Vepřový perkelt / pörkölt /
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si letní oběd po vzoru maďarské kuchyně. Pravý perkelt – pörkölt se ničím nezahušťuje a správnou chuť mu dodává kromě koření pouze vložená vyzrálá zelenina,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte si letní oběd po vzoru maďarské kuchyně. Pravý perkelt – pörkölt se ničím nezahušťuje a správnou chuť mu dodává kromě koření pouze vložená vyzrálá zelenina,…
Minutková úprava hovězího masa může být rychlou a velmi chutnou záležitostí. Pokud budete následovat náš recept, očekává vás na konci přípravy skvělé pikantní jídlo.…
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (pozor, červená čočka je velmi rychle hotová, nemusíte ji namáčet). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme.…
Do mísy s mletým masem přidáme pepř, sůl, drobně pokrájenou cibuli a lučinu a důkladně promícháme. Rajčata a lahůdkovou cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku.Paprikám…
V misce si rozkvedláme vejce, přidáme 3 lžičky strouhanky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, aby nevznikly žmolky.Na pánev dáme trochu oleje a chvilku počkáme, až…
Pekáček si vymázneme olejem(sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata,…
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na ghíčku osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky tofu a lehce osmahneme. Přidáme fazolové lusky, papriku a rajčata.Směs…
Dobrý guláš se vyznačuje chutností, šťavnatým masem, dostatkem provařené dobře vychucené šťávy s kousky zeleniny. Přidejte k němu knedlíky, chléb, nebo třeba noky.…
Nechcete nechat bagetu ztvrdnout na strouhanku? Připravte jí zapečenou s dobrotami, které se ukrývají snad v každé ledničce, či spíži. Použít můžete strouhaný sýr, šunku…
Pizza je dnes nejčastěji pečeným slaným koláčem. Má mnoho podob, peče se z různých těst a má nepřeberné množství chuťových variací. Po špagetách je snad nejoblíbenějším…
Křupavá cuketa, rajčata a karamelizovaná cibulka, vše okořeněné provensálskými bylinkami a zapečené s kuskusem, vás dozajista překvapí svojí vynikající chutí. Tuto…
Když se urodí rajčata, je potřeba je náležitě využít. Tento salát je použitím majonézy hutnější a má více kalorií. Pro milovníky masa je možné přidat i pokrájenou…
Ratatouille je skvělé letní jídlo ze sezonní zeleniny. Každý druh zeleniny se připraví zvlášť, aby byl hotový tak akorát. Smísením jednotlivých druhů pak vznikne…
Chicken Vindaloo je tradiční indické jídlo s typickou, velmi pálivou chutí. Kuřecí maso marinované ve Vindaloo pastě má velmi výraznou chuť, ale jakmile tento pokrm…
1) Všechny ingredience smícháme, dochutíme solí a pepřem, a necháme 30 minut odležet. Podáváme s čerstvým pečivem.
Omyté maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky, jen celer nastrouháme na hrubo.Rozpustíme sádlo a restujeme…
Club sendvič má svůj původ za velkou louží a může být jak skvělou jednohubkou, tak i vydatným obědem. Třípatrový sendvič je proložen zeleninou, kuřecím masem, slaninou a…
Tento recept využívá jemný kuskus, který se skvěle doplňuje s nasládlou chutí cukety a další čerstvé zeleniny. Směs je ochucena aromatickými bylinkami a sýrem, což jí…
Avokádo má příjemnou máslovou chuť a jednoduše jej tak můžeme doplnit různým kořením a dalšími surovinami. K rozmačkanému avokádu přidáme cibuli, kapary a rajčata a…
Avokáda (musí být hodně měkká a bez skvrn, jinak jsou hořká a mohli bychom to vyhodit) oloupeme, nakrájíme na kostičky a ponorným mixérem rozmixujeme v jemnou pastu, bez…
Na panev nalejeme trochu oleje, rozehrejeme a dame na nej opect na drobne kousky nakrajene uvarene brambory (zbytek od obeda napr.). Pak pridame nakrajeny salam, ci…
1. Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením povaříme asi 1 hodinu. 2. Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky. 3. Máslo…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Pokud máme rajčata z plechu, tato práce nám samozřejmě odpadá. Cibuli nakrájíme najemno.Na hluboké pánvi orestujeme…
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a teprve poté přidáme česnek. Až se rozvoní, přisypeme obě…