Pojednání o BORŠČI
Recept ještě nebyl hodnocenZ Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Ze zelí odstraníme vrchní ošklivé listy (nevyhazujeme viz poznámky níže), zbytek řádně opláchneme, rozčtvrtíme a nastrouháme (v celku by nám to moc nešlo). Řepu oloupeme…
Nejdříve si uvaříme červenou řepu. Po uvaření ji oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, také mrkev necháme chvíli povařit, nakrájíme nadrobno také cibuli, okurky,…
Mäso pokrájame na kocky. Vo väčšom hrnci speníme na oleji pokrájanú cibuľu, pridáme ostatnú zeleninu pokrájanú na malé kocky - najprv mrkvu, ktorú krátko orestujeme s…
Zelí nakrouháme najemno, oloupanou řepu nastrouháme nahrubo. Obojí dáme do mísy, přidáme křen a sůl. Pořádně promačkáme a necháme chvilku odpočinout, po chvilce opět…
Zeleninu očistíme a "proženeme" odšťavňovačem. Podle chuti osolíme, opepříme a případně dochutíme oblíbenou bylinkou. Podáváme vychlazené.
Z masa, cibule, celerové nati a koření vyvaříme silný vývar.Na másle osmažíme cibuli, kořenovou zeleninu, přidáme pokrájené zelí a brambory, zalijeme vývarem a vaříme…
Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu. Vaříme pod pokličkou 1 hodinu. Během…
Repu umyjeme, uvaríme do mäkka. Šupu v studenej vode rukami zlúpneme, repu dočistíme nožom a pokrájame na menšie kúsky, príp. nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Do…
Červenou řepu důkladně omyjeme a uvaříme nebo upečeme. Potom ji oloupeme, nakrájíme a umixujeme nebo ji nastrouháme na jemném struhadle. Na tuku zpěníme drobně…
Řepu uvaříme v ochucené vodě asi hodinu, dokud nezměkne. Pak ji nakrájíme na 1,5 cm silná kolečka a slaninou po obvodu obalíme. Konce slaniny spíchneme párátkem. Řezné…
Troubu předehřejte na 220⁰C nebo na režim grilování. Řepu nakrájejte na tenké plátky. Piniová semínka nasucho lehce opražte na pánvi. Sýr podélně rozkrojte a nakrojenou…
Červenou řepu pečlivě omyjeme a ve slupce ji uvaříme do měkka. Oloupeme a nastrouháme na struhadle (při loupání řepy a jejím strouhání doporučuji rukavice, jinak můžeme…
Repu umyjeme, uvaríme do mäkka. Scedíme, pod studenou vodou zlúpneme šupu, nožom dočistíme a postrúhame po vychladnutí na slzičkovom strúhadle.Mrazenú kukuricu cca 3-4…
Králičí hřbet naložíme přes noc do láku ze sterilizované řepy. Na druhý den díly osolíme, opepříme bílým pepřem a potřeme rozetřeným česnekem. Opečeme na pánvi s…
Do kastrůlku dáme ocet, cukr, rozdrobíme bujón a slabým varem vaříme 2minuty. Necháme chvilku zchladnout, vsypeme želatinu, vidličkou rozmícháme a necháme nabobtnat. …
Oloupanou řepu a brambory nakrájíme na plátky, cibulku na kolečka a přidáme fazole. Všechny suroviny na dresink spolu promícháme, přidáme k řepě, bramborám a fazolím a…
Repu ošúpeme, pokrájame na kocky cca 1x1 cm, dáme variť do vody. Vody toľko, aby repu zakrývala. Uvaríme do mäkka, osolíme, okoreníme počas varu. Múku rozmiešame v…
V misce smícháme mouku, vločky (můžeme použít jen celozrnnou mouku), prášek nebo sodu, kakao, skořici a nasekané ořechy. Oloupanou řepu nakrájíme na menší kousky a…
Lilek napícháme nožem a dáme spolu s paprikama péct na plechu do trouby. Péct do změknutí, papriky můžou být mírně do černa. Slupku z lilku a paprik sloupneme a vyhodíme…
Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kusy.Naklíčenou rukolu odstřihneme nůžkami a přidáme k řepě.Zalijeme jablečným moštem a mixujeme do hladka.
Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí, program SPRINT/RYCHLÝ/QUICK. Po zvukovém signálu přisypeme cibulku.
Červenou řepu a mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. Zelí nakrouháme a oříšky nasekáme. Vmícháme do řepy a mrkve, ochutíme citronovou šťávou a podáváme. Nejlepší je…
Červenú repu a zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a pokrájame na plátky, (alebo dáme zaváranú z pohára). Zmiešame olej, ocot, med, chren, soľ a korenie a pridáme cibuľu…