny, cibulku a pórek na kolečka…
Nejlépe večer umícháme z uvedených surovin“masovou“směs. Vynecháme pouze lahůdkovou cibuli. Dáme přes noc v uzavřené nádobce uležet do lednice. Poté přidáme nakrájenou…
Čočku uvaříme podle návodu.Řapíky celeru očistíme, případně z nich odstraníme vlákna a nakrájíme na tenké proužky. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka, medvědí…
Recept využívající intenzivní chuť sušených a v oleji konzervovaných rajčat bude určitě vyhovovat příznivcům středomořské kuchyně. Maso pomalu připravené v oleji sice…
Rychlá a jednoduchá hotovka z hovězího masa, která se hodí k nedělnímu obědu nebo večeři. Hovězí maso potřebuje delší dobu dušení, aby bylo měkké. Pro urychlení je dobré…