Domácí lečo do mrazáku
Recept ještě nebyl hodnocenLéto vrcholí, rajčata a papriky krásně zrají a tak je dobré, abychom se jimi zásobili na zimu. Zeleninu připravíme jako směs na lečo, naplníme do krabiček a zamrazíme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Léto vrcholí, rajčata a papriky krásně zrají a tak je dobré, abychom se jimi zásobili na zimu. Zeleninu připravíme jako směs na lečo, naplníme do krabiček a zamrazíme.…
Nedozrála vám rajčata? Udělejte čalamádu. K rajčatům přidejte cibuli a okurky, zalijte nálevem a již nemusíte sterilovat. Je rychle hotová a příjemně pikantní. Použijete…
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, vyzkoušejte tuto arménskou zeleninovou pochoutku, kterou využijete při dušení či pečení masa, při grilování a na ochucení různých…
Dobrý kečup si samozřejmě koupíte i v obchodě, ale pokud máte na zahradě hodně rajčat, vyplatí se udělat ten domácí. Chuťově je nesrovnatelně lepší a nejsou v něm žádná…
Když vás rodina zásobuje rajčaty a paprikami a vy už nevíte co s nimi, zkuste je zamrazit. Pokud to uděláte správně, zelenina si zachová svou chuť, barvu i vitamíny.…
Panini s mortadellou a mozzarellou je lahodná italská pochoutka, která kombinuje jemnou chuť mortadelly, smetanovou mozzarellu a čerstvé ingredience, jako je rajče a…
Kečup milují děti i dospělí. Zkuste si vyrobit domácí kečup bez přidaných barviv a éček a ochucený tak, jak ho máte rádi. Rajčata, cibuli a jablko dusíme spolu s kořením…
Ljutenica a ajvar jsou dvě populární tradiční omáčky pocházející z Balkánu, které si získaly srdce milovníků pikantních a aromatických jídel po celém světě. Ljutenica je…
Salát z křepelčích vajec je lahodný pokrm, který vyniká svou jemností a kombinací chutí. Křepelčí vejce, známá pro svou krémovou konzistenci a jemnou chuť, se skvěle…
Panzanella je italský salát, ve kterém se skvěle doplňuje chuť křupavého chleba se zálivkou a zeleninovou šťávou. Chléb obojí nasákne a lehce se rozmočí. Zeleninu také…
Pečené papriky chutnají úžasně a mají široké využití. V tomto pestrém salátu vyniknou pečené papriky několika barev, čerstvá rajčata a kozí sýr. Salát podáváme s bílou…
Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, jehož základ tvoří rajčata, papriky, cuketa, lilek a cibule. Směs dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pokrm…
Toto je lehký a svěží pokrm, který spojuje křupavost šťavnaté tresky s chutí čerstvých rajčat. Zatímco treska je dokonale smažená do zlatova, rajčatový salát dodává…
Bramborákové chuťovky jsou skvělou variací na klasické bramboráky, které potěší svou chutí i praktickým servírováním. S nádechem česneku a majoránky přinášejí na stůl…
Spojení červené čočky a šťavnatých rajčat vytváří lahodnou kombinaci chutí, která zahřeje a zasytí. Tato polévka je bohatá na bílkoviny, vlákninu a vitamíny, což z ní…
Lilek je skvělá zelenina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Tento recept na zapečený lilek se sýrem je snadný, rychlý a chuťově velmi výrazný. Výsledkem je chutný…
Připravte veskrze lehký a k trávení šetrný pokrm. Chutné roládky z libového drůbežího masa plněné vaječnou omeletkou a šunkou vyhovují redukčnímu dietnímu režimu,…
Ljutenica je tradiční balkánská ochucovací pasta připravená ze zralé plodové zeleniny. Dochucená je do pikantní chuti podle vlastní úvahy připravujicího kuchaře. Výborná…
Zázvorem, kurkumou a římským kmínem je kořeněná dušená směs kuřecího masa, špenátu a červené čočky. Kdo má rád lehce pikantní, přidá trochu chilli, podle chuti. Pokrm…
Pomazánka z pečeného lilku je lahodným a zdravým způsobem, jak si vychutnat plnou chuť této oblíbené zeleniny. Jemně pečený lilek se spojí s česnekem, olivovým olejem a…
Sušená chilli rajčata naložená v oleji jsou pikantní delikatesa, která spojuje sladkost sušených rajčat s ostrou chutí chilli papriček. Tento pokrm je ideální pro…
Slzovka, jedna z nejstarších bezlepkových plodin je nedílnou součástí tradiční čínské medicíny. Je známá také jako Jobovy slzy nebo "bezlepkové kroupy". Je bohatá na…
Netradiční salát, jehož základem jsou vařené ječné kroupy, vás dozajista překvapí svojí vyváženou chutí. Kroupy smícháme s čerstvou zeleninou a řeřichou, která dodá…
Křupavý chléb je potřený lahodnými míchanými vejci, která jsou smetanově jemná a plná chuti. Na vrcholu je rozpuštěná zottarella, která přidává krémovou texturu, a…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 20. 9. 2024 08:20
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Kde mají v Praze nejlepší palačinky? Čerstvě připravenou a vydatně naplněnou si dáte na Jiřáku za 170 Kč a nabídka je tu velká
Jarní jídelníček podle odborníků: Detox není potřeba, postačí kopřivy, česnek nebo špenát!
Kam na houby podle odborníků na počasí: Hydrometeorologický ústav vydal mapu pravděpodobnosti jejich výskytu