Zeleninová příloha k masu, na topinky
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu pokrájíme na kostičky, přidáme zbylé suroviny a povaříme doměkka. Ještě vřící naplníme do vysterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu pokrájíme na kostičky, přidáme zbylé suroviny a povaříme doměkka. Ještě vřící naplníme do vysterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem…
Vše rovnáme na mísu, jak nás to napadne.
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme k němu na drobounko krájené jehličky rozmarýnu, sůl, pepř a mouku a směs dobře promneme.Na sádle osmahneme maso, přidáme krájenou…
Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, vložíme na rozpálený olej, osolíme a restujeme. K masu přidáme pečená rajčata, protlak, špetku cukru, podlijeme vodou a dusíme…
Omytá rajčata nakrájíme na větší kousky. Dáme do misky, osolíme a opepříme. Přidáme olej, bylinky, cukr s citronem a bílou část nakrájené cibulky.Vše promícháme a…
Papričky zbavíme stopek, překrájíme na menší díly, část rozmixujeme a přilijeme olej. Potom přidáme překrojená rajčata a postupně přidávame ostatní papričky, sůl a…
Papriky a rajčata omyjeme, osušíme a pokrájíme. Cuketu pokrájíme na kostičky, necháme vypotit. Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme kousky pokrájených paprik …
1) Krkovičku si den předem nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a dáme do misky s připravenou směsí oleje, grilovacím kořením a česnekem. Necháme uležet v lednici. …
Čerstvá rajčata, celer, cibuli a mrkev nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme sterilovaná rajčata, olej a zapneme na HIGH. Po čtyřech hodinách pomalého vaření omáčku…
Nakrájíme cuketu, žampiony, cibuli a rajčata. Přidáme rozmačkaný česnek a vše okořeníme a důkladně promícháme. Přidáme mleté maso a rajčatový protlak. Pečeme zakryté v…
Zeleninu pomeleme na masovém mlýnku a v širokém kastrolu ji osmahneme na oleji. (Rajčata jsem přidala jako poslední.)Během krátké doby zelenina pustí šťávu. Přidáme…
Cuketu oloupeme, pokrájíme na kousky a dáme rozdusit s jednou pokrájenou paprikou na cibulku s trochou oleje. Osolíme, opepříme a rozmáčkneme česnek. Necháme vychladnout…
V hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, cibuli, česnek, přisypeme Tandori massala a opečeme.Přisypeme hrnek červené…
Do pekáčku si dáme sádlo, nakrájený špek, hořčici, nakrájenou zeleninu. Na to si položíme omytá, osolená a opepřená stehna a zalijeme vodou. Pečeme doměkka. Měkké maso…
Na olej dáme orestovat nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, provensálské koření a sůl, na kostky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme dusit. Když je maso…
Vše nakrájíme na nudličky, zakápneme citronem. Přidáme špetku pepře, trochu soli a lžíci oleje.Promícháme a podáváme nejlépe vychlazené.
Na pekáč dáme v pořadí brambory, sůl, pepř, vegeta, cuketa, sůl, pepř, sl.paprika, oregano, cibule, čerstvá paprika, rajčata, česnek a salám. Vše ještě jednou…
Nejdříve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít. Ve větším hrnci, kde se nám vleze všechna zelenina, si uvaříme zálivku. Do vroucí zálivky…
Maso smícháme s vločkami rajčat, Solamylem, strouhaným sýrem, osolíme a opepříme (nebo použijeme chilli). Vezmeme tři formičky na tartaletky a vyložíme je připravenou…
Papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na obdélníčky. Rajčata známým způsobem zbavíme slupky a nakrájíme na půlměsíčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Do…
Zeleninu nakrájet jako na salát a s olejem vaříme bez pokličky do změknutí. Podle chuti osolíme a přisladíme. Plníme do sklenic a sterilujeme. (25min při 80°C)
Asi hodinu před vařením si nakrájíme cuketu na kolečka, posolíme a počkáme, až pustí vodu. Na oleji osmažíme cibulku, po chvíli přidáme mleté maso a počkáme až zbělá.…
Maso si nakrájíme na nudličky, smícháme si mletou papriku se solí a v tom vyválíme nudličky masa, které zprudka orestujeme, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, trochu…
Těstovinu uvařit v osolené vodě. Než se uvaří, zatím překrájejte rajčata a zbavte se jadérek. Okapané těstoviny dejte do mísy, zalijte je olejem, přidejte rajčata a sýr,…
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!
Co se jedlo na Starém bělidle? Babička Boženy Němcové měla k snídani kyselo, k obědu brambory, maso bylo jen v neděli
Bezinkový likér: Dokonale lahodný nápoj s vůní kávy, vanilky a rumu může být skvělým jedlým dárkem