Zeleninový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenI když tento guláš neobsahuje žádné maso, je vydatný a velmi lahodný. Navíc díky krásným barvám vypadá opravdu lákavě. Při přípravě můžeme použít čerstvou zeleninu z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I když tento guláš neobsahuje žádné maso, je vydatný a velmi lahodný. Navíc díky krásným barvám vypadá opravdu lákavě. Při přípravě můžeme použít čerstvou zeleninu z…
Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou k přípravě snadných pokrmů. V tomto receptu najdete inspiraci na rychlý a chutný oběd. Kuřecí stehna stačí okořenit a zapéct…
Šťavnatá rajčata se pomalu vaří do hladkého pyré, které je obohaceno o sladkou a aromatickou chuť pečeného česneku. Toto pyré je ideální jako základ pro těstoviny, pizzu…
Těstovinový salát je snadným a rychlým řešením obědu, svačiny i večeře. Porci oblíbených vrtulí nebo mašliček doplníme zeleninou a olivovým olejem. Chuť celému salátu…
Patison můžeme díky jeho neutrální chuti využít ve spoustě receptů. Skvělý je například zapékaný spolu s rajčaty a česnekem. Dodáme mu chuť bylinkami, zalijeme vejci a…
Na žádné oslavě nesmí chybět bohatě obložené chlebíčky. V průběhu cuketové sklizně, můžete vašim hostům naservírovat netradiční chlebíčky s cuketovým květem, plněným…
Připravte jednoduchou a rychlou zeleninovou přílohu ze sezónní zeleniny, kterou je v tomto případě cuketa a rajčata. Rychlá příprava a zachovaná křehkost zeleniny je…
Bohatou úrodu rajčat využijeme při přípravě lahodného čatní se sladko-pikantní chutí a vůní po skořici a hřebíčku. Čatní se skvěle hodí na topinky, k sýrům nebo ke…
Léto vrcholí, rajčata a papriky krásně zrají a tak je dobré, abychom se jimi zásobili na zimu. Zeleninu připravíme jako směs na lečo, naplníme do krabiček a zamrazíme.…
Vyzkoušejte netradiční recept na marmeládu z rajčat. Zpracujete velkou úrodu rajčat a získáte lahodnou marmeládu, kterou budou milovat nejen vaše děti. Příprava vám sice…
Když vás rodina zásobuje rajčaty a paprikami a vy už nevíte co s nimi, zkuste je zamrazit. Pokud to uděláte správně, zelenina si zachová svou chuť, barvu i vitamíny.…
Pečené papriky chutnají úžasně a mají široké využití. V tomto pestrém salátu vyniknou pečené papriky několika barev, čerstvá rajčata a kozí sýr. Salát podáváme s bílou…
Lilek je skvělá zelenina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Tento recept na zapečený lilek se sýrem je snadný, rychlý a chuťově velmi výrazný. Výsledkem je chutný…
Slzovka, jedna z nejstarších bezlepkových plodin je nedílnou součástí tradiční čínské medicíny. Je známá také jako Jobovy slzy nebo "bezlepkové kroupy". Je bohatá na…
I tak prosté jídlo, jakým jsou knedlíky s vejcem lze připravit s fantazií. Stačí přidat cuketu, kvalitní šunku či uzené maso a svěží rajčatový salát a hned tu máme…
Tyto chlebíčky zaujmou lahodnou chutí i lákavým vzhledem. Potřeme je cuketovou směsí, posypeme koprem, obložíme plátky rajčat a vajec a na závěr ozdobíme snítkou kopru a…
V naší kuchyni jsou různé čalamády velmi oblíbené. Do sklenic můžeme naskládat, co nám zrovna na poslední chvíli dozrálo, než budeme zahradu připravovat na zimu.…
Listový koláč s lilkem a cuketou je lehký a chutný pokrm, který v sobě spojuje křupavé těsto s jemnými vrstvami pečené zeleniny. Lilek a cuketa se v tomto koláči…
Zapečený lilek s tvarůžky je skvělou volbou pro milovníky lehkých, ale chuťově výrazných pokrmů. Spojení jemného lilku s intenzivní chutí tvarůžků nabízí zdravou…
Zelenina na kari je svěží a aromatický pokrm inspirovaný indickou kuchyní, který nabízí bohaté chutě a pestré barvy v jednom talíři. Směs sezónní zeleniny je dochucena…
Snadný a rychlý pokrm pro milovníky vegetariánské kuchyně zvládnou i začátečníci. Jídlo stihnete připravit do 30 minut, pochutnáte si a tělu dodáte spoustu prospěšných…
Toto je lahodný bezmasý pokrm, který zaujme svou kombinací chutí a vůní. Jemný lilek spolu se šťavnatými rajčaty a voňavými žampiony tvoří dokonalý základ, který je…
Toto jídlo připravíme snadno a přitom je velmi lahodné. Jemný bešamel prokládaný plátky lilku, rajčat a anglické slaniny zapékáme v troubě. Na závěr ještě můžeme přidat…