Jemný kečup
Recept ještě nebyl hodnocenDobrý kečup si samozřejmě koupíte i v obchodě, ale pokud máte na zahradě hodně rajčat, vyplatí se udělat ten domácí. Chuťově je nesrovnatelně lepší a nejsou v něm žádná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dobrý kečup si samozřejmě koupíte i v obchodě, ale pokud máte na zahradě hodně rajčat, vyplatí se udělat ten domácí. Chuťově je nesrovnatelně lepší a nejsou v něm žádná…
Kečup milují děti i dospělí. Zkuste si vyrobit domácí kečup bez přidaných barviv a éček a ochucený tak, jak ho máte rádi. Rajčata, cibuli a jablko dusíme spolu s kořením…
Panzanella je italský salát, ve kterém se skvěle doplňuje chuť křupavého chleba se zálivkou a zeleninovou šťávou. Chléb obojí nasákne a lehce se rozmočí. Zeleninu také…
Toto je lehký a svěží pokrm, který spojuje křupavost šťavnaté tresky s chutí čerstvých rajčat. Zatímco treska je dokonale smažená do zlatova, rajčatový salát dodává…
Křupavý chléb je potřený lahodnými míchanými vejci, která jsou smetanově jemná a plná chuti. Na vrcholu je rozpuštěná zottarella, která přidává krémovou texturu, a…
Zapečený lilek nebo cuketa je lahodný pokrm, který přináší vůni a chuť slunné Provence přímo na váš stůl. Tento jednoduchý, ale chutný recept spojuje jemně pečené plátky…
Pečená lilková směs spojuje bohaté chutě středomořské zeleniny do jednoho lahodného celku. Tento pokrm je navíc skvělý i do zásoby – stačí ho zavařit nebo zamrazit a…
Zapečený lilek s celerem je lahodný a zdravý pokrm, který kombinuje jemnou chuť lilku s výraznou chutí celeru. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro vegetariány…
Cuketové květy, obalené ve vejci a sezamovém semínku, jsou po osmažení pěkně křupavé. Uvnitř se skrývá dobrá náplň z mletého kuřecího masa. Plněné květy podáváme s pěkně…
V naší kuchyni jsou různé čalamády velmi oblíbené. Do sklenic můžeme naskládat, co nám zrovna na poslední chvíli dozrálo, než budeme zahradu připravovat na zimu.…
Veganská pomazánka je skvělým způsobem, jak využít sezónní zeleninu. Je ideální jako pomazánka na chleba, základ do sendvičů nebo přísada do různých pokrmů. Díky…
Bulgurové placky s lilkem, inspirované tradičním pokrmem kibbeh, představují lahodnou kombinaci chutí, která potěší milovníky blízkovýchodní kuchyně. Kibbeh je skvělý…
Zapečený lilek s tvarůžky je skvělou volbou pro milovníky lehkých, ale chuťově výrazných pokrmů. Spojení jemného lilku s intenzivní chutí tvarůžků nabízí zdravou…
Rýže s lilkem a rajčaty je skvělým příkladem jednoduché, ale přitom neuvěřitelně chutné kuchyně, která kombinuje jemnou chuť rýže s krémovitým lilkem a šťavnatými…
Zelenina na kari je svěží a aromatický pokrm inspirovaný indickou kuchyní, který nabízí bohaté chutě a pestré barvy v jednom talíři. Směs sezónní zeleniny je dochucena…
Zapečený lilek s tvarůžky a rajčaty je lahodné jídlo, které spojuje jemnou chuť lilku s pikantními tvarůžky a sladkými rajčaty. Pečení v troubě vytváří harmonickou směs…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, ideální pro ty, kdo hledají zdravé a výživné…
Brambory, tarhoňa a kvalitní uzená klobása jsou základem tohoto pokrmu, který připravíte v jednom hrnci. Pokrm není náročný na přípravu a zvládnou jej i úplní…
Kus dobře upečeného vepřového bůčku zajisté přijde k chuti všem vašim strávníkům. Vepřový bůček na pivě, pečený společně se zeleninou voní krásně po bylinkách a česneku.
V této vydatné večeři zužitkujeme úrodu ze zahrádky i čerstvé houby z lesa. Špenát, houby provoněné tymiánem a plátky rajčat se pěkně doplňují. Vše spojíme smetanou a na…
V období cuketové sklizně hledáme všemožné způsoby jak tuto zeleninu zužitkovat. Může být také základem spousty snadný pokrmů, třeba takové zapečené cuketové špalíky s…
Zkuste využít dýni jako základ pro pálivou omáčku. Dýně dodá hmotu, osvědčené druhy pálivých papriček věnují ostrost. Každopádně si milovníci ostrého přijdou na své.
V žádné domácnosti nesmí chybět kečup, který zbožňují hlavně děti, ale i dospělí. Spoustu pokrmů si bez této nasládlé dobroty nedovedeme představit, ať už se jedná o…
Patizon je opomenutou zeleninou, která se dá připravit na různé způsoby. Inspirujte se v tomto receptu a připravte si plněný patizon směsí z mletého hovězího masa. Je…
Tři osvědčené způsoby, jak správně ohřát bramborovou kaši: S troškou mléka a oříškem másla bude chutnat jako čerstvá
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč
Jak nejlépe skladovat vlašské ořechy? Trvanlivost prodlouží mrazák i mikrovlnka!